Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305534 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #285 на: 17 Март 2013, 10:41:22 am »
Далеку од досадна. Во прилог идат:

- Прва трка
- Race Pace на болидите беше тотална непознаница, барем за нас
- Новите гуми, посебно ултра софт варијантата
- Тактиката на Кими
- Неколкуте дуели помеѓу главните претенденти за титула
- Изедначеност на болидите

Според мене досадна ќе беше  доколку Ред Бул продужеше со перформансот од квалификациите

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #286 на: 17 Март 2013, 11:49:24 am »
^
Повторно ќе кажам, Кими ме потсетува на она што навистина треба да биде F1! Боемски живот + забава на стаза! А не исфрустрирани дечиња кои се нафурани на возење и се љутат кога некој е побрз од нив.

..i vozenje so malku poveke muda bez da se trca vo boks za promena na gumi na sekoi 2-3 kapki dozd.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #287 на: 17 Март 2013, 14:59:45 pm »
Морам да кажам дека Хамилтон на момент ме изнервира. Го измучи Алонсо го успори маме му еба и оп си влезе у бокс го остави Петел. Ама па о руга страна најави дека Алонсо му е предизвик, па сакаше да се пробаат. :D :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #288 на: 17 Март 2013, 15:00:29 pm »
Кимииииииииии :D Дајте шампањот ваму... Фала многу, пријатно :D

Каков педерски потег у Ферари, па добро бе мајку му стара стварно не ми е јасно како Маса ја трпи онаа тортура. Одговорот преку тимско радио им беше, абе имаш празна патека пред тебе, покажи што знаеш, а на сиротиов гумите парче се направиле.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55133
  • Махер
« Одговори #289 на: 17 Март 2013, 15:54:44 pm »
^
Повторно ќе кажам, Кими ме потсетува на она што навистина треба да биде F1! Боемски живот + забава на стаза! А не исфрустрирани дечиња кои се нафурани на возење и се љутат кога некој е побрз од нив.
Баш така.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4110
« Одговори #290 на: 17 Март 2013, 17:15:58 pm »
Добра статија за Кими во Ферари и причините за неговото заминување. На кратко: santander нудат еден вагон пари на ферари под услов Алонзо да го замени Кими. Стравувале дека ако си оди Маса наместо Кими, Кими ќе го засени нивниот пулен Алонсо во ист болид. Жан Тод сака, Лука вика „не“ и се скаруваат. На пола сезона му праат финти на Кими со суспензијата да го направат поспор од Маса и пред фановите и другите спонзори да го оправдаат неговото заминување.

Љубители на теории на заговор - ова е за вас! :-)

http://f1bias.com/2012/04/05/truth-about-kimi-ferrari-santander-2008/

На ист начин и Шумахер го избркаа од ферари 2006. Лука сакаше Кими и Шуми да бидат тимски колеги, додека жан тод и шумахер беа против тоа. Победе Лука и Шумахер замина од ферари.

Правилна одлука на Хамилтон да замини од Мекларен.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #291 на: 17 Март 2013, 20:55:20 pm »
Добра статија за Кими во Ферари и причините за неговото заминување. На кратко: santander нудат еден вагон пари на ферари под услов Алонзо да го замени Кими. Стравувале дека ако си оди Маса наместо Кими, Кими ќе го засени нивниот пулен Алонсо во ист болид. Жан Тод сака, Лука вика „не“ и се скаруваат. На пола сезона му праат финти на Кими со суспензијата да го направат поспор од Маса и пред фановите и другите спонзори да го оправдаат неговото заминување.

Љубители на теории на заговор - ова е за вас! :-)

http://f1bias.com/2012/04/05/truth-about-kimi-ferrari-santander-2008/

Не е ова теорија на заговор, ова е во голем дел вистина, ако не и се` до збор. Јасно беше дека парите од Santander беа клучни за одењето на Kimi од Ferrari. Јас се надевам дека Ferrari ќе најде сила (пари) да го врати Кими во својот тим. Фантастичен човек, со премногу потенцијал. Парите сами ќе си дојдат со таков човек.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #292 на: 18 Март 2013, 00:05:57 am »
Да го форсираш возачот со повеќе поени во втората половина на сезоната ајде некако може и да се разбере. Ама на првата трка уште во 10 круг е тоа го може само ферари.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #293 на: 18 Март 2013, 07:33:49 am »
Очигледно не си ја гледал трката,  симна ја да не збориш на празно..

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4032
« Одговори #294 на: 18 Март 2013, 09:22:00 am »
Спорт е спортски само аконема пари во него(перењ и ќар). Штом ќе почнат парите да се многу присутни, спортот станува глобален циркуз. Сосе елементи на турска серија, глобален заговр, местење (поднаместување-натр*вање). Ф1 е далеку од спортски настан, има многу спорт но за среќа или за жал има едне куп пропратни елементи.

Циркусот е убав за гледање и сеуште му се радувам особено после последнава сезона. Ама нема никој да ме убеди дека Ферари не е најпрљавиот играч со најмногу пари во тој циркуз и за жал со најмногу контрола над авторитетите во овој спорт (историски).

И дај нека ги укинат тимските радија веќе за секогаш!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #295 на: 18 Март 2013, 09:50:11 am »
F1 е тимски спорт така да не гледам ништо лошо во тимските наредби.

...

Индустриска шпијунажа, запазете ја десната рака на Њуи, демек си ја мести кошуљата а фактички таму се наоѓа прекидачот за шкољацање со мини камерата.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #296 на: 18 Март 2013, 10:09:04 am »
си ги вади гаќите од гс

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #297 на: 18 Март 2013, 10:36:11 am »
Далеку од досадна. Во прилог идат:

- Прва трка
- Race Pace на болидите беше тотална непознаница, барем за нас
- Новите гуми, посебно ултра софт варијантата
- Тактиката на Кими
- Неколкуте дуели помеѓу главните претенденти за титула
- Изедначеност на болидите

Според мене досадна ќе беше  доколку Ред Бул продужеше со перформансот од квалификациите

Субјективно е тоа Cuore, ја си кажам за мене, без претекнување и добри неизвесни дуели мене ми нема драж трката!

Највозбудлив момент од цела трка беше кога сите по ред почнаа да го минат Сутил ! Друго поинтересно ама баш ништо не се случи!

Инако како првас трка да, секогаш почетокот на сезоната е интересен генерално гледано!
« Последно менување: 18 Март 2013, 16:50:58 pm Sportex »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #298 на: 18 Март 2013, 10:42:45 am »
Морам да кажам дека Хамилтон на момент ме изнервира. Го измучи Алонсо го успори маме му еба и оп си влезе у бокс го остави Петел. Ама па о руга страна најави дека Алонсо му е предизвик, па сакаше да се пробаат. :D :D

Искрено стварно ни мене не ми е јасно како такво понижување може да истрпи еден возач? Јес да Маса одсекогаш бил втор човек во Тимот, но овој пат со Жалонсо мислам дека е сосема неоправдано за разлика од порано! Ја сум спремен да се кладам дека ако Маса го добива она внимание што го добива Алонсо, ќе биде подобро пласиран од или ќе му биде во најмала рака рамноправен.

Со какви изговори се обидуваат да го утешат?! Како на мало дете се обидуваат да му увалат приказна. "Покажи што знаеш ?" Кој ретардиран мозок може да го прифати тоа? Ја да сум на среде трка оставам болид, нокатурирам пола бокс и си одам, ебати и пари и се !

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #299 на: 18 Март 2013, 14:58:47 pm »
Нивна работаси е тоа. Од кај знаете вие што е муабетот. Се докажа дека сите тимови кога е тесно гомнарски рабти праат, без исклучок. На крај краева слениот круг Маса одма си влезе во бокс. Убаво му рекоа, имаш отворен пат да видиме(значи сите задно со Маса) што може да напраи. Требаше да збрка време некоја секунда и после бокс на боље позиција да искочи. Што мислите вие, дека на ферари не им е битна клубска победа? Не е само Алонсо да победи битно е и тимот да победи.