6х4+1=25
Од сликите можете да пресметате...Инаку компензација ми се сијаличките, не се погодивме со човекот што ми малерисуваше по дома, па рече ке ми дал сијалички за да не се бунам...
Задњи пут коа гледав овакви слични со 5 диоди беа 350 денари на семафорите у Ѓорче ако добро се сеќавам, но тоа беше пред два месеци. Сега верувам дека цената му е корегирана, но незнам како светат и колку се јаки...Овие до сега добро се држат, а ке видиме како ке тераат понатака...Би требало да се Ок, али како што реков, живи били па видели...
Инаку некој праша што е разликата помеѓу обичните и СМД диодите...Големината е разликата, а квалитетот е во зависност од производителот на истите...Има и друга разлика, односно колку јако светат, колку им е потрошувачката итн...По лик може да се ити но да се со различна вредност во јачината на светење
туку јас нема да се согласам дека светлината е иста или приближно иста. Разликата е драстична, да не речам драматична. Бар кај мене истите тие светат бар 2-3 пати појако од класичните осрам Т194 12V/5W. А ако погледнеш на сликите кои си ги приложил ќе забележиш и самиот колку е појако осветлувањето од SMD 25-ките
Пензионерска работа, видот ме напуштил, што ке правиш...Кога ке дојдеш на мои години и ти така ко мене ке викаш