Автор Тема: Препорака за добар автолакер / лимар  (Прочитано 870 пати)

Отсутен NikiSk92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
Препорака за добар автолакер / лимар
« на: 07 Јули 2023, 14:58:28 pm »
Здраво,

На колата имам неколку оштетувања што сакам да ги направам тип топ, без разлика на цената.

На хауба има дел каде што е излупен лакот. Претпоставувам ќе треба целата да се фарба и лакира од ново.

Над задно тркало имам доста штета од некој комшија.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14274
Одг: Препорака за добар автолакер / лимар
« Одговори #1 на: 07 Јули 2023, 15:40:35 pm »
Outlander е ова а?

Комшијата не ти е крив. Од ова што можам да видам, некогаш било лошо префарбувано, китирано и сега паднал китот и почна да ти скапува.

Муабетот ми е, треба цела кола да се префарбува според мене (да се среди кај што има покажано). Мислам имаше некој од форумов што го освежи лакот ама пак си бара припрема и средување на колата.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5101
« Одговори #2 на: 07 Јули 2023, 16:07:28 pm »
Mnogu loso sraboteno prethodno

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен NikiSk92

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 07 Јули 2023, 16:26:36 pm »
Outlander е ова а?

Комшијата не ти е крив. Од ова што можам да видам, некогаш било лошо префарбувано, китирано и сега паднал китот и почна да ти скапува.

Муабетот ми е, треба цела кола да се префарбува според мене (да се среди кај што има покажано). Мислам имаше некој од форумов што го освежи лакот ама пак си бара припрема и средување на колата.

Да, Outlander e. Крив е што ја удрил и видов што има испод :) претходниот газда си правел некои лоши поправки ама нејсе… ако некој знае каде може убаво да се среди, давајте препораки. Убава цена му извадив на старо, па барем да го дотерам за да ми трае :)

А вакви љупеници има низ цела кола, сигурно дел од нив се и од камчиња на автопат. Затоа и сакам да инвестирам да си ја досредам како што треба.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4 на: 07 Јули 2023, 16:38:08 pm »
Во Босони да ти спреми боја, и нека ти препорача автолакер.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6096
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #5 на: 07 Јули 2023, 17:34:05 pm »
Јас би ти предложил да го бараш Самоил од Прилепско кој има фарбано и авиони и цртано рачно многу возила, едноставно има дарба. Имаше тука член фарбано возило пред многу години кај него и сеуште е како ново.
Ценовно не е скап. Можеш подолу да ги разгледаш возилата кои се фарбани од негова страна. Сепак изборот е твој.
Од моето скромно знаење и искуство со фарбање/лакирање користен е лош материјал (лак) или површината(подлогата) не била спремна доволно.
https://www.facebook.com/servis.senna?mibextid=ZbWKwL

Отсутен NikiSk92

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 07 Јули 2023, 17:50:11 pm »
Фала многу за препораките,

2000 ЕУР би закрпиле фарбање и лакирање комплет?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6096
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #7 на: 07 Јули 2023, 17:52:13 pm »
Околу 1500 комплет треба да е, хауба е 100-150€, браниците исто.
Едит: Исто препорака и за Малибро кој од три возила има направено едно, тоталки не се познаваат дека се правени, колку сакаш гледај, нема да познаеш. И тој е тука со цената, може да е малку поевтин. За контакт може да ми пишеш приватна порака.
« Последно менување: 07 Јули 2023, 19:02:00 pm nestor04 »