Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 714524 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Цената е too good to be true...

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Уште алишта да пикнеш внатре да ги пере.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
Бандаж на две недели стар Volkswagen Golf R буквално распаднат

http://brzkrug.com/novitetiii/mk-moto/14242------volkswagen-golf-r

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Друштво, препорака за исправање на алуминиумски бандаж..... По некоја случајност бандажот добил јајчеста форма. Мислев дека е гумата ама излезе полошата варијанта. И колку е ова рутинска работа,  какви се резултатите?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Јас исправав во Битола, ми зедоа 500 денари за 1 бандаш...процедурата не е нешто сложено, само сака внимание од мајсторот :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
аха значи да не се нервирам..... не е некоја вселенска техника. Кај нас во Гевгелија немало уште такво чудо за исправање...... назад сме јебига. ЧД

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Не бе, нема потреба да се нервираш, обично станува збор за машина која го „тегне“ бандашот и го враќа во првобитната форма. Точно дали има загревање, или нешто друго се прави на матерјалот незнам, меѓутоа сум праваел и нема никакви проблеми :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Mora da se zagree pred da se tegne inaku ke pukne :) losiot del e ako izgori lakot od greenjeto i pozolti :) toa zavisi od rabotata sto ja ima i kolku treb da se gree i kade :)
« Последно менување: 22 Мај 2014, 13:41:29 pm DARK MK1 GTI »

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Скоро никој не ги грее алуминските бандажи пред да ги исправа.
Ќе изгори бојата - лакот.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Skoro site se izgoreni sto mi gi nosat,bar do sega mnogu retko sum sretnal  bandas sto ne e izgoren...... nezavisno dali od vnatresna ili nadvoresna strana.....najcesto e izgoren od vnatresna,bandasot se krivi od vnatresna strana , ne  se krivi napred nema da se iskirvi nikogas so normalna voznja napred pa i po agresivna,osven ako nema pravime muabet za venec 5,6 santima   :)
Gligori,Borce,Motocentar,Olimpiko site rabotat so greenje .....

A tie sto mi gi nosat sto se ispravani na ladno, gi nosime na pravaruvanje nema bandavce sto nema negde po nekoja puknatina sto e najstrasno ne puka na mestoto kaj sto se ispraval, tuku okolu kracite ili na spojot so kracite :) i toa najcesto se primetuva od koga ke izvadis 5mm gurtna od zadnata strana , radi tie 'Majstori' sto tvrdat deka aluminium ne puka i ne treba da se gree...... ima dupla rabota :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Боље изгорена боја него пукнат бандаш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
Друштво, препорака за исправање на алуминиумски бандаж..... По некоја случајност бандажот добил јајчеста форма. Мислев дека е гумата ама излезе полошата варијанта. И колку е ова рутинска работа,  какви се резултатите?
Zvonko od Kavadarci,iam broj ako sakish,i  slusum na Time.fm deka Pero Moto Prom ispravuval bandazi,a kolku e kvaliteten nezz,jas od Zvonko Kavadarci sum zadovolen za 2 bandazi a trebe uste 2 da mu nosam

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Изгорена боја е само ако е екстремно извиткан бандажот, јас сум исправал кај
Глигориј, малку филм праи чоекот  8) ама добро исправа бандажи.
Мене изгледа никогаш не ми биле толку криви бандажите за да мора да се греат.