Автор Тема: Opel Tigra X16XE  (Прочитано 21478 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
Одг: Opel Tigra X16XE
« Одговори #135 на: 22 Септември 2014, 13:11:17 pm »
Другарот ја има корсата од 2004 година и има поминато од тогаш околу 170к со неа. Ако не му чинело ќе ја продал досега.

Kimi друже...шо труеш секаде не ми е јасно? Толку ли ти е мерак да изиграваш трол или природно ти фали даска бе дете?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2778
  • Слобода или смрт
« Одговори #136 на: 22 Септември 2014, 13:33:43 pm »
Зошто трол? Затоа што кажувам дека апсолутно е непотребно да се потрошат 4300 евра за една година на корса б/тигра.

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #137 на: 22 Септември 2014, 13:44:41 pm »
Што ти е па гајле тебе и од кај знаеш па ти дали било потребно или не? Тоа јас знаам, како едукација за тебе, оваа тигра/корса б нема врска со 99% од примероците низ мкд во поглед на возни својства, работа на мотор, мењач, кочење, управување и тн.. Ова возило не е веќе мртво со 120% амортизација.  Тролањето ти лежи во примерот што го даде. Јас сум имал нова Corsa B X14XE  купена од тогашен авто-салон Rao-trade  во Бт.по цена од 19252  марки, во декември 1996 година и имам одлична претстава во каква состојба треба да биде ново, после 20-50-100 илјади км. Можам од лично искуство да ти кажам оваа тигра е донесена во состојба на возило со 10 000км, а не со 172 000 колку што ги пишува. Тоа не може да се каже и за примерот што го даде ти.
"Its one thing to understand how to bolt aftermarket parts to your car. Its another thing entirely to understand how they all work together."

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #138 на: 22 Септември 2014, 13:51:39 pm »
Јас само демантирав дека мора за секое половно возило да се потрошат чудо пари. А и на крај краева ти кога купуваш половно возило не ти е важно дали е во состојба на 10 000 километри или 170 000 километри туку колку ти го возеш и ако минуваш 20к годишно а немаш проблем зошто би сменил нешто?
Ние лани купивме корса ц на старо и види чудо цела година за одржување потрошивме 1500 денари за дефеци (дефект на светлата за рикверц и скинато едно црево).  Притоа има поминато околу 18к од тогаш и досега НЕМА извадено тркало од неа :D

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
« Одговори #139 на: 22 Септември 2014, 13:59:46 pm »
Ти демантираш нешто што не е предмет на дискусија и го правиш тоа во ТЕМА која не е за тоа. По дефиниција ТРОЛАШ бре дечко. Значи да ми ти појаснам повторно оваа тема е за МОЈАТА ТИГРА а не за дали оправдано или не се потрошени пари за половна кола.
Што се однесува за промена на делови и нивна оправданост не должам никому објаснување но ево пак ќе ти повторам: САКАМ оваа кола да биде безбедна за возење. Ова ти на твоја возраст не очекувам да го разбереш но за некоја година ќе имаш семејство и малце поинаку ќе гледаш на овие работи, дотогаш не ми ја ќењај темата со непродуктивни муабети, Може?

П.С. За корсата внимавај да не ти Испадне тркало.
"Its one thing to understand how to bolt aftermarket parts to your car. Its another thing entirely to understand how they all work together."

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #140 на: 22 Септември 2014, 14:05:47 pm »
Рекордот е 3-4 години без извадено тркало на кадетот :D
безбедноста повеќе зависи од тоа кој и како ја вози колата. А и на крај краева се е среќа во сообраќајот. Ако сметаш дека си небезбеден бидејќи возеш половна кола тогаш подобро седи дома и никаде не оди.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #141 на: 22 Септември 2014, 14:15:16 pm »
А и на крај краева се е среќа во сообраќајот.

Ако сите возат половни коли без извадено тркало за одржување цели 4 години, процентот на „среќа“ драстично се намалува. Така да, не е среќа, туку напротив, се во сообраќајот е причинско-последично.

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
« Одговори #142 на: 22 Септември 2014, 14:17:52 pm »
Безбедноста зависи од многу фактори:
1. Возачот
2. Возилото
3. Состојбата на Патот
4. Временските Услови
5. Другите учесници во сообраќај
6. Возилата на другите учесници .....
и ПОСЛЕДЕН ПАТ ќе ти речам не с*ри бре дете..

едит за кими е овој пост.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #143 на: 22 Септември 2014, 14:45:35 pm »
Nevian e vo pravo..Pri kupuvanje na polovna kola najbitno e od start kompletno daja sredis i posle toa da nese zamaras..Ne e bitno kolku pari se potroseni bitna e sigurnosta na voziloto i onoj osekjaj deka treba da otides nekade na pogolem pat i nemas potreba da krevas hauba na motor ili trcas po majstori vo 5 do 12 da se osiguras deka sve e vo red..
Komsijata moj stoako kupi nova kola pred 5-6 godini denes da ja vidis ili da sednes dase vozis e vo ocajna sostojba.Ali on isto razmisluva kako tebe tropka abe neka tropka koga kje zastane togas na majstor.Hauba nema otvoreno baska najlosoto e koga kje treba nesto da menja zima polovno delce dali e zglob,jabucica,amortizer..toa e najlosoto sto mozeda go napravis..
I posle toa kje reces pa ja za odrzavanje godisno edvaj 50 evra trosam i kolata mi e top ..E NE E TAKA BRE MOMCE

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #144 на: 22 Септември 2014, 23:50:52 pm »
има одзив ?
дошол некој да ја види?
зошто реално ако е во таква состојба како што викаш,до сега требаше да биде продадена,нерално добра понуда

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
« Одговори #145 на: 23 Септември 2014, 00:04:13 am »
Има одзив, дојдоа неколкумина и сеуште не сум одлучил на кого :D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: Opel Tigra X16XE
« Одговори #146 на: 23 Септември 2014, 00:08:56 am »
Alal neka mu e ns toj sto Ke ja kupi.

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #147 на: 23 Септември 2014, 09:30:39 am »
Зошто трол? Затоа што кажувам дека апсолутно е непотребно да се потрошат 4300 евра за една година на корса б/тигра.

Мерак бе му е на чоеко, си сакал си ја напрајл. Сакал да си вложи, кефот е голем. Непотребно било незнам шо.. синкир од твојте пари трошеше.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #148 на: 23 Септември 2014, 09:53:56 am »
160к за една година чисто од мерак? да не се лажеме :D

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #149 на: 23 Септември 2014, 09:57:09 am »

Мерак бе му е на чоеко, си сакал си ја напрајл. Сакал да си вложи, кефот е голем. Непотребно било незнам шо.. синкир од твојте пари трошеше.

точно така, ако не гледаш така тогаш се ти е промашена инвестиција... личното задоволство многу чини но е оправдано, сепак се негови пари а не твои или на некој друг.