Автор Тема: Вградување/отварање на сончев кров  (Прочитано 9386 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ми дојде идеја поради недостаток на клима во автомобилот, да отворам сончев кров. Дали некој знае како оди таа процедура, колку се тоа чини, и дали може да се стави поголемо стакло (и колку функционално би било тоа)?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
Одг: Вградување/отварање на сончев кров
« Одговори #1 на: 19 Мај 2011, 21:24:35 pm »
Еден другар го вгради, но после 2 години почна да му пушта вода...Го местеше во грција...Можеше само да се подига нагоре...После 2ште години менуваше гума, ставаше силикони и некако го подоправи но не беше баш задоволен...Може така му се погодило...Инаку зафатот го правеше на Југце...Мислам дека тука кај нас монтираат Новус, сепак треба да се распрашаш и за мислење од некој друг...Можеби кај другаров така се погодил, таква среќа имал...
Инаку сончево кровче доколку имаш многу е важно да можеш да го затвараш од доле за да немаш директно светење на сонцето...Смета...Кога е отворено има благопријатна комбинација на воздух, но треба многу да се внимава...Да не те одцепи промаја :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2 на: 19 Мај 2011, 21:32:02 pm »
Тоа со светлото е и најчестиот проблем во aftermarket кровчињата.
Протекувале и кај други луѓе што ставиле, али тие сами во гаража или пак во некој сервис тотално неадекватен за таква работа ги вградувале...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #3 на: 19 Мај 2011, 21:44:13 pm »
И јас знам еден на кадет му отвори кров. Ужас...... му капеше вода точно на главата. Што не напрви, џабе ништо не помагаше. И на крај ја шитна колата од нервози. Мислам дека подобро ти е да си монтираш клима него да го сечиш кровот.......

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #4 на: 19 Мај 2011, 21:58:37 pm »
Кај ке најдам компресор компатибилен со боксер мотор... И преправки во таблата едно друго... нема решение значи, отвори сите 4 прозори и колку лади, лади ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #5 на: 19 Мај 2011, 22:17:08 pm »
Него ја едно време размишљав да се вгради онакво фрижидерче и да се монтираат вентилатори во два посебни канали насочени накај возач и совозач :) може и ке помогне а? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #6 на: 19 Мај 2011, 22:57:07 pm »
Види Аце ровер, што ке ти каже... он работи во новус... а тамо праат такви чуда...

Отсутен kalco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 255
  • Audi a3 1.9 TDI
    • Kalco
« Одговори #7 на: 19 Мај 2011, 23:28:29 pm »
прокишњаваат,После неколку години кога ќе се поебе гумата што чтити,ќе ти дадат чадор од кај што си ја местел.Јас сеа сменив сончев на голфот фабрички,пошто имаше оштетена гума пушташе вода и ред други работи.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #8 на: 19 Мај 2011, 23:59:08 pm »
јас имам клима ама многу сакам сончев кров многу поубаво изгледа а штом велите дека може накнано да се става тоа е добро ама колку ке биде квалитетно тоа е па друга ствар а. и колку би чинел еден таков зафат? позз
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #9 на: 20 Мај 2011, 00:24:30 am »
Кај ке најдам компресор компатибилен со боксер мотор... И преправки во таблата едно друго... нема решение значи, отвори сите 4 прозори и колку лади, лади ;D

Еве ти еден......
http://reviews.ebay.com/Alfa-Romeo-145-Air-Con-Compressor-Fitting-Guide-A-C_W0QQugidZ10000000002727680

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 20 Мај 2011, 00:31:55 am »
pobaraj nekoja Alfa rasturena,jas na mojata imav klima
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #11 на: 20 Мај 2011, 00:37:25 am »

Тоа е проблемот. Остај што ги нема на улица, ги нема ни по отпади боксериве со клима. За упатство ке ги прашам дечките од alfaowner форумот, сигурно ке ми кажат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #12 на: 20 Мај 2011, 00:39:24 am »

Тоа е проблемот. Остај што ги нема на улица, ги нема ни по отпади боксериве со клима. За упатство ке ги прашам дечките од alfaowner форумот, сигурно ке ми кажат.
abe ke se najdi nekoja,ne e SangYong pa do tolku da ja nema....pa ti od Gostivar si,trkni gore dolu malku ke najdis...ako ne na kraj kraeva od nekoja zdrava izvadi mu t.e. ukradi mu :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #13 на: 20 Мај 2011, 00:51:59 am »
Еве најдов 146 спремна за растурање, пратив маил да видам дали има компресор... Малце труд требало хахаха

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #14 на: 20 Мај 2011, 00:56:06 am »
ima druze ima,samo treba baranje,javuvanje,odenje,....