Автор Тема: VW Polo 1.4 16v  (Прочитано 110937 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17505
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: VW Polo 1.4 16v
« Одговори #660 на: 22 Мај 2014, 22:19:42 pm »

VLATKO strikes again. Прејако изгледа вака! Шу*ак си ако не го напраиш барем на 2 недели! ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #661 на: 22 Мај 2014, 22:21:46 pm »
Нека го офарба црн,па со фолија може да го игра после :D

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #662 на: 23 Мај 2014, 00:06:49 am »
Пред да ја видам цела слика, помислив дека си закачил некој лежачки милицаец напред... :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Re: VW Polo 1.4 16v
« Одговори #663 на: 23 Мај 2014, 00:13:27 am »
Ааааааа супер дошло се, само фали едно ксенонче.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #664 на: 23 Мај 2014, 00:24:15 am »
Одлично !

Немаше порано други фарчиња, жмигавчиња и маска без знак порано или јас сум грешка ?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #665 на: 23 Мај 2014, 00:28:32 am »
VLATKO strikes again. Прејако изгледа вака! Шу*ак си ако не го напраиш барем на 2 недели! ;D
Подобро ќе изгледа со стикери ако го направам у случај да си играм играчки.Ма да според мене,што поедноставно-поубаво ќе е.
@Zile,бев против ксенон на ваков фар,па ко размислував да ставам но,откако ги отворив фаровите и исчистив од внатре,можам сега да кажам дека со Nightbraker-от имало баааги разлика,таман си е,убаво свети сега :)
Едино,позицијата со лед би ја заменил,али отом потом,бандаживе ми се приоритет сега а кај и да е и подвозје треба да средам....
@martin,имаше маска без знак,ама ми здосади,жмигавчиња имаше бели и тие ми здосадија,фарови пробно нешто праевме......како и да е ова е предницата што ми направила најмогу мерак до сеа :D

EDIT:
Незнам зошто не сум се пофалил  :-\  ???
Абе со Самад се дружевме еден ден,седиштата ми ги направија тип-топ  :D

Во живо се потемни и поубави   :)
« Последно менување: 23 Мај 2014, 00:40:05 am зоки-поки »

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #666 на: 23 Мај 2014, 00:33:30 am »
Zemi uste edna maska i znakot da go stavime malce NA STRANICNO haha :D

Ako sakas uste pobela svetlina zemi sijalicki kakvi sto mu staviv ja na kabrioto epten ubava boja imaat mislam bea OSRAM hiper blue a i ubavo svetat :)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #667 на: 23 Мај 2014, 00:52:21 am »
Koa sme kaj sijalickite nightbrakerot ne mi napravija nesto kejf bi gi trampal za osram hiper blue ili gi prodavam koj saka neka pise pp

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #669 на: 23 Мај 2014, 01:09:56 am »
^има горе кај Хрвативе,али цените им се куку ноне.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #670 на: 23 Мај 2014, 23:03:30 pm »
Какви се овие навлаки типски ли зема?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #671 на: 23 Мај 2014, 23:46:48 pm »
Да,од типските.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #672 на: 27 Мај 2014, 20:18:14 pm »
Две години откако го имам претставено Полцево,две години повеќе искуство за коли,2 години стекнав нови пријатели,мило ми е што Казанот ми го спомна форумот и што се зачленив.Може на некој му е глупо да го чита ова,на некој може не (и мене би ми било некој друг да го пишувал :D),али ете за тие 2 години,ме фати некоја болест,CARclub болест,што доведе до тоа што е' и како е денес.Накратко,им се заблагодарувам на сите кои помогнаа и кој даваа совети.
Е сега,пошто повеќето ме имаат прашувано околу колата,некој може и ќе ме праша,накратко ќе пишам искуство за ова време како е во моја сопственост,значи:
Кола ко кола,од Југо се пребацуеш на германец и мислиш дека си купил авион-ова на почетокот.Барав долго време вакво количе,исклучиво вакво,со овој мотор,5 врати и да има што повеќе опрема секако.Едно време ми скисна од барање и ова искочи онака безвезе,отидов у Куманово по едно а се вратив со ова.Количето за низ град е екстра,не е големо а не е ни мало.Не е големо поради внатрешниот простор,посебно за патниците на задната клупа и тоа е голем минус од моја страна,значи иако има 5 врати не го препорачувам за кола за повеќе од 2ца.Кога го купив беше црно,немојте црна боја на вакво кутивче да одберете,летните денови ни клима не ве спасува,мал е просторот внатре,брзо се грее а не се лади-пробано.Кожа-во никој случај!
Потрошувачката е,хмммм......на почеток на месец плата кога ќе се земе може да си дозволиш да го стискаш,али понатака не е препорачливо,могуче е месецот да снемаш ни за цигари,градска се движи некаде од 7/8.8l со нормално возење,на отворено од 6/6.5l/100mk,искуство за плин немам,никој не ми пренел нешто,али препорачувам да се стави-и јас еве година дена се молам да ставам ама она "ај ќе биде неделава" некако ми се пролонгира подолго време-Ќе биде де...
Како што кажав,за низ град е ок,за на отворено не ми се допаѓа што работи на високи,лично има и оригинал Ремус за Полото,на отворен пат мислам дека главата ми ја пука,колку што памтам 120km/h во 5та е некаде на 3000rpm(мислам дека).
Недостатоци и позитивни страни за други работи не би одвоил,освен погоре спомнатото и поважно,сепак колата има 17г и 300к km поминати,нормално е да си крцкаат пластики од ентериер,да си пушта вода во кабина од некаде итн итн...за секоја мака се бара чаре.Делови има насекаде,толку за Југо сега не можеш да најдеш,некој се евтини некој се солени.Пеоблеми поголеми сум немал,освен ете некој знаат некој не,сензоршиња знаат да зезаат,лично немам сменето па да знам колку и како тераат,исто и за останатите делови.Тоа би било на кратко,не ми текнуваат работи а има доста да се пишат.Денес го исправме малку у домашна атмосфера,еве и некое сликче:

И некое сликче какво беше кога го купив:

Здравје,бандажите да ги ставам ќе одам на истово место и ќе го сликам,да има еден Before-After ефект :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Re: VW Polo 1.4 16v
« Одговори #673 на: 27 Мај 2014, 20:49:54 pm »
Да не ги чуваш овие бандаши од црново?

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17505
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #674 на: 27 Мај 2014, 20:51:56 pm »
Ако уште еднаш сликаш кола со сите врати отворени ќе те бесам за тестиси од копјето на Александар на плоштад.
Иначе ми се допаѓа тоа што си го напишал, по некое време секој сопственик на автомобил треба да се рефлектира на искуството кое го има(л) со автомобилот, за да знае до каде е.

Ќе ти речев продолжи како што си тргнал, но веќе нема каде, или пак има али тие се прескапи инвестиции што не се исплатливи. Полото доживеа тотална трансформација како што е очигледно по сликите, и иако е VW, би го возел ако некој ми го подари (не би го продал одма).