Автор Тема: Замена на амортизери на 5-та врата (гепек)  (Прочитано 12332 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
Одг: Замена на амортизери на 5-та врата (гепек)
« Одговори #15 на: 29 Февруари 2012, 08:00:15 am »
А маста би можела некако да смета во случајов, не разбирам која е штетата само помалце ќе се абе пластиката.

Штетата би била цело задње стакло - у случајов кај мене со АХ-от, се откачи амортизерот т.е. склизна лежиштето од куглата затоа што му ставив овлаж маст и го направи сол стаклото :)

http://www.citroencars.info/2011/06/citroen-ax.html

Сочуство за стаклото. Тоа е многу незгоден момент. Поготово ако и не можеш да го најдеш.
И јас размислував на оваа тема пред да ставам малку мастче, но сепак ја ставив. Има два амортизера, а двата не може истовремено да се откачат. А ако се откачат и двата, пак стаклото нема да се скрши, пошто кај мене не лежат на него, него на рамката од 5-тата врата.
Па ке видиме. Времето ке покаже што и како. Ако нешто такво се задеси, ондак ке пишам :) Сега за сега работи Ок.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #16 на: 29 Февруари 2012, 11:26:49 am »
 ;D ;D ;D jas improvizirav za edno dugarce, probavme prvo da gi lupneme navnatre da se iskrivat i da glavat ali izgleda preteravme i naprai pssssssss  ;D ;D ;D ;D nema vise vakum, pa busevme 2 dupcinja malce pod maksimalnata tocka na otvaranje za da gi glavime klipcinjata za da si stava sajcinja koga ke treba da stoi poveke od 30-tina sekundi gepegot otvoren.... se raboti za citroen zx

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #17 на: 29 Февруари 2012, 13:40:07 pm »
aaaaaa... ne si mu se javil na ekspertot(toj BADZOTO tvoj) :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #18 на: 29 Февруари 2012, 15:43:43 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D jbg ima rabota  ;) ;D ;D ;D ;D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #19 на: 01 Јуни 2016, 20:41:27 pm »
Ај да не отварам нова тема, овде ќе си прашам.

Прашав во неколку продавници за автоделови, и ми понудија вакви амортизерчиња за гепек, по цена од 600 па до 900 за парче. Во Автолидер во Чаир, беа пар за 700 ама пошто вработениот го мрзеше да пребарува што има на лагер, ми рече дека нема такви какви што барам. Пред бит пазар има една продавница за vw и ми рекоа дека им се потрошиле моментално па за месец дена да дојдам ќе имало а цени од 600-800 за парче. Прашав и во Автолидер спроти Олимписки базент и ми дадоа цена од 900 парче плус 1 година гаранција, марка Monroe.
Прашањето ми е, ги бива овие monroe или има некаде подобри а и за поевтина цена?  :)

Заборавив да напоменам, ми требаат за пасат караван од 98 година  :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #20 на: 01 Јуни 2016, 20:46:03 pm »
монроето веќе година и нешто ситно ги терам на форд фокус,без замерка
дај уште 200-300ден повеќе на старт за да не се заебаваш понатака,зошто ако се појаки ќе ти се отвара многу брзо,ако се послаби ќе рикнат за брзо време,башка монрото се по каталог со спецификации за секоја кола

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #21 на: 01 Јуни 2016, 20:49:20 pm »
Како марка добри се а?

Па најверојатно утре ќе отидам да ги пазарам  :)