Автор Тема: Ланчиа Либра АУКС кабел во обид...  (Прочитано 3792 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8127
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ланчиа Либра АУКС кабел во обид...
« на: 07 Јули 2013, 13:53:40 pm »
Вчера почнав со една мисија, да ставам кабел и да врзам мп3 плеер и заглавив на пола пат па ќе опишам колку што можам во детали...

Го купив овој кабел од мајстор со совет дека тое е тоа што ми треба:

Но сите 3 бои со џекови се зафатени и ако ги извадиш зелениот или жолтиот - не пее...
Ако го извадиш плавиот, си пее, па си викам да го модификувам кабелот и да му се стави плав-поголем конектор ама не знам дали ќе биде...?

Десно долу во ќошот има округол конектор, кој мислам е за ЦД шаржер...

На менување мод на бордот, од радио на касета нема можност да се смени додека не ставиш касета во плеерот.
Нема можност ни да смениш на опцијата ЦД, накверојатно затоа што нема ЦД  :-\...
Зборот ми е, дали на округлиот конектор (кој мислам е за Шаржер), треба да поврзам кабел и мп3 плеер и да го види па да ми даде опција да свртам на ЦД???

Не  знам дали објаснав соодветно но ми треба помош... Ве молам?
Може ли или знае ли некој да ми направи таков кабел или да ме упати некаде?
« Последно менување: 07 Јули 2013, 14:23:22 pm pirat_07 »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
Одг: Ланчиа Либра АУКС кабел во обид...
« Одговори #1 на: 07 Јули 2013, 18:39:39 pm »
Незнам што радио е ова, но по конекторот мислам дека е или Кларион или Блаупункт (на невидено)...
Тој мајсторот што ти го дал тој кабелот на невидено е баш мајстор...Типичен балкански, најмакедонски мајстор....

Прва работа...
Трреба да се провери што радио е тоа, односно што е оригинално, од мајка, која марка...
Како втора опција треба да се види дали поддржува цд шаржер и од која марка...Треба да се проверат шеми, податоци, датотеки...
Да се најде кој е оригиналниот шаржер...
После тоа да се види кој е начинот на префрлување на модот, од тјунер, цд, касета итн итн...Ова го пишува во упатството за користење...Верувам дека го немаш, но пожелно е да изгуглаш за да го најдеш....
И на крај кога ке се обезбедат сите овие податоци, трреба да се набави "лажач" на касетофонот за да мисли дека имаш шаржер, а ти уствари имаш мп3 плеер, односно стикче, аукс и слично....

Значи работата не е ни малку едноставна, а и притоа треба да се потроши еден ден во прибирање на информации...Се надевам достапни се преку нет...

Ваков зафат има направено кај gOJDO во Мазгата, можеш да ја најдеш темата и да видиш за што станува збор конкретно.
Поздрав
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2 на: 07 Јули 2013, 21:20:50 pm »
Јас ништо не разбирам. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #3 на: 07 Јули 2013, 21:46:16 pm »
SaleSk, и останатите кои можат да ми помогнат...

Како што читам од радиото е:

GRUNDIG,
9.18351-8151
G.HK 69-00
Modul: 839,
19/00,
V. 51-19
FA 1157Y1489022,
Pod bar kodot pisuva: 02 011457 0330 148902 2

И важно и итно ми е да го средам, фали само кабел.
Мислам дека финтата е, дали да се стави кабел во округлиот конектор, кој патем мислам дека е за ЦД шаржер, или некој друг кабел...

Ве молам кој е стручен да ми помогне  :(

Благодарам.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #4 на: 07 Јули 2013, 21:53:57 pm »
Od kaj si be piratce????

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5 на: 07 Јули 2013, 22:13:56 pm »
Од Кавадарци.

Нуди ако имаш решение, не е проблем место на живеење  :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #6 на: 07 Јули 2013, 22:30:04 pm »
Abe mislev ako si od Sk, ili odis nakaj Sk da otides do SaleSk, (ete go on znae, se razbira ), ili pak da dzirnes do Dog security, do Novus, do Zec electronics, do nekoja specijalizirana firma za akustika ;D ;D ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #7 на: 07 Јули 2013, 22:45:59 pm »
Решението на твојот проблем ке те чини околу 110 евра без монтажа пошто гледам дека си ја растурил пола кола без да се консултираш :)
Значи еве ти линкче како тоа да го направиш...

http://www.ebay.com/itm/CTX-USB-2-SD-AUX-MP3-Adapter-Smart-Grundig-ForTwo-2-/321100744452?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item4ac3188704

http://www.ebay.com/itm/USB-SD-AUX-MP3-Interface-Adaptor-for-Alfa-Romeo-147-156-159-166-GT-Spider-Brera-/270819230129?pt=Car_Audio_In_Dash_Receivers&hash=item3f0e1581b1

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8 на: 08 Јули 2013, 00:21:38 am »
SaleSk, благодарам на одговорот и предлогот  :)

Ги имам разгледувано овие виртуелни цд шаржери како Yatour, Carpod, Loudlink... скапо решение ми е тоа.

Ако се што прави тој уред e да дава сигнал на радиото, нели може со ист таков кабел да се влезе во радиото а наместо излезот-крајот на кабелот да биде компатибилен со погоренаведените цд шаржери, да завршува со конектор за слушалки 3,5 како би се споил со телефон или мп3 плеер...  ???

Мп3 плеерот веќе го имам  :-\

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #9 на: 08 Јули 2013, 09:47:09 am »
nc... :)