јас имам добиено возачка А категорија со приговор... после приговорот, ме известија дека ми е одбиен,ам, ама писмено немав добиено ништо, бидејки телефонски ми кажаа другиот ден да си дојдам по листот со кој ми дозволуваат бесплатно да полагам уште еднаш, бидејки не било јасно на снимката што и како. јасно ми беше дека воопшто не ја погледнале снимката а и не го ни прочитале приговорот целосно... и уште не реализиран повторно приговор со назнака дека ке виканам внатрешна контрола, веројатно седнале и ја прегледале снимката и ми ја признаа категоријата...
поентата беше што токи вокито им беше расипано во тој момент, и дирекциите за управување со моторот ги добивав по мобилен телефон од колата позади мене што вози и снима. акцентот беше на мобилниот и дека не се слушало баш убаво во тој момент што рекле, и никако неможат да докажат дека не сум слушнал, општо познато е дека на мобилен во движење поготово на вип, знае да се изгуби гласот во сред разговор, ама и тоа не е толку битно колку што крајно не дозволиво и не законски е да на мобилен ми диктираат... имало и за тоа начин и пропис како требало. во случај на дефект на радио станиците, комисијата ти ја диктира цела рута кај да возиш, однапред, пред да тргнеш... е они не го направија тоа... јбг.. сами си наседнаа. попија и по некој месец кинење од плата.. јбг.. моја среќа во тој момент...
а сега се спремам за Ц па за Е да полагам и некако не ми се почнува само заради тоа...