Автор Тема: Замаглување на стакла кај astra g  (Прочитано 16315 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Замаглување на стакла кај astra g
« Одговори #45 на: 15 Декември 2011, 22:36:29 pm »
Абе чоекот од мака си постави тема вие му ја минирате :)
Па кола има човекот, не подморница :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #46 на: 15 Декември 2011, 23:34:05 pm »
Абе чоекот од мака си постави тема вие му ја минирате :)
Па кола има човекот, не подморница :)
Proff, уште во првите постови го упатив на тебе...ова понатака се случува во сите теми, една асоцијација и тотално се забегува од темата... ;D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #47 на: 15 Декември 2011, 23:38:58 pm »
Знам бе.... немај гајле.... и јас се шалам :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #48 на: 19 Декември 2011, 07:32:14 am »
Абе Фаланга просто се чудам како можи да ти идат вакви идеи, а сеуште да те немаат откриено оние од NASA  ;D

Се реши проблемот со замаглувањето. Претпоставувам и кај авторот на темата е истиот проблем.
Кај мене беше заглавено моторчето што ги контролира клапните за довод на свеж воздух во колата. Цело време беше во положба на циркулација на внатрешниот воздух.
Извади ги бришачите, заштитната пластика и гумата под хаубата и решетката лево под шофершајбната гледано кон колата. Ќе ја видиш клапната во која положба ти е заглавена. Сигурно ќе е затворена. Решение: или стави дистанцер и блокирај ја клапната во положба влез на свеж воздух или отвори го моторчето и стегни ги контактите (четкиците) што допираат на роторот. Јас го решив проблемот на вториот начин бидејќи моторчето те тргнуваше те заглавуваше. И следно барај нов или здрав половен.

Алкохолот нема да ти помогни за замаглувањето !!!

resen problem! istoto kako kaj tebe, zaglavena klapnata, motorceto de otvara de zatvara. ke go smenam denovive, ke trknam do tetovo i gotovo. fala

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #49 на: 20 Декември 2011, 20:46:56 pm »
Баш ми е мило што помогнав да го решиш проблемот

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #50 на: 21 Декември 2011, 20:55:42 pm »
овој проблем изгледа не ретко се јавува кај астра-г...

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #51 на: 22 Декември 2011, 06:41:33 am »
овој проблем изгледа не ретко се јавува кај астра-г...
pa akako sto sum pravel muabet so luge, mnogu se zalat, a isto i od astra f. pretezno cela familija kaj mene vozat astri f, a i moite roditeli, i site go imaat ovoj problem.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #52 на: 22 Декември 2011, 08:20:13 am »
Kaj Астра ф друге проблемот и тоа е од нестручно местење на пластиката над полен филтерот, па секое врнење го кваси полен филтерот.

Отсутен diverzant

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #53 на: 19 Февруари 2012, 18:33:52 pm »
Денес го решив овој проблем благодарение на “proff“.

Се работи исто за Astra G ,многу ми маглеше и вода капеше по прозорите,а внатре 100 степена.

Читајќи по форумов налетав на паталци како мене и го решив .Отворив како треба под брисачите

ја видов клапната беше во затворене положба ,со рака 2-3 пати отвори-затвори и проработи

Сега има “проблем“ кога ќе го стиснам копчето за да кружи воздухот тогаш клапната се отвара

а кога ќе го исклучам тогаш се затвара.

Сигурно има нешто околу поврзувањето или пак нешто друго е во прашање ?

proff фала уште еднаш.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #54 на: 27 Декември 2012, 11:45:37 am »
проблем кај мене на астрата нема затоа што е нова но добро е да се знае ова што го напишавте , но исто така еве еден совет за да не ви се маглат стаклата , ке ти намачкате со паста за заби и со тоалет размачкајте потоа избришете со влажна крпа и после со сува и нема да се маглат , јас го пробав ова на обично огледало успеа после и на автомобилот и сега не се маглат ( само не успева на задната шовершајбна поради греачите што ги има во стаклото )  а на другите сите стакла е во ред

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #55 на: 27 Декември 2012, 12:29:01 pm »
А битно е која паста за заби? :) :) :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #56 на: 27 Декември 2012, 12:50:57 pm »
проблем кај мене на астрата нема затоа што е нова но добро е да се знае ова што го напишавте , но исто така еве еден совет за да не ви се маглат стаклата , ке ти намачкате со паста за заби и со тоалет размачкајте потоа избришете со влажна крпа и после со сува и нема да се маглат , јас го пробав ова на обично огледало успеа после и на автомобилот и сега не се маглат ( само не успева на задната шовершајбна поради греачите што ги има во стаклото )  а на другите сите стакла е во ред

Како бе паста ќе намачкаш, а да не остане ништо на стаклото? Тоа кога ќе се размачка.. Не се заебевајте!

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 27 Декември 2012, 13:19:55 pm »

Како бе паста ќе намачкаш, а да не остане ништо на стаклото? Тоа кога ќе се размачка.. Не се заебевајте!

епа остане бело ( не ставас којзнае колку ) онака само да се замати стаклото , размачкаш со тоалет , и веднас се исуши тоа и со влажна крпа поминеш да стане мокро и после само со обична крпа сува , не останува ништо дури напротив светнаа стаклата :D  , нема врска пастата , пробај со било каква дома на обично огледало ке видеш , и јас неверувам но ете се уверив ( само не ставајте на задната шофершајбна нема да има никаков ефект )

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #58 на: 27 Декември 2012, 13:38:15 pm »

епа остане бело ( не ставас којзнае колку ) онака само да се замати стаклото , размачкаш со тоалет , и веднас се исуши тоа и со влажна крпа поминеш да стане мокро и после само со обична крпа сува , не останува ништо дури напротив светнаа стаклата :D  , нема врска пастата , пробај со било каква дома на обично огледало ке видеш , и јас неверувам но ете се уверив ( само не ставајте на задната шофершајбна нема да има никаков ефект )

Да? Па, засега климата добро си ја врши работата, што се однесува до одмаглување на стаклата.

Али, добро е да се знае. Всушност, јас имам видено друго решение - средство за бришење на стакла (Авакс, Ајакс), добро да се нашприца на џамот, да се подзасуши малку и да се пребрише, онака, површински. Малку е замачкано, ама не се замаглуваат стаклата.

Ова сум го видел претежно од возачи на автобуси.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
« Одговори #59 на: 27 Декември 2012, 14:31:44 pm »

Да? Па, засега климата добро си ја врши работата, што се однесува до одмаглување на стаклата.

Али, добро е да се знае. Всушност, јас имам видено друго решение - средство за бришење на стакла (Авакс, Ајакс), добро да се нашприца на џамот, да се подзасуши малку и да се пребрише, онака, површински. Малку е замачкано, ама не се замаглуваат стаклата.

Ова сум го видел претежно од возачи на автобуси.

точно се одмаглуваат после одредена работа на климата , но вака не се ни замаглуваат , па сега колку ќе трае ќе видиме