Автор Тема: OPEL ASTRA G 1.6 16V 101KS  (Прочитано 8942 пати)

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Одг: OPEL ASTRA G 1.6 16V 101KS
« Одговори #30 на: 26 Декември 2011, 09:11:45 am »
Добро е на плин иде 175 и не ти треба повеке не зезај :)

znam znam toa bilo ednas dvapati da vidam kolku moze i vise ne, strav me faka :P

Не го сваќам делот со стравот. Нешо демек плин и ќе ти се деси ?!?

Иначе коска количе си земал
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #31 на: 26 Декември 2011, 09:59:57 am »

znam znam toa bilo ednas dvapati da vidam kolku moze i vise ne, strav me faka :P

Да не му скува некој вентил?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #32 на: 26 Декември 2011, 13:53:07 pm »
Со среќа да си го возиш количето и многу безгрижни км!!!
Глеам сликите ти се сликани на паркингот позади бензинската Макоил во Ченто, па да те прашам. Дали си од Ченто? :)
Поздрав
kaj boris trajkovski stadionot ziveam, a i od kaj pa primeti deka e tamu :)
Ооо па ние комшии сме биле :) Јас живеам кај Велчево меанче :)
Како да не приметам коа цело детство го поминав таму :) Во врска со населбата знам кој камен кај седи :)
Поздрав!!!

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #33 на: 27 Декември 2011, 04:07:58 am »

не ми е до тоа дали ке скува вентил или ке се деси нешто со плинот, сепак се работи за големе брзина, а кај нас рака на срце патиштата не се баш најубави. ако не дај боже закачам некоја дупка или да занесе поише отидов јабана.. Тоа ми е најголемиот страв, а за плин или вентили или сешто друго не се плашам многу, сепак железото се искривува и се исправува.
« Последно менување: 27 Декември 2011, 04:23:13 am Macedon »

Отсутен Ivcho 16v

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
  • German Style Z16XE inside!
« Одговори #34 на: 29 Декември 2011, 21:36:59 pm »
Здраво, добродојде Macedon
Астрава ако не се лажам стигна после мојата, штом ја видов ми фати око но прекасно, веќе ја имав мојата лепотица :P во гаража.
Многу безгрижни километри, одличен избор со оглед на тоа дека Скопје е преполно со увезени Астри Г кои ретко се асални.
Јас лично мојата не би ја ставил на плин (воопшто не ни планирам) но ме интересира колкава е разликата плин/бензин во однос на преформанси.
Која година е?

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #35 на: 30 Декември 2011, 06:47:52 am »
Здраво, добродојде Macedon
Астрава ако не се лажам стигна после мојата, штом ја видов ми фати око но прекасно, веќе ја имав мојата лепотица :P во гаража.
Многу безгрижни километри, одличен избор со оглед на тоа дека Скопје е преполно со увезени Астри Г кои ретко се асални.
Јас лично мојата не би ја ставил на плин (воопшто не ни планирам) но ме интересира колкава е разликата плин/бензин во однос на преформанси.
Која година е?
Па вака сеа, Астрава ја земав во јули. Колата е 2000 година. се мислев помеѓу вектра и астра. Видов ммногу вектри ама некако сите ми беа тапа- де не влече, каросериски лом, чука моторот и тн. оваа кога ја видов одма и удрив мерак. Си влече, знажна е, а и одлично сочувана.
А на плин ја ставив заради цената на бензинот, а дизел ич ама ич ич несакам. Плинот го монтирав во плимонт, и сега за сега одлично се покажа.
Е сега разликата во однос бензин плин не е многу голема (барем според мене)  губиш малку на снага (кога ја слајфаш :P), ама верувај ептен минимално. Погоре во пораките имам пишано колку оди на плин а колку на бензин. најголема разлика се ослеќа во звукот на моторот, на бензин преде како маченце, а на плин е за нијанза побучен. кога ке отвориш хауба додека работи на плин к еприметис дека целата галама ја прават дизните за плинот кој се монтирани на капакот (пластиката) од моторот. моментално не сум во Македонија, здравје ке бидам таму февруари, па ако сакаш ке се договориме слободно можеш да ја видиш

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #36 на: 30 Декември 2011, 14:01:15 pm »

Ja ke ti objasnam

Ja ke ti kazam ako pukne guma nedaj boze na taa brzina parce ke se storis...ete ti go delot so stravot ;D