Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
72 (27.6%)
TRW
37 (14.2%)
LPR
15 (5.7%)
Textar
19 (7.3%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.3%)
Ate
48 (18.4%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.9%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 261

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 380596 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #225 на: 11 Февруари 2013, 00:48:18 am »
гледам цел форум брембо кочници возите

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #226 на: 11 Февруари 2013, 01:24:57 am »

@Mikroos@ Мислам дека некој на форумов се жалеше од лпр дека чкрипеле многу.

Јас, имам пишано и поназад и тоа нецели 1000км немав поминато.

Не дека сакав да ги ставам, веќе почната беше работата ми пратија три марки плочки од кои само ЛПР от одговараа и беа најефтини. 1250 ден. мислам беше цената за задните, а до кај 1600 - 1800 имаш  поквалитетни.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #227 на: 11 Февруари 2013, 01:32:34 am »
Остај тоа што чкрипат,на службено возило имав ЛПР дискови и плочки.Немаа поминато ни 500 км,при возење на надолнина 5км и умерено кочење,плочките се запалија,почнаа да чурат и притоа ми откажа кочницата,истовремено се искривија и дисковите.

И те како вреди да се инвестира во подобри дискови и плочки!

Отсутен diablic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #228 на: 11 Февруари 2013, 01:39:00 am »
Остај тоа што чкрипат,на службено возило имав ЛПР дискови и плочки.Немаа поминато ни 500 км,при возење на надолнина 5км и умерено кочење,плочките се запалија,почнаа да чурат и притоа ми откажа кочницата,истовремено се искривија и дисковите.

И те како вреди да се инвестира во подобри дискови и плочки!

ТОА Е ЕДНА ОД НАЈПАМЕТНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НА ЕДНО ВОЗИЛО.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #229 на: 11 Февруари 2013, 09:30:47 am »
Ама само ако е преку 80-90 КС така? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #230 на: 11 Февруари 2013, 09:50:26 am »
Да,да баш така!

До 65кс:

До 90кс:

Над 90кс:

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #231 на: 11 Февруари 2013, 10:46:38 am »
pa poskapite plocki ne gi ostetuvaat diskovite podobro kocat i vekot na traenje im e podolg
Јас мислам дека поскапите плочки побрзо се трошат бидејки се направени од помек материјал за да не го трошат дискот, туку да се троши плочката. Со тоа им се намалува векот на траење на поскапите плочки, ама им се продолжува векот на дисковите.

Кажи твое мислење за марките што си ги спомнал погоре.

@Mikroos@ Мислам дека некој на форумов се жалеше од лпр дека чкрипеле многу.

Поздрав до сите членови на форумов. Ја следев темава како гостин и неможев да издржам а да не се вкучам во дискусијава за го поделам моето искуство со LPR  дискови и плочки, инаку возам Ford Mondeo 1.8 TD.
Минатата година приметив дека плочките се за менување но и дека дискот веќе е нешто под минимално пропишаната дебелина (22.2мм) и се одлучив за LPR  дискови и се разбира и плочки за се да биде компатибилно и така почна моето патешесвие со  LPR. После поминати 3-4000 КМ дисковите го добија првото зарамнување, тоа го правија дечките од ЛПРМак бидејќи ги рекламирав, се беше во ред уште наредни 3-4000км и после се пак одново но овај пат (секоја чест на ЛПРМак за кооперативноста) добив од сервисот нови дискови а плочки јас си купив. Но незаврши се тука после неколку иљади километри пак истиот проблем тресе при кочење , ја проверив комплетно предницата , амортизери , бадажи и се беше во ред. Но овој пат сам си платив рамнење и монтирање ( 1500 денари) и може да замислите, после 3-4000 го имам истиот проблем.
Така од моето искуство јас не би препорачал LPR дискови а за плочките немам што да кажам сум ги користел и на други коли и се било во ред,можеби малку квичат кога се водени но генерално се во ред.
Бидејќи морам да купам нови дикови и плочки овој пат најверојатно ќе се одлучам за PAGID !

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #232 на: 11 Февруари 2013, 11:49:17 am »
Не си ти единствениот :)
Другар на Фиеста 2-пати си купи дискови и плочки во рок од пола година со нив не помина ни 5000км, после тоа си купи Ате и сега за сега нема гајле.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #233 на: 11 Февруари 2013, 12:59:17 pm »
Друже со тие пари платени, за рамнења, нови плочки и слично ќе си купел нови дискови од посалам марка. И мене ми нудат дискови по 1500 денари парче, ама ЛПР ко ми кажа, остај реков поарно старите ќе ги повозам уште малце.

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
« Одговори #234 на: 11 Февруари 2013, 13:13:03 pm »
Друже со тие пари платени, за рамнења, нови плочки и слично ќе си купел нови дискови од посалам марка. И мене ми нудат дискови по 1500 денари парче, ама ЛПР ко ми кажа, остај реков поарно старите ќе ги повозам уште малце.

Точно а може и нешто повеќе .... После мало истражување на пазарот ова се цените од посалам производители, дискови: TRW = 4700 денари ; Ate = 4900 денари ; PAGID = 4300 денари (на сите производи има попуст 10%); Ferodo = 4500 денари , а плочки сите се +/- 2200 денари.... Инаку за споредба LPR-от со едно рамнење + уште еднен сет плочки ме чинеше горе/долу 6000 денари !

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #235 на: 11 Февруари 2013, 13:23:41 pm »
se izvinuvam za dva isti posta
« Последно менување: 11 Февруари 2013, 13:41:16 pm Mikroos »

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #236 на: 11 Февруари 2013, 13:25:56 pm »
Точно а може и нешто повеќе .... После мало истражување на пазарот ова се цените од посалам производители, дискови: TRW = 4700 денари ; Ate = 4900 денари ; PAGID = 4300 денари (на сите производи има попуст 10%); Ferodo = 4500 денари , а плочки сите се +/- 2200 денари.... Инаку за споредба LPR-от со едно рамнење + уште еднен сет плочки ме чинеше горе/долу 6000 денари !

Kazi mi od kade ti se cenite (prodavnici, magacini) za site ovie brendovi, zosto sega treba da kupuvam pa sum vo potraga, osobeno kazi mi za Ate od kade ti se cenite i od kade moze da se kupat ? i dali popustot vazi za site ovie brendovi ?

Отсутен Димитар

• Почетник
  • *
« Одговори #237 на: 11 Февруари 2013, 13:46:04 pm »

Kazi mi od kade ti se cenite (prodavnici, magacini) za site ovie brendovi, zosto sega treba da kupuvam pa sum vo potraga, osobeno kazi mi za Ate od kade ti se cenite i od kade moze da se kupat ? i dali popustot vazi za site ovie brendovi ?

Цените ми се од продавници. попустот е само за PAGID од ОтоТрејд мислам дека се викаше,тоа е до Мавровка гледа накај факултетите ; Ate од МегаАуто на Џон Кенеди; FERODO од Крис и Том ; TRW од магацин во Кисела Вода поточно во кругот на Мирка Гинова фабриката незнам како се вика фирмата.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #238 на: 11 Февруари 2013, 14:41:51 pm »
еднаш се зафркнав со ЛПР и другиот ден правац кај крис&том по феродо плочки,од тогаш па навака никаков проблем со нив и сега кога ќе треба да се мењаат пак би играл на истите,евентуално ате/пагит

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #239 на: 11 Февруари 2013, 15:27:35 pm »
TRW имате и во

www.matrix.com.mk