Здраво,
до сега не сум пишувал на форумов но доста имам прочитано и научено од него. Браво за дечките што даваат корисни и искрени совети. Претежно сам си ја чистам колата па си купив и екстрактор. До сега ги користам подолните производи и во голема мера сум задоволен но би сакал да променам и скоро сите производи ми се потрошија. Ве молам посебно искусните за препораки за да не идам по грешка од коњ на магаре хаха.
За ектериер на перална користам:
Шампон и сунгер и Sonax.
За бандаши Sonax Beast Wheel Cleaner
За дресинг на гуми, пластики и гедери Carpro perl. Би сакал да го има и во спреј за гумите поради полесно нанесување ама нема.
За бандаши дресинг - имав еден спреј од Sonax но го нема повеќе во продавнициве па ставам од Sonax XTREME Ceramic Spray Coating
За каросерија Sonax XTREME Ceramic Spray Coating порано ставав BSD. Сакам да пробам нешто подобро како Ceramic Spray Coating - DYI на пример Gyeon Q² Can Coat или SOFT99 FUSSO COAT или друго. Овде препораката најмногу би ми значела.
За стакла алхохолен оцет
За внатрешност:
за екстракторот MAFRA Pulimax
за кожа сетот од MAFRA
за пластиките и слично CARPRO MultiX добро разреден
за дресинг Carpro perl - тука малку ме нервира рачките на платиките на вратите е друг помазен вид на пластика и остава малку како мрсно
За мирис не знам како се вика едно како мало тегличе одозгора кога го гледаш има сребрен вентилатор кој се врти, плавото ми е многу убаво на мирис
Ви благодарам секоја препорака е добредојдена