Автор Тема: Затемнување на прозорци - Клима Фолии  (Прочитано 188716 пати)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
Одг: Затемнување на прозорци - Клима Фолии
« Одговори #495 на: 08 Август 2020, 16:34:02 pm »

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 676
  • Pixel Perfect.
« Одговори #497 на: 13 Август 2020, 00:23:55 am »
Клима фолии имате и во Дог, денес залепивме на другар, ASWF со 10 годишна гаранција.
Газдата лично и персонално ги инсталира. :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #498 на: 18 Август 2020, 20:07:30 pm »
Напред назад ставивте? Која провидност?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 454
« Одговори #499 на: 20 Август 2020, 07:55:30 am »
Напред назад ставивте? Која провидност?

Sent from my iPhone using Tapatalk
70% планирам задни врати, шофершајбна(задња) 40% и друго ич пошто си кошта 300 во ЕУ банкноти
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Pixel Perfect.
« Одговори #500 на: 20 Август 2020, 13:51:04 pm »
Јас сум цел без шофершајбна 20% од 2018-та, почнаа да се појавуваат гребаници дека од поевтините, ама догодина планирам да ги сменам/освежам со нови ASWF 20%.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5693
« Одговори #501 на: 20 Август 2020, 14:10:44 pm »
Јас сум цел без шофершајбна 20% од 2018-та, почнаа да се појавуваат гребаници дека од поевтините, ама догодина планирам да ги сменам/освежам со нови ASWF 20%.
Neli e pretemno toa ?
Mozes smajzer da izvadis nedaj boze na policaecot nema da te vidi baska zlatnoto lance ne se gleda od nadvor

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Pixel Perfect.
« Одговори #502 на: 20 Август 2020, 14:51:51 pm »
Neli e pretemno toa ?
Mozes smajzer da izvadis nedaj boze na policaecot nema da te vidi baska zlatnoto lance ne se gleda od nadvor
Додека бевме со другар ми во Дог да го средат, гледав како на некој му инсталираат на задна шофершајбна 5%. Е тоа е веќе ќумур црно.
20-25% си е таман, си имаш приватност внатре, а обично возам со отворен шибер и сум немал досега (пу пу) никаква комуникација со Плави Оркестар. Башка у провинција сме, ги неаме многу низ град, a повеќето се легнати.  :)

Единствено што ми прави мала компликација навечер кога треба да паркирам у рикверц, ама компензирав со јаки ЛЕД рикверц светла, а и задните паркинг сензори се тука.

Отсутен LKod

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #503 на: 02 Септември 2020, 21:16:45 pm »
Здраво на сите !
Пред недела дена монтирав клима фолии на задниот дел на своето возило но еве и после недела дена на еден од прозорите сеуште има мали меурчиња..Сакам да ве прашам дали е нормално и да се почека уште малку или треба да се рекламираат..

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #504 на: 03 Септември 2020, 12:28:49 pm »
Мислам дека ден до два макс би требало да има, ако има меурчиња, повеќе од тоа би требало да се рекламира.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 597
    • ibiz.mk
« Одговори #505 на: 03 Септември 2020, 20:47:46 pm »
дечки совет
на задните стакла имам 40-50% затемнување, али не е доволно за дете/бебе
дали да ги вадам, да ставам со поголемо затемнување или од надворешната страна да залепам уште една фолија ?

барав али кај нас нема магнетни мрежи доволно за да го покријат прозорот(70-75x50). а и сакам поелегантно/потрајно решение

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3262
« Одговори #506 на: 03 Септември 2020, 23:39:03 pm »
дечки совет
на задните стакла имам 40-50% затемнување, али не е доволно за дете/бебе
дали да ги вадам, да ставам со поголемо затемнување или од надворешната страна да залепам уште една фолија ?

барав али кај нас нема магнетни мрежи доволно за да го покријат прозорот(70-75x50). а и сакам поелегантно/потрајно решение

Најверојатно фолиите што ги имаш немаат прописна УВ заштита.

Јас на моите возила има фолии со 30% затемнетост и немам никакви проблеми со топлина внатре во возилото, особено за бебе.

Јас би ти препорачал да идеш да си залепиш прописни фолии кои што имаат сертификација дека се тоа што треба да бидат.

Однадвор немој да лепиш фолии.

Just don't.

Never.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5693
« Одговори #507 на: 04 Септември 2020, 09:12:01 am »
I jas kaj mene gi imam najsvetlite sto uspeav da gi najdam togas kaj Ace 30% zatemnuvanje pa nema nikakov problem vnatre vo voziloto so pecenje od sonce. Folijata e ASWF i si ja brka odlicno rabotata.
Najverojatno ima kaj tebe nekoja pazarska folija sto vikaat samo kjesa za zatemnuvanje bez nikakva UV zastita.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 597
    • ibiz.mk
« Одговори #508 на: 04 Септември 2020, 09:33:54 am »
https://prntscr.com/ubcd8g
ке видам имаат и жиг на фолијата што спефицикации има,
овака мене внатре ми е океј, добро затемнето ми е, нема топлина нив, само како да пропуштаат повеќе светло и му смета на бебето

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #509 на: 04 Септември 2020, 12:58:59 pm »
I kvalitetnite folii samo go namaluvaat prodorot na toplina, no sepak nemozat i da go eliminiraat celosno.
Poveketo imaat 99% zastita od UV zracenje no sepak toplinata ja reduciraat nekade do polovina.

Ist e slucajot i kaj mene. Koga ke otvoram prozor sonceto bukvalno przi, koga ke zatvoram e dosta poprijatno no sepak sonceto e tuka.

Zavesa si e zavesa. Vidi jas ednas kupiv soodvetna dimencija se stavaat kako improvizirani zavesi so lepenki na vakum.
Kolku tolku ke podobri. Za edno dve patuvanja brka rabota zakaci maica nekoja na prozorot...