Автор Тема: Дали возилата имаат „душа“?  (Прочитано 9660 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Дали возилата имаат „душа“?
« на: 26 Јули 2012, 13:41:58 pm »
Хибриден суперкар ми е некако безвезна работа. Можеби јас тоа субјективно не сакам да го прифатам фактот дека почнаа секаде да брцаат батерии и електромотори меѓутоа духот на supercar неможе да го долови хибрид.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1 на: 26 Јули 2012, 13:44:48 pm »
Седни во Јагуарот па кажи дали ќе ти се смени мислењето :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #2 на: 26 Јули 2012, 13:46:11 pm »
Не реков дека нема да иде, ова ќе биде чудовиште 3 секунди до 100 меѓутоа пак ќе кажам го губи духот.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3 на: 26 Јули 2012, 13:48:47 pm »
Аман више со тоа дека колата имала дух и душа. Колата е машина, нема ни дух ни душа. Тоа што вас ви се чини дека колата имала дух или душа или срце како што би рекле алфистите е само ментална илузија која ја имате спрема возило ке ви се допаѓа. Како Кларксон кога тресе глупости, ферари имал душа а порше бил бездушен робот. Свашта.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #4 на: 26 Јули 2012, 13:52:55 pm »
Булшит, за мене колата има душа и срце и не ми е само куп железо, не сакам никогаш да помислам дека е само куп железо. Така ако гледаш зашто ја мачкаш со восоци и со сонакси ја гланцаш ако е само куп железо?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5 на: 26 Јули 2012, 13:54:09 pm »
За железото да трае подолго и да изгледа како ново што е можно подолго. Не се нервирај па и ти :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #6 на: 26 Јули 2012, 13:55:39 pm »
Ма какво нервирање бе не се нервирам ама знам дека и за тебе не е само куп железо чим по име го викаш и сам си шиеш кожни навлаки за воланчето не ти е куп железо  :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7 на: 26 Јули 2012, 13:55:53 pm »
Ко што не можеш Спаркот да го тераш 110 од Стража надоле, така јас можам Алфицата.
Карактерот на Спаркот е да се вози полецка, карактерот на Алфата е да влева доверба.
Се што има карактер, има душа/срце... Моја гледна точка е тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #8 на: 26 Јули 2012, 14:02:17 pm »
Томе и Мартин, Спаркот колку и да го ланчам не може да му се фати на Кадетот кога станува збор за моите емоции кон сопствена кола. Спаркот го ланчам зошто е вистинското возило за во вистинскиот град. Спаркот ми треба за возење од точка А до Б. Тоа што го ланчам и што му правам навлаки на волан не го правам за него, го правам за мене. Да ми биде меко кога ќе фатам волан во рака.
Кадетот 46 години е само хранет со бензин и масло. Никогаш не осетил восок, гаража, нови гуми, навлаки, премиум масла (цел живот пие Ина Делта и Лубекс од Макпетрол). Никогаш не бил на перење во сервис за миење возила. Но сепак на него се научив да возам и го возев 10 години пред да го земам пежото и спаркот а и ден денес го возам. Сум бркал пички, сум ги дробел внатре, грозје сум носел во гепек, цемент, када имам горе на кров на багажникот носено од Скопје до Сретково. Никогаш не ме оставил на пат или пак дозволил да се осеќам несигурно во него.

Но како и да е тоа се мои благодарности и импресии од колата. Таа сепак ќе си остане куп железо (веќе и р’ѓа). Никогаш нема да ме опцуе или да ме отера УПМ. Пак ќе речам тоа се само наши чувства и предиспозиции кои ги имаме кон одреден модел на возило. Ако некој некогаш ми пцуе или крши кола (како некој деновиве што пробал да ми ја искрши таблицата на кадетот) тоа е пцовка кон мене. Колата е само куп железо.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #9 на: 26 Јули 2012, 14:03:10 pm »
Ама спаркот ти кога јадеш 12 јаде 6 :)

Едит: Ме претрка Фаланга, башка ќе не бришат џабе се унапињаме. Пак ќе кажам не ти е куп железо убеден сум во тоа :)

Едит 2: Пред мене си пишал а на Мартин му реплицирав.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10 на: 26 Јули 2012, 14:04:15 pm »
Не разбирам?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #11 на: 26 Јули 2012, 14:06:51 pm »
Одлична тема за дискусија, ќе поделам во нова тема.

И јас мислам дека возилата имаат душа. Ако ништо друго, душа што ние им ја даваме со нашите искуства и сеќавања врзани со таа кола.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг: Дали возилата имаат „душа“?
« Одговори #12 на: 26 Јули 2012, 14:08:50 pm »
Ако ништо друго, душа што ние им ја даваме со нашите искуства и сеќавања врзани со таа кола.
Така формулирано ќе го прифатам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #13 на: 26 Јули 2012, 14:11:42 pm »
Не мора да значи... Едноставно, постојат коли, кои од непознати и неопипливи причини те прават среќен. Не зборам за кола која ја имаш доволно долго за да врзеш искуства и емоции со нејзе, туку друго, ново возило, со кое претходно не си имал допирна точка. Јас тоа би го толкувал како „имање душа“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #14 на: 26 Јули 2012, 14:12:33 pm »
Колку од вас возеле хибрид, па увиделе дека немаат душа?