Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531128 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #6525 на: 23 Април 2013, 22:59:41 pm »
Николa,  побарај му тест вожња на Банзаи во Минито т.е. он да те извози. Иако нема плин ама од импресиите ќе одземеш 1-2%. Откако ќе излезеш од кола, прво фино лепо ќе си повратиш, после ќе си отидеш дома и наредниот ден голфот ќе си го ставиш на продажба.

Абе јас сум објективен ако ми докажат нема проблем, сепак секој различно бара од колата ама баш би сакал да видам како изгледа висок перформанс на плин не на бензин на бензин знам како изгледа, и btw поло е сите ме грешите ;D ама ако утре за продавање кога ќе дојде ќе го продавам со цена на голф таман ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6526 на: 23 Април 2013, 23:04:25 pm »
Николa,  побарај му тест вожња на Банзаи во Минито т.е. он да те извози. Иако нема плин ама од импресиите ќе одземеш 1-2%. Откако ќе излезеш од кола, прво фино лепо ќе си повратиш, после ќе си отидеш дома и наредниот ден голфот ќе си го ставиш на продажба.

Абе јас сум објективен ако ми докажат нема проблем, сепак секој различно бара од колата ама баш би сакал да видам како изгледа висок перформанс на плин не на бензин на бензин знам како изгледа, и btw поло е сите ме грешите ;D ама ако утре за продавање кога ќе дојде ќе го продавам со цена на голф таман ;)

еве ти на плин пиле, снимано лично од мене, и тоа пред 2-3 недели:

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6527 на: 23 Април 2013, 23:07:39 pm »
Абе ти кажав не реков дека не верувам сакам да видам со свои очи и да седам на сувозачко па тогаш признавам, не клипови или интернет споредби. Здравје некогаш ќе ме свртиш круг и ако е стварно толку добро ќе ти честитам и ќе знам дека може и добро да иде на плин, а до тогаш моето мислење ви го кажав...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #6528 на: 23 Април 2013, 23:09:36 pm »
Никола ти си објективен како објектив на фото апарат.
Не си пробал како изгледа да се возиш во помоќно возило на плин, а полн си со заклучоци...и очекуваш некој да ти докажува за да те разубедува...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6529 на: 23 Април 2013, 23:12:11 pm »
Никола ти си објективен како објектив на фото апарат.
Не си пробал како изгледа да се возиш во помоќно возило на плин, а полн си со заклучоци...и очекуваш некој да ти докажува за да те разубедува...

Па зборам од свои искуства што сакаш да ти кажам ??? ја тоа што сум видел и пробал и искусил го коментирам и отворен сум за дискусија и за нови докази, ти ако менуваш мислење од прочитано или невидено јака ти душа... Немора никој ни да ми докаже ни да ми покаже ако не сака ниту терам некој на сила така да...

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #6530 на: 23 Април 2013, 23:12:34 pm »
На послабо возило, со добар плински уред лаик нема ни од осети дека вози на плин. Поискусните ке забележат. Доста тупите дека кола на плин немала снага, ова она..Плинските уреди не се истите што беа од 2000 година..Технологијата напредува секојдневно, и скоро и да нема разлика со новиве плински уреди.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6531 на: 23 Април 2013, 23:13:49 pm »
Они нафта пијат, немаат поима...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6532 на: 23 Април 2013, 23:17:31 pm »
Барем запек нема да фатиш. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #6533 на: 23 Април 2013, 23:31:38 pm »
Па зборам од свои искуства што сакаш да ти кажам ???
Ти само збориш, без искуства. Типично за некој без искуство со возила на плин е да е полн со предрасуди спрема плинот гаејќи слика за возилата на плин базирана на Лада од 80-тите која смрди, пука и не иде.

Цитат
ја тоа што сум видел и пробал и искусил го коментирам и отворен сум за дискусија и за нови докази,
Напротив, коментираш за нешто кое ниту си го пробал, ниту искусил, ниту имаш некои познавања, но имаш зациментирани ставови. Исто така си затворен за дискусија и придобивање на нови сознанија. Денес ти напишаа десетина аргументирани постови со факти кои за тебе содржеа нови сознанија и ти априори ги одби, игнорантно држејќи се цврсто кон својот став кој не ти е поткрепен со факти и аргументи и кој го користиш како оружје за расправија, а не како средство кое ќе ти отовори нови хоризонти во животот.

Цитат
ти ако менуваш мислење од прочитано или невидено јака ти душа...
Јас? Хаха. Јас прифаќам валидни и поткрепени аргументи, а не рекла-казала муабети. А ти имаш изгенерирано мислење без да видиш, почувсвтуваш или прочиташ нешто во врска со тоа.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #6534 на: 23 Април 2013, 23:37:40 pm »
Кој дел од тоа дека ако пробам или ми покажат дека може да биде добро за тебе е зацементиран став стварно не те сваќам ама можеш какво сакаш мислење да имаш или претпоставки за моето искуство во било што а тоа неможам ниту планирам да ти го објаснувам. Со се ова пробувам да ти кажам да не се докажуваш и надкажуваш со мене, уште помалце моето искуство или познавање да го потценуваш туку да пробаш да го смениш ако мислиш дека сум грешка. Ако уште пробуваш мене мислењето да ми го смениш или коментираш без да ми докажеш нешто ќе го сватам како обид да се караш со мене а тоа не е мојата цел на форумов или најмалку со некој од форумов...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #6535 на: 24 Април 2013, 00:20:10 am »
Абе ти кажав не реков дека не верувам сакам да видам со свои очи и да седам на сувозачко па тогаш признавам, не клипови или интернет споредби. Здравје некогаш ќе ме свртиш круг и ако е стварно толку добро ќе ти честитам и ќе знам дека може и добро да иде на плин, а до тогаш моето мислење ви го кажав...

На плин колата може да иде и повеќе од бензин бидејќи не се вклучува лимитерот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6536 на: 24 Април 2013, 00:20:52 am »
а шо праиме со фактот дека сите дизелаши се педери?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #6537 на: 24 Април 2013, 00:24:31 am »
Се радуваме бидејќи остануваат повеќе жени за нас со бензинците :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #6538 на: 24 Април 2013, 00:24:34 am »

На плин колата може да иде и повеќе од бензин бидејќи не се вклучува лимитерот.

не иде повеќе,туку врти повеќе рпм што не значи повеќе снага иако feels good to go over the limit :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #6539 на: 24 Април 2013, 00:27:15 am »
Иде иде сум се уверил и тоа посебно на секоја брзина освен во прва идеше повеќе
пример во втора тешко надминуваше 75 на бензин на плин накај 90 качуваше во втора