Прчот,меганот сега за сега е одличен,има голем напредок во однос на 2ката,користени се подобри материјали,изработката е на повисоко ниво,управувањето е подиректно од претходниот,лежењето на пат е поцврсто но не и неудобно.Се на се сум задоволен од целиот пакет. Можам да кажам дека опремата е еден од најбитните моменти во секое возило.
Повисоките пакети на опрема го прават истото возило многу подобро,тие финеси и додатоци многу значат.
Моторот е потполно ист како кај претходниот,перформансите се идентични и потрошувачката е иста.
Потрошувачката строго низ Скопје,без штедење,возење низ гужви,возење со брзина поголема од пропишаната е во интервал од 6 до 6.5,нормално дека може да се спушти и подоле ама немам нерви за такво нешто,јас сум презадоволен од оваа потрошувачка и не се трудам да ја спуштам подоле.
На отворен пат доколку имаш мирна нога,со возење во интервал од 110 до 130 во 6та брзина,на моменти ситни испади до 150-170,изнесува околу 5 литри,со пензионерска вожња максимум до 110,на рамен пат може да се извади смешна бројка од 4-4.5.
Се на се сум презадоволен од возилово,што не значи дека се откажувам од 2ката,има нешто посебно во таа кола барем за мене,и ќе се потрудам уште долго време да остане барем една 2ка во фамилијата.