Автор Тема: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic)  (Прочитано 78664 пати)

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
Одг: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic) & Opel Corsa 1.7 DTI 75hp
« Одговори #30 на: 21 Јуни 2011, 00:52:49 am »
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=199738

Веројатно е чиповано, у секој случај опасна машина, V6 дизел не се ни слуша кога работи.

Ja ne sretnav tuner koj so remap/chip vadi 256 KS od ovoj motor na Audi ...za zal.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.audiremap.co.uk/

btw..okolu  256 KS ima Audi 3.2 FSI quattro -benzinec. :)

Vo sekoj slucaj odlicno auto.

Чипувано е гарант Аудиво, само татко му не му ја открива тајната. И јас се сомневав во коњажата, но многу појако влече од 190 коња, а за во сообраќајна не знам дали ја пишува реалната коњажа
не ја пишува , но ја има на документите од царината. Да ги најдам тие ке сликнам и ке ви пратам
(189.4078kw) 189.4kw

Хммм чудно, па тоа мора да се поклопува - од каде инаку ги пишале податоците у сообраќајна, ако не од декларацијата?

Во времето кога ја земавме чекавме долго на граница ради нели новите измени во законот нешто за кубикажата поголема поскапо ке е или како и да беше не знам и знам чекавме да падне законот или да го изгласаат појма си неам тоа стариот си бркаше работа. И добро се секавам кога и правевме муабет , ја обожавам Бемве и му зборев за Бемве и он не бе какво бемве ова ке го нарачаме види го аа уу 250 коња колку ? 250 окккк
и кога го донесе го прашував бидејки во сообракајната има други податоци за коњажата и позади нема ознака на 2.7 TDI на колата а сепак во возачката го пишува тој мотор, на документите од царина стои таа ознака но kw различни. Искрено и ја да ви кажам сум малце збунет. Еве гледам постови некои подоле од некакви тјунинг куки и искрено тука се и тие ете ги 230 234 237 мање више толку е издувот ако е некој друг или слично или било што друго ете ги 254 коња. Како и да е рече дека е спорт, ми кажа за бандашите ми кажа дека е фул опрема и коњажата таа. Па сеа да ме мавта не ми се верува кога све што ми кажа така е ...

« Последно менување: 21 Јуни 2011, 17:28:44 pm duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Присутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #31 на: 21 Јуни 2011, 00:59:01 am »
Абе ѕверовина е аудиво, не требаше да ги ставиш во иста тема.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #32 на: 21 Јуни 2011, 01:10:43 am »

Naprotiv..Pokraj Korsata  Audito ke trae duplo poveke otkolku bez nea, taka da zasluzeno si e vo ista garaza.
:)

• Јуниор
  • **
« Одговори #33 на: 21 Јуни 2011, 01:18:31 am »

Naprotiv..Pokraj Korsata  Audito ke trae duplo poveke otkolku bez nea, taka da zasluzeno si e vo ista garaza.
:)

Па насловот на папката е возилата на членовите а тоа се моите возила :)

пс. аудиво може и само да опстане без никаков проблем :) на форумов
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #34 на: 21 Јуни 2011, 02:25:56 am »
duX, а да зирнеш испод хауба да не има овакво моторче

место вакво

Дизел мотор има 100% види му ја шалтаблата :) до 6000 вртежи :)

Отсутен Ciglo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
  • Acura TL
« Одговори #35 на: 21 Јуни 2011, 03:37:29 am »
Top kolicka e audivo so zdravje da si go vozis i samo ribici da go polnes :):):) pozzz ako me prasas mene ja bi RS4 za niz skopje malku da digne prasina ;)
VTEC 4LIFE ;)

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 21 Јуни 2011, 08:32:52 am »
[/quote]

да да па кажав , дизел е

Top kolicka e audivo so zdravje da si go vozis i samo ribici da go polnes :):):) pozzz ako me prasas mene ja bi RS4 za niz skopje malku da digne prasina ;)

фала брат да си купиш поубава ,иначе јако е rs4 у п м , ама па ова на изглед ми е боље моево хехе :P
еве ти една rs4
« Последно менување: 21 Јуни 2011, 08:37:41 am duX »
Ayrton Senna

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #37 на: 21 Јуни 2011, 10:02:50 am »
пс. дајте некој коментар за мојот сакан Opel :D вие одма за аудиво :P
Да бидам искрен акко и секогаш, прво напишав „мене поише корсава ја респектирам отколку аудито“ ама после го избришав тоа и напишав „брзо аудиво а?“ реков ај да не ти кршам филм сега :D

Иначе реално јас претпоставувам дека во Аудито ретко ќе влагаш :D пошто го делиш со татко ти така да Корсичката ти е тебе бејбето :)
Пиши нешто за неја. Многу мерак имам на тој модел на Корса, мораш да ми дадеш едно кругче некогаш...

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 21 Јуни 2011, 11:31:13 am »
пс. дајте некој коментар за мојот сакан Opel :D вие одма за аудиво :P
Да бидам искрен акко и секогаш, прво напишав „мене поише корсава ја респектирам отколку аудито“ ама после го избришав тоа и напишав „брзо аудиво а?“ реков ај да не ти кршам филм сега :D

Иначе реално јас претпоставувам дека во Аудито ретко ќе влагаш :D пошто го делиш со татко ти така да Корсичката ти е тебе бејбето :)
Пиши нешто за неја. Многу мерак имам на тој модел на Корса, мораш да ми дадеш едно кругче некогаш...

Не бе брат зашто да ми кршиш филм, јас сакав да ја споделам со вас на форумот али вашите мислења се ваши мислења и ги почитувам, како и да е си ја возикам кад-тад а тоа е се почесто месецов. Инаку едини разлог зашто не ја возам (често) е само ради тоа што комшиите како мал ме викаа Ники Лауда, летав со точакот излетував пред коли, се пикав во кола кај стариот иако не знаев ни како се пали, сакав и сеуште сакам картинг и не пропуштам Ф1 и уште многу други причини и факти кои не би сакал да ги објавувам. Многу "малку" причини за да не ја дава лесно. Ден денес си лечам фрустрации во симулациите на компјутер каде ги мачкав сите со кои возев па и волан си земав во 2007 а стариот кога го виде штом влезе низ врата пребледе смени фаца и ми рече "ке го фрлам низ прозор!!!!!" и сеуште кога и да ме види да возам Ф1 ми вика дека ЗУЈАМ "зуеш зуеш" :) Па уште и ако дознае дека сум бил на картинг и рекордот сум го бутнал, на форумов ке отворам оглас кој ке може да ми понуди место за пренокување. Како и да е и со Пежото 407 така беше кога го зема му се тресеше му помина меракот па ми го даде после така и ова. Полека но сигурно почнува да се опушта, на крај краева таа кола е и моја кола.

ПС. го продадовме пежото и мораше да купи нова кола многу брзо бидејки често е на пат. За само 7-8 месеца со аудито помина 87.000км ... и да не беше аудиво ке беше Јагуар XF од 405 коњски сили, но на старо со 40.000 поминато, 67.000 евра беше а татко ми кога станува збор за негова кола не доага во обзир да земе на старо, башка и му требаше помала со која ке може колку толку полесно да се движи низ град затоа и се одлучи за ауди а4 а мн лесно можеше да биде и а6. Само мене може да ми земе на старо за него никако :)
« Последно менување: 21 Јуни 2011, 17:35:00 pm duX »
Ayrton Senna

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #39 на: 21 Јуни 2011, 11:57:44 am »
Требаше Јагуар да си земите. Таа кола ми е омилена во таа класа.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #40 на: 21 Јуни 2011, 12:01:01 pm »
Кој беше задолжен за заушки поради пропуст во делот "интерпукција" ?? :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #41 на: 21 Јуни 2011, 12:05:39 pm »

Ја ама ме мрзи веќе да зборувам, устата пена ми фати...се намножија како Хамстери овие Aнтиинтерпункџииве...! ;D

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 21 Јуни 2011, 12:08:02 pm »

Ја ама ме мрзи веќе да зборувам, устата пена ми фати...се намножија како Хамстери овие Aнтиинтерпункџииве...! ;D

не свакам , на мене се мислеше ?
« Последно менување: 21 Јуни 2011, 12:21:35 pm duX »
Ayrton Senna

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #43 на: 21 Јуни 2011, 12:11:59 pm »
Точки, запирки, големи букви, прашалници, извичници, правилно поставување на запирки (запирка се поставува веднаш после зборот, а не зборот, па празно место, па запирка), итн итн. Сите тие се убави работи, кои ги прават постовите полесни за читање и ни го зголемуваат уживањето на форумот.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #44 на: 21 Јуни 2011, 12:13:25 pm »
duX, а да зирнеш испод хауба да не има овакво моторче

место вакво

Па и горниот е дизел.