Еве денес сменив масло, филтер за масло и филтер за воздух. Тропањето што го имаше во работата на моторот се изгуби и си го доби оној стар добар дизел звук. Маслото шо го сменав беше ELF Turbo diesel 10W-40, a ставив Aral bluetronic 10W-40. Замената беше после точно 8000 км. Маслен и воздушен филтер Hengst.Она што е посебно интересно е она на што ми скрена внимание сервисерот Никола во RedAuto каде што го сменаа маслото. Кога беше колата крената на дигалка ја виде цевката со која ми беше заменет катализаторот и ми рече ова под хитно да го корегирш. Г-днинот стручњак Ленката кој без пардон овде ќе го спомнам ми ставил цевка со многу помал пречник од цевката која доаѓа од моторот. Имено во катализатоот влегува цевка со Ф60mm, а тој ставил цевка со Ф40mm. Цевката беше цела зарѓана што значи ставил што му дошло под рака. Замената ја направив во сервисот Барни. Она што го направија сервисерите таму е за секоја пофалба и во однос на материјалот што го ставија и во однос на варот. Вистинско ремек дело. А разликата во одзивот на колата сега е нешто сосема поразлично од она претходно. Уште еднаш јавно фала до Никола и јавна критика до Ленката!!!