Автор Тема: Сет потисна, ламела ... за менувач, од кој производител ?  (Прочитано 8371 пати)

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 81
  • Тој шо ќутит а све знајт
Здраво,

сменив пред неколку дена хидраулична пумпа на Пунто 1.9 ЈТД 2000г. но излезе дека сепак ке треба да се менува и цел сет за менувачот. Мајсторов кај што ја поправам колата ми вика дека најдобро било да ставам од фирмата SAX. Али сетот од оваа фирма е премногу скап замене (околу 13 000), додека во продавниците за делови ми нудат Valeo. Ако може мала помош од вас за тоа кој производител има добар сет за прифатлива цена. Колку за информација Valeo ми нудат за 8400, а и  некој сет од некоја италианска фирма (не ми текнува името моментално, беше нешто како мак... ) за околу 6000.
Remember, remember the fifth of November of gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Одг: Сет потисна, ламела ... за менувач, од кој производител ?
« Одговори #1 на: 14 Февруари 2014, 10:08:07 am »
Нема ништо лошо во VALEO сетот. VALEO е ОЕМ производител за FIAT, и многу веројатно она што ќе го извадиш - ако е оригинално, ќе има валео ознака на себе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14240
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2 на: 14 Февруари 2014, 10:15:20 am »
Тие Sachs  многу влезени се со цените...Сега ко земав за камионот разлика од други фирми небо и земја,али јбг...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3 на: 14 Февруари 2014, 10:36:33 am »
Разликата небо и земја во цена или квалитет?

Јас кога земав за Либрата порачав ЛУК, но во спакувана лук кутија стаса мејд бај Валео!
Стариот сет што го извадимвме беше Валео.

Сакс беше 19,000 денари а ЛУК (Валео) од Грците го земав 13,500 денари.
Мојот мотор е 2,4 јтд.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #4 на: 14 Февруари 2014, 10:39:17 am »
Повеќе во цена. :D :D :D
Пумпата мораше да биди sachs(од искуство на мајсторот),па така падна избор цел комплет да биди sachs.

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 14 Февруари 2014, 10:41:42 am »
Фала на одоговорите. Значи сепак може да земам Valeo.
Remember, remember the fifth of November of gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 14 Февруари 2014, 10:49:58 am »
Има ли некои проблеми при местење на овој сет во Пунто ? Со мајсторов сега разговарав и ми вика дека поарно било Сач оти со Валео можно било да има некои проблеми поради квалитет итн. па да треба пак да купувам делови. Ај некој совет од вас.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #7 на: 14 Февруари 2014, 10:57:50 am »
За тие италијанските да не мислел на mecarm,прашај си во еуро07 имаат убави цени за mecarm.

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 14 Февруари 2014, 11:06:05 am »
Не за Валео ми рече. Ми вика во сервиси кај што се менуваат овие сетови на поголем број коли, 2-3 коли ке испаднат со дефект во сетот. Е сега прашав кај продавачот на сетот Валео, ми вика дека дава 6 месеци гаранција и дека ако е инсталацијата на делот ОК а сепак има дефект, тогаш може да го рекламира делот. Пошто земав две нови пумпи и сега и цел сет ке зимам, не би требало веќе да имам проблем со кумплуг/менувач.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #9 на: 14 Февруари 2014, 11:27:08 am »
Валео е сериозна фирма,е сеа колку се оригинални кај нас тоа незнам...

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #10 на: 14 Февруари 2014, 11:31:37 am »
И ние сме имале проблеми со валео,ама све зависи од кај ќе ги набавиш,носат од турција од ваму од таму со сумљив квалитет.

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 14 Февруари 2014, 11:35:36 am »
Дајте некој докажан продавач на Валео сет? Јас порачав од Авто Бренд во Кисела Вода ми го нуди за 8300 со попуст

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 14 Февруари 2014, 11:36:22 am »
Дајте некој докажан продавач на Валео сет? Јас порачав од Авто Бренд во Кисела Вода ми го нуди за 8300 со попуст

Види Процит што нуди...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен icecarev

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 14 Февруари 2014, 11:40:20 am »
Procit e nekoja firma ? Ako e firma kade se naogja ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore