Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 122894 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
Одг: Кој како положи....
« Одговори #570 на: 12 Март 2015, 00:19:19 am »
Ne pravi voopsto prigovor.Ke ja nalutis komisijata i ke si napravis glupost.
Koga stanuva zbor za mene.Imam polozeno pred 8 godini.Poloziv od vtora bidejki prviot pat bev napravil greska i na raskrsnicata pred zeleznicka otidov pravo.
Bea izbrisani liniite a jas togas taka si gledav.Jasno mi e deka malku strogo me ocenija no i jas realno slabo izvozev casovi blagodarenie na avtoskola Martin kade plativ najskapo a dobiv najkatastrofalna obuka.

I mene mi bese jasno deka ne ja biva rabotata,osobeno uste koga vidov deka na poligon im padnaa 4 od 5 kandidati
Edinstveno samo jas pominav.Drugite decki iako bea so zelba da naucat sepak padnaa.I den denes ne mi e jasno kako uspeav da pominam poligon.

Go pominav poligonot i si rekov odam vo druga avtoskola da ne pravam reklama nema da go spomenam imeto.
za samo 4 casa izvozeni jas doznav i nauciv tolku raboti koi vo martin ne bi nea napomenati vo 32 casa koi gi vozev so niv.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #571 на: 12 Март 2015, 00:23:25 am »
Сега тоа мартин не постои.. Јас во Тимони сум, полигон 4/4 положивме из прва, обуката е одлична, одличен е и инстуркторот..

Него ти си од Кичево, Девеана сигурно знаеш како се зафркнати уличињата..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #572 на: 12 Март 2015, 00:25:06 am »
јас имам добиено возачка А категорија со приговор... после приговорот, ме известија дека ми е одбиен,ам, ама писмено немав добиено ништо, бидејки телефонски ми кажаа другиот ден да си дојдам по листот со кој ми дозволуваат бесплатно да полагам уште еднаш, бидејки не било јасно на снимката што и како. јасно ми беше дека воопшто не ја погледнале снимката а и не го ни прочитале приговорот целосно... и уште не реализиран повторно приговор со назнака дека ке виканам внатрешна контрола, веројатно седнале и ја прегледале снимката и ми ја признаа категоријата...

поентата беше што токи вокито им беше расипано во тој момент, и дирекциите за управување со моторот ги добивав по мобилен телефон од колата позади мене што вози и снима. акцентот беше на мобилниот и дека не се слушало баш убаво во тој момент што рекле, и никако неможат да докажат дека не сум слушнал, општо познато е дека на мобилен во движење поготово на вип, знае да се изгуби гласот во сред разговор, ама и тоа не е толку битно колку што крајно не дозволиво и не законски е да на мобилен ми диктираат... имало и за тоа начин и пропис како требало. во случај на дефект на радио станиците, комисијата ти ја диктира цела рута кај да возиш, однапред, пред да тргнеш... е они не го направија тоа... јбг.. сами си наседнаа. попија и по некој месец кинење од плата.. јбг.. моја среќа во тој момент...
а сега се спремам за Ц па за Е да полагам и некако не ми се почнува само заради тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #573 на: 12 Март 2015, 00:39:32 am »
Нема да најдиш соодветно место.. Не смееш во приватен имот да стапниш, не смееш да вртиш кружно..

Ако сака некој можи и на зилло на групата да прокоментираме..

Не може да не можеш да најдеш соодветно место. Ќе одиш до кај треба да одиш, и ќе најдеш некаде кај што ќе можеш да завртиш за да се вратиш назад. Не мора да биде приватен имот, може да е споредна уличка, паркинг, проширување некое, што и да е каде што ќе завртиш полукружно, па ќе се вратиш и ќе се приклучиш на таа по која си доаѓал, само во спротивниот смер. Враќање рикверц на раскрсница не доаѓа уопште предвид, не знам како и зашто тоа не е јасно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #574 на: 12 Март 2015, 00:42:53 am »
Незнам, ваљда така бара комисијата...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #575 на: 12 Март 2015, 00:43:36 am »
Комисијата може така да ти побара, само за да види дали ќе паднеш на финта, за да те бутне и да се видите пак за некои 2 недели или колку треба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #576 на: 12 Март 2015, 00:45:04 am »
Абе да, ама зошто тогаш инструкторот така ги обучува кандидатите ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #577 на: 12 Март 2015, 00:47:54 am »
Цитат
Член 35

(3) Возачот не смее со движењето на возилото наназад да влегува во
крстосница
, да преминува патен премин преку железничка пруга во ниво, ниту
да вози на преслапи, кривини и други места, ако прегледноста е недоволна.

Закон за безбедност во сообраќајот

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #578 на: 12 Март 2015, 01:06:06 am »
Уф.. Ајде утре ќе прашам во автошколата што како подетално, ваљда не смееш да враќаш на главен пат, тоест треба да бараш спореден за да го завртиш возилото..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #579 на: 12 Март 2015, 01:16:32 am »
Абе убаво ти пишува крстосница што е битно главна или спореден пат?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #580 на: 12 Март 2015, 02:00:59 am »
По нивно тие ми кажаа дека требало вака да одам..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А ако јас идам од правецов кај што пишува ''Главен пат'' и треба да продолжам право кон бр.2, а ти тука стоиш и вракаш во рикверц затоа што си смеел да вракаш во рикверц во спореден пат ?
Свашта, глуп инструктор, уште поглупа комисија работава.

Исто како ја кога полагав и пошто ми го утнаа терминот, а мојот инструктор отиде на одмор, па со друг ги довршив часовите, и кога возев, од споредна улица да се приклучам на главна вртејки лево, ме тераше да навлегувам првин во првата лента затоа што прв сум стигнал, и да чекам да се расчисти од десно за да се вклучам.
И кога го прашав а што со овие од лево што идат, што со нив, нели се на главна улица имаат предност. И инструкторов ми врака: -Ти прв дојде и ја зафати лентата, тие ке чекаат.
И пошто не направив како што тој ми бараше, туку чекав целосно и од лево и од десно да снема коли, се напна човекот, почна да се кара со мене. И потоа ја само му реков тоа така што ми го велиш ми нема логика.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #581 на: 12 Март 2015, 11:11:48 am »
Арно си му рекол. Тотална глупост. И на Бузуки му продале тотална глупост, тоест прекршок.
Со рикверц во кривина а? Се фрлам од канцеларија.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #582 на: 12 Март 2015, 17:44:01 pm »
Па ја ко што правам ваков прекршок нон стоп на Рампа, да ме видат милицајци ќе ме репнат убаво :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #583 на: 12 Март 2015, 18:20:46 pm »
Не ми е криво, ме паднаа точно пред куќата на Принц од форумов..

Незнам кој има алфа 147 од неговите, али го паркирал до стоп знак, а зад него уште една кола...
И тука се снајдов некако, после стопот ми вика најди пат за да се вратиш назад.. Јас одам напред, вртам полно десно враќам, давам лев жмигавец  и ми вика грешка е несмејш вака да го вртиш возилото...
Подоцна кога завршив ми вика и кружниот ќе ти го простевме и жмигавецот, ама тоа со вртењето нема шанси, ќе се видиме уште еднаш.. и тоа е тоa :)

Него некој да ми кажи дали уствари не смееш на главен пат да одиш рикверц со возилото за да се вратиш назад по истиот пат по кој си доаѓал или па ?

Шупаци, од втора ке те пуштат ( ко и сите :) ) од брат ми е Алфата иначе..
New blood of old school

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #584 на: 12 Март 2015, 19:26:15 pm »
Ние сите во Кочани редовно го учиме тоа враќање рикверц во споредна уличка, со инструкторот го повторив 100пати, и комисија го бараше тоа, така да незнам ако не завртиш така или лошо се завртиш ќе те бутнат, но рикверц само во споредна уличка никако на главна.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.