Автор Тема: Замаглување на стакла кај astra g  (Прочитано 16307 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Замаглување на стакла кај astra g
« Одговори #30 на: 14 Декември 2011, 22:54:52 pm »
Обрати му се на proff, имаше сличен проблем..
Сеуште го имам. Сменив поленски филтер и пак е исто. Утре претпладне сум на сервис за проверка на климата и вентилацијата. Ќе ви кажам утре што ќе се открие
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #31 на: 14 Декември 2011, 22:56:54 pm »
Извај ги стаклата до на пролет...100% помага  :D :D :D :D :D :D

:D :D :D :D :D :D

Се умрев од смеење ебати будалиот!

:D :D :D
Прај го ти будала..ама со глупости пишење до статус Легенда стигна палено мече :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #32 на: 14 Декември 2011, 23:00:52 pm »
значи се работи за opel astra g 2000 год 1.6 16 v sportline full oprema.
 значи проверено е казанче и сите тие работи дали се исправни, се е ок. али маглат стаклата лудница ( без разлика дали влече воздух од надвор или го врти истиот внатре). е сеа ми рече еден комшија да ги намачкам стаклата со оној сјај за миење садови сто е. и сеа колата не магли али стаклата се ужасно влажни, како што реков и претходно буквално се поти колата. Баш ке ги измијам стаклата со алкохол и ке пуштам климата како што рекоа повеќето од вас па ке видиме што ке се случи. фала ви на сите за советите

Потполно истиот проблем го имам. Пред две недели едвај стигнав до Скопје. За цело време на патувањето не се одмагли шофершајбната. Не со топол воздух не со ладен не со клима или без... исто беше... дали има лисја во делот каде што се зема воздугот или некој друг извор на влага ќе разберам утре, а се разбира ќе разберите и вие :)

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #33 на: 15 Декември 2011, 05:06:43 am »
Сменето е све од филтри, со нив е поминато едвај 4000 километри. филтрите се UFI купени од фас-вас

Siguren li si, prisustvuvase li na promenata?

100% сум сигурен другарот работи таму, одговорен за набавки, ми ги донесе дома. мењавме што можеме. само клима филтерот ми го сменија во авто македонија зосто беше напикан во тоа пластиките.

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #34 на: 15 Декември 2011, 05:14:08 am »
значи се работи за opel astra g 2000 год 1.6 16 v sportline full oprema.
 значи проверено е казанче и сите тие работи дали се исправни, се е ок. али маглат стаклата лудница ( без разлика дали влече воздух од надвор или го врти истиот внатре). е сеа ми рече еден комшија да ги намачкам стаклата со оној сјај за миење садови сто е. и сеа колата не магли али стаклата се ужасно влажни, како што реков и претходно буквално се поти колата. Баш ке ги измијам стаклата со алкохол и ке пуштам климата како што рекоа повеќето од вас па ке видиме што ке се случи. фала ви на сите за советите

Потполно истиот проблем го имам. Пред две недели едвај стигнав до Скопје. За цело време на патувањето не се одмагли шофершајбната. Не со топол воздух не со ладен не со клима или без... исто беше... дали има лисја во делот каде што се зема воздугот или некој друг извор на влага ќе разберам утре, а се разбира ќе разберите и вие :)

јас пак од струмица се вракав така некаде околу полноќ, едвај дојдов, парното на максимум пуштено и немасе абер, си тече вода по стаклата мислиш река тече. па пробав со сјај и да ти казам помага колку толку, не маглат стаклата ама пак се влажни, ми дадоа тука совет на форумов со алкохол па ке видам, ке известам со и како е.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14232
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #35 на: 15 Декември 2011, 07:15:02 am »
Аман бе до толку маглат стаклата еаго...Вака ко шо кажвате е немогуче за возење,чудно!
п.с размисли за предлогот шо го дадов  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #36 на: 15 Декември 2011, 08:08:27 am »
Сменето е све од филтри, со нив е поминато едвај 4000 километри. филтрите се UFI купени од фас-вас

Siguren li si, prisustvuvase li na promenata?

100% сум сигурен другарот работи таму, одговорен за набавки, ми ги донесе дома. мењавме што можеме. само клима филтерот ми го сменија во авто македонија зосто беше напикан во тоа пластиките.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #37 на: 15 Декември 2011, 11:26:20 am »
Решението е просто. Следен пат кога ќе дупиш, извади и ја главата надвор, нека диши таму и нема да ти се замаглува.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #38 на: 15 Декември 2011, 13:05:33 pm »
Абе Фаланга просто се чудам како можи да ти идат вакви идеи, а сеуште да те немаат откриено оние од NASA  ;D

Се реши проблемот со замаглувањето. Претпоставувам и кај авторот на темата е истиот проблем.
Кај мене беше заглавено моторчето што ги контролира клапните за довод на свеж воздух во колата. Цело време беше во положба на циркулација на внатрешниот воздух.
Извади ги бришачите, заштитната пластика и гумата под хаубата и решетката лево под шофершајбната гледано кон колата. Ќе ја видиш клапната во која положба ти е заглавена. Сигурно ќе е затворена. Решение: или стави дистанцер и блокирај ја клапната во положба влез на свеж воздух или отвори го моторчето и стегни ги контактите (четкиците) што допираат на роторот. Јас го решив проблемот на вториот начин бидејќи моторчето те тргнуваше те заглавуваше. И следно барај нов или здрав половен.

Алкохолот нема да ти помогни за замаглувањето !!!
« Последно менување: 15 Декември 2011, 13:19:03 pm proff »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #39 на: 15 Декември 2011, 13:18:53 pm »
Браво профф......... Од сите овие работи шо му прајш на колата, ми дојде мерак да си купам на старо некоја и да си поправам ;D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #40 на: 15 Декември 2011, 13:19:29 pm »
Дувај и бегај од староооооо :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #41 на: 15 Декември 2011, 16:05:43 pm »
Абе Фаланга просто се чудам како можи да ти идат вакви идеи, а сеуште да те немаат откриено оние од NASA  ;D

Се реши проблемот со замаглувањето. Претпоставувам и кај авторот на темата е истиот проблем.
Кај мене беше заглавено моторчето што ги контролира клапните за довод на свеж воздух во колата. Цело време беше во положба на циркулација на внатрешниот воздух.
Извади ги бришачите, заштитната пластика и гумата под хаубата и решетката лево под шофершајбната гледано кон колата. Ќе ја видиш клапната во која положба ти е заглавена. Сигурно ќе е затворена. Решение: или стави дистанцер и блокирај ја клапната во положба влез на свеж воздух или отвори го моторчето и стегни ги контактите (четкиците) што допираат на роторот. Јас го решив проблемот на вториот начин бидејќи моторчето те тргнуваше те заглавуваше. И следно барај нов или здрав половен.

Па тие во НАСА колеги ми се бе :) Од иста планета сме :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #42 на: 15 Декември 2011, 21:17:52 pm »
Хахаха.... добар си :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #43 на: 15 Декември 2011, 22:24:30 pm »
Абе Фаланга просто се чудам како можи да ти идат вакви идеи, а сеуште да те немаат откриено оние од NASA  ;D

Можеби за замаглување на умот.. ;D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #44 на: 15 Декември 2011, 22:26:01 pm »
Решението е просто. Следен пат кога ќе дупиш, извади и ја главата надвор, нека диши таму и нема да ти се замаглува.
Не мора главата надвор.Една маска за гњурење со продеолжено црево, надвор низ прозор и ќе се чувствуваш како во амфибија... :o