Како што покажува и сликата, пред некој ден колата стигна до бројка 150.000km.
Од последниот пост (100к) до сега, се нема ништо битно случено освен ремапот и стандардни сервиси - уље, филтри и свекици.
Имаше и една заебанција со задното стакло кога ми падна скала директно на него.
Ново набавив од Грција а го монтираа во Еделпром и ме кошташе вкупно 250 евра, а завршив работа за два дена вкупно. Ова го напоменувам зашто во официјалниот сервис стаклото кошташе 400 евра и монтажа скоро 4000 и кусур денари и требаше да се чека две недели минимум.
50.000 километри плус донесоа по амортизирано возачко седиште (тежок сум 100+кг), волан со траги од користење, не е ужас ама веќе ако анализираш се гледа, нови сетови гуми зимски и летни (Goodyear) и нови дискови позади. Ламелата и после 150к не покажува слабости.
Во однос на ремапот можам само да искажам пофални зборови, иако нема богзнае каква разлика. Мада мислам дека се навикнав па имам заборавено како беше па неможам реално да споредам. Тоа што немам заборавено е потрошувачката која што во просек сега е поголема за 0,5 литри. Друго сега за сега незнам што да кажам. Ако ми текне нешто плус, ќе допишам.
Планови некои за колава немам. За крај и едно видео од забрзување со ремапот се разбира.