Автор Тема: Вработување  (Прочитано 785239 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Вработување
« Одговори #615 на: 05 Октомври 2013, 16:22:20 pm »
Фала ти многу, ама Катар и Дубаи не ми се цел во животот.

Нешто европско ако има, можи ќе се предомислам.
Samo Norveska bato, nisto drugo, veruj mi.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #616 на: 05 Октомври 2013, 16:36:49 pm »
Уште да беше така лесно да заминеш од резерватов наш..
New blood of old school

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #617 на: 05 Октомври 2013, 17:05:01 pm »

Probaj otidi u Norveska ili Svedska i pisi kako ke te primat so MK pasos. So US pasos ne primaat lesno a kamo li so MK.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #618 на: 05 Октомври 2013, 17:32:51 pm »
ЕУ пасош и немаш гајле и таму и таму..
New blood of old school

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #619 на: 05 Октомври 2013, 18:20:20 pm »
Со бугарски гајле немаш ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #620 на: 05 Октомври 2013, 19:07:10 pm »

Јас сум за Холандија, Германија или Австрија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #621 на: 05 Октомври 2013, 19:09:35 pm »

Не е до пасошот. До човекот е. Пасош требаше кога немаше интернет. Сега кога има интернет и лесно се дознава кој е кој гол отиди, нема да е проблем

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #622 на: 05 Октомври 2013, 19:34:10 pm »

Тоа и ми беше муабетот, Бугарија = ЕУ.

Не е до пасошот. До човекот е. Пасош требаше кога немаше интернет. Сега кога има интернет и лесно се дознава кој е кој гол отиди, нема да е проблем

Ке појдеш, ама ке треба да работиш на црно или па со 100 дозволи кои и скоро никакви се шансите да ги добиеш. А вака со пасапорт немаш гајле..
New blood of old school

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #623 на: 05 Октомври 2013, 19:51:41 pm »

istiov ti vaka ubaf i pameten, apliciras na nekoj megunaroden proekt so Makedonski, Bugarski, Romunski, Hrvatski, Polski, Madzarski, Slovenski, ili Germanski pasos:
Vo zavisnost od pasosot platata ke ti bide od 1300 do 7000 evra vaka nekako otprilika hiararhiski poredeni pasosi-plata ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #624 на: 05 Октомври 2013, 19:59:17 pm »
Abe tepaat koj nejkje, da se izrazam poinaku ;D

So rasireni race cekaat nekoj da lapne pari od proekt finansiran od eu kadesto kje mrsi muda za nekoja banalna tema.... Tie proekti si se vrtat vo odredena klapa na lugje koi se ili strucni vo oblasta pa gi vikaat kako eksperti (so nekoj dogovor ako sakas da bides daj mi tolku %) ili nemaat pojma ama ima nekoj na bitna pizicija sto gi butka.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #625 на: 05 Октомври 2013, 20:07:26 pm »

Ке појдеш, ама ке треба да работиш на црно или па со 100 дозволи кои и скоро никакви се шансите да ги добиеш. А вака со пасапорт немаш гајле..

Не е така, туку баш обратно. Наоѓаш оглас преку интернет што ти одговара. Ти закажуваат интервју по телефон. Се покажуваш одлично на интервјуто а они бараат човек со квалитети како твоите. Ти плаќаат авионски билет и по потреба ти праќаат покана во амбасадата (Американска амбасада на пример). Одиш таму, те тестираат, им се допаѓаш, договараш плата и услови и додека ти се спакуваш од дома чифтијаните они ти наоѓаат стан, ти плаќаат кирија, обезбедуваат службена кола и ти одиш таму и почнуваш да работиш за нив.

Пример: нешто не ти е верно од оова што го пишав погоре? Па не си толку добар бе брат. Ако не им требаш ако сакаш имај и пасош од Марс нема да те плукнат. проверено 100% од искуство.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #626 на: 05 Октомври 2013, 21:15:23 pm »
Барам работа за волонтирање од сверата на информациско комуникациски технологии, пошо тоа имам завршено, значи се што е поврзано со информатика(компјутери) и комуникации би работел, за почеток платата не ми е битна.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #627 на: 06 Октомври 2013, 01:49:36 am »

Не е така, туку баш обратно. Наоѓаш оглас преку интернет што ти одговара. Ти закажуваат интервју по телефон. Се покажуваш одлично на интервјуто а они бараат човек со квалитети како твоите. Ти плаќаат авионски билет и по потреба ти праќаат покана во амбасадата (Американска амбасада на пример). Одиш таму, те тестираат, им се допаѓаш, договараш плата и услови и додека ти се спакуваш од дома чифтијаните они ти наоѓаат стан, ти плаќаат кирија, обезбедуваат службена кола и ти одиш таму и почнуваш да работиш за нив.

Пример: нешто не ти е верно од оова што го пишав погоре? Па не си толку добар бе брат. Ако не им требаш ако сакаш имај и пасош од Марс нема да те плукнат. проверено 100% од искуство.

Да, да до тоа е само во филмовите. И ептен добар биди, тие нема да се замараат да ти бркаат тебе папирологија за да одиш да работиш кај нив...освен ако не си Меси или Роналдо. Тие гледаат да остварат профит со најмалку потрошени ресурси што е возможно...Колку потрошени таленти има низ државава, дури страв да те фати.
New blood of old school

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #628 на: 06 Октомври 2013, 01:55:51 am »
Of lele deca :) ne ste videle. A be osmica si zavrsil faultet vo MK i veruvam deka si odlicen arhitekt. Napravi nesto tuka. Veruvam ke uspees. Mnogu uspeale pa nema pricina ti da ne uspees. Sepak veruvaj vo sebe. Se ke se sredi.
Za nadvor ne se ni nadevaj. Bugarite se vrakjaat a da ne praime za Makedonci. Sega posle krizata vo Grcija Grcite popara pravat.

So MK pasos OSVEN AKO NE SI eden u milion dozvola recisi e nevozmozno da dobies. I ako ja dobies ke imas problem da najdes stan zasto vo NORVESKA ili SKANDINAVIJA treba preporaka od prethoden naemodavatel. BEZ TOA ZABORAVI NA STAN

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #629 на: 06 Октомври 2013, 04:18:19 am »
imat dve te3orii an tema pasos, barem jas sto su gi razgleduval. Ovde, akj sto si, znaes kako odt rabotite imas prijateli edno drugo, znaes so moze da uspee.. Od druga strana uscis se skoluvas imas e nadograduvas, ti idat 100 idei za podobro utre ni edna ne mozes da realiziras...