Автор Тема: OPEL CORSA 1.2 (59 kw) Easytronic  (Прочитано 10780 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: OPEL CORSA 1.2 (59 kw) Easytronic
« Одговори #75 на: 23 Мај 2013, 13:04:17 pm »
Во еден резервоар се и предните и задните прскалки?
Ако се во еден, треба да следиш кај поминува цревото и таму да бараш влага или капки.
Прво пробај отпуши ја прскалката со WD-40 или игла за шиење, па после ова другово.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #76 на: 23 Мај 2013, 13:06:25 pm »
Жими андреа на ленка, од тие сум шо ќе следам, коа ќе ме грабне малиов кога ќе си додјам дома ни ќе проследам нит ќе видам!
Може да пробам со Игла ако не бива тогаш прва прилика кај Маршер, он нека си ја чука главата! :)

Фала !

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #77 на: 23 Мај 2013, 18:05:11 pm »
Ако ти е цревцето скинато или откачено ке ти тече негде у гепек..... :)  Од лично искуство пробај со тенка жичка или една жичка од сајла..... Најдобро ти е еден да прска а др да пробуе да ја онаде дупката :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #78 на: 23 Мај 2013, 19:43:29 pm »
Ту бе една дупка ли бе можете да пенетрирате .....

;D ;D ;D

Шала на страна, ако е сјебано некаде цревцето, сигурно или ќе мириса на течност за стакла или на земја ќе капе

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #79 на: 24 Мај 2013, 13:19:11 pm »
vidi da ne imas vo gepeg pozadi tapacir da strci kapace za doturanje na tecnost pa da ti snemalo, mada se somnevam, voobicaeno se na eden rezervoar, stom zui si raboti pumpcieto, ako zui nazad moze da imas rezervoar pozadi, ako tece, ke imas tecnost kaj zadnoto trkalo ili ke izleguva od gepegot, najcesto se kine kaj rebrastata guma kade sto pominuva instalacija, iglicka ke zavrci rabota sigurno pozz  ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #80 на: 24 Мај 2013, 13:50:09 pm »
Сега стаса на работа жеништево и проверив, назад нема вода нигде ниту одоздола. Не ќе да се два резервоара никако пошто не полнам прват, течност за стакла купувам повеќе од вода за пиење, има снемано досега вода сигурно 7 или 8 пати од кога е купена и со надоплнување пак си прскаа двете. Сега напред прска назад не !

Нема на работа танка игличе или жица да пробам ама дома денес ќе пробам да видам да не е затнато, дефинитивно!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #81 на: 24 Мај 2013, 13:54:26 pm »
При проверката забележав дека на клучот на пластиката на мекиот дел,точно на местото каде што се стиска за одклучување фали парче, односно некој го има акнато од земја а женава нормално нема пријавено !

Знам кој е без да ми каже, туку има ли и може ли да се смени само пластиката однадвор?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #82 на: 24 Мај 2013, 15:48:02 pm »
Имаш цели гумички комплет се менуваат, прашај по клучариве дали ги имаат и што цена или порачај си од Ибеј.

http://www.ebay.com/itm/No-Chip-Reserve-Hard-Remote-Key-Shell-Fit-For-Vauxhall-Opel-Corsa-C-2-Button-Key-/110999129392?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19d8104d30&vxp=mtr