Штета што ова ми е прв пост у форум за љубимците на 4 тркаЉа, али едноставно не можев да одолеам на овој пост на Господинот со јузер Онак.Па добро бе Онак,и ти самиот беше дел од такви т.е вакви срања,да те потсетам на едно гостовање твое во велес со навивачите на клубот од МЗТ со воз,па со дупнатиот тупан у сала Јане Сандански,па разно разни дешавки (во и надвор од навијачкиот свет)да не кажам бељи,кои идат на твое конто итн итн(не сакам и не треба да навлегувам дубоко).И на ова му следи прашањето : Стварно кој ти бил филмот на тие години ? Секој човек го мења карактерот и размислувањето со текот на годините,као и ти шо си го сменил,тоа ми е јасно као бели дан,али кога ќе си го дадеш одговорот на моето прашање,највероватно ќе ти светне одговорот на твоето прашање за навијачите.Сите ние имаме кое какви дешавки (да не кажам бељи и бљувотини кои сме ги правеле на незрели години) у текот на животот,за кои сега си викаме како е можно тоа да сум го правел, и затоа сега не вкусно да потикнуваш ваква тема на разговор на форум кој е специјализиран за аутата на дечките низ Македонија(кои колку што можам да приметам никој од нив не бил член на навијачка група,и гледам се мешаат појмови како хулигани и навивачи,дури гледам и затвори се спомнуваат),кога од една страна (ако не и две) го знаеш одговорот.Сите тие бљувотини што ги гледате на трибина се поттикнати од нечија провокација,и тоа
1.полиција ---- исфрустрирани и неписмени џандари на кои детото им добило кец у школо,жена му го накурчила по дома,му касни платата итн итн,својот бес го истура на било каков натпревар,на навијачите,со ситна провокација на која и следи и потежок инцидент али битно жаца е стално у право.
2.Расна и Верска омраза ----- па добро бе тимот ми игра у сарај,и за време на утакмица се извадени миљарда албански знамиња,а притоа ни едно македонско иако се игра прва лига у Македонија,и се скандира за такозвана велика албанија,и такозвани херои или борци за права учк учк учк,а наша полиција ништо не регистрирала за време на натпреварот.Па тие истите после недела дена доаѓаат на реванш натпревар,каде домашната навијачка група (македонска) вади мк знамиња и пее Абре македонче .......,за после недела дена сите да бидат повикани на информативен разговор и закани за казни од 700 евра за пеење и скандирање на спортски натпревар,да да за пеење и скандирање,додека другата страна никоме ништо.
Се надевам дека не навредив никого со постов,и како шо доликуе на форумов деновиве ќе ја гаражирам и мојата љубов на катр бандажен
прв и последен пост изгледа... синоќа за прв пат го видов постов, немам појма како ми летнал а да не го видам...
значи прво и едноставно и последно... постојат навивачи и хулигани.. тука морам да се исправам, сум направил ненамерна грешка ставајки ги сите на куп... значи има луге кои си навиваат за омилениот клуб и спремни се да ја бранат честа на истиот и има некои кои кобајаги навиваат а само се тепаат уствари... повторувам дека не окарактеризирувам ниеден клуб од ниеден град.
јас еден краток период припаѓав во оние првите кои идат и навиваат, ама само зашто цело мое маало го правеше тоа... мене спорт никад не ме интересирал, а тепачки уште помалку. никад не сум учествувал во “навивачка“ тепачка или пресметка. секогаш кога имало такво нешто сум се повлекувал на страна и сум ги оставал да си ги “рамнат рачуните“ засегнатите во пресметката кога очигледно неможеш да го запреш “дуелот“ помеѓу завојуваните...
и пред да кажеш следен пат дека јас сум бил дел од нешто прво посоветувај се со некого (на пример пецони, очигледно го знаеш) а не да пренесуваш свое мислење кое си го слушнал од еден пропаднат нарко зависник т.е. чоравиот од пред маало што ги дочекува во адолесценција и ги испраќа пост пубертетно сите генерации на млади луѓе... тоа е мое бившо маало од кое сум се исселил пред 15-тина години а одприлика толку си помлад и ти од мене...
безобразен си и треба да се извиниш за ваква навреда... не те доликува.