Denes svrtev krug niz prodavnicite za Bandazi i gumi i izborot se sveduva na slednovo;
Turbomaks repliki kineski navodno so sertifikati za kvalitet, od 520 evra za set do 600 evra za 18ki.
https://turbomaks.com.mk/wheels?page=1&pageSize=10&wheelsBoltCount=5&wheelsBoltDistance=112&wheelsBrand=Volkswagen&wheelsRadius=18Gumi ponudija Tracmax Ice plus - 245/45/18 100V S210XL 310 evra
Pirelli P Zero Winter XL vo ista dimenzija = 800 evra
Dog Security slicni ceni za bandazi, navodno so TUV sertifikati, jas iskreno ne mozam bash razlika da pronajdam od gore navedenite, mozebi ima.
Gumi ponudija;
Toyo - 617 evra
Matador - 483 evra
Barum - 598 evra
Riken = 390evra
Comforser = 260 evra
https://www.dogsecurity.mk/product-category/alu-felni-bandazi/?filter_%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8=volkswagen&query_type_%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8=or&filter_%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0=18&query_type_%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0=orMultibrend ponudija
Uniroyal - 600 evra
Windforce - 295 evra
Motocentar ponudija bandazi od Italijanskiot brend GMP so ceni od 220evra do 260 od parce
Od gumi ponudija (plus 1080den za montaza)
Matador - 500 evra
Barum - 593 evra
Nexen - 634 evra
Riken - 384 evra
Olimpiko gi prodavaat Alutec, poznat germanski brend, na Lancerot dvobojnite bandasi se Alutec
, i cenite im se od 220 evra nagore, no imaat eden model koj im e na akcija i go davaat 150 evra parce ili 600 evra. E sega, ne bi bil moj prv izbor sekako, ali mislam deka e dosta dobra ponuda.
Prodavaat i Mak ama nemase nesto dobro a i bea 250 evra nagore od parce.
Od gumi ponudija BF Goodrich so cena od 585 evra.
Mi ostanuvaat uste Stop & Go, od web site gledam Hankook im e 727 evra.
Od oglas osven 2-3 seta koi se OEM za Audi drugi nema, i odat okolu 500evra, dodusa vo dobra sostojba barem kozmeticki.
Za Arteon konkretno tesko se naoga kaj nas, ova e muabet i od eden preprodavac sto nosi od Germanija, duri i tamu retko se naogaat radi specificnata sirina 8J, Passat i Golf R nosat 7.5J pa ne moze bas da se kombinira bez da se napravi otstapka, i zatoa moze da vleze vo kombinacija od Audi A5.
Matematikata kazuva, dokokolku stavam premium all season(ova e must) na postojanite 20ki ke me kosta okolu 1000 evra set so toa sto letnite P zero imaat uste dosta za vozenje taka da bi bilo suludo da gi menuvam sega.
Za gore dole istite pari (premium all season 20ki) zavisno od izborot na zimski 18ki gumi i so dopolnitelen set felni bi dobil novi zimski koi kaj mene ke traat dolgo poradi nacinot na vozenje a i cuvanje na kolata vo garaza a i gumite von sezona, plus letnite isto taka ke im se prodolzi vekot i mislam deka e no brainer da se ide na all season, edinstvena prednost e izgledot
Aktivno barame i po germanski oglasi, ako ne im e problem na kolegite forumasi da spodelat nekoj proveren web site kade bi mozel da najdam OEM za Arteon, (toa mi e pred se prioritet) bi im bil blagodaren sekako