Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 715493 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1575 на: 27 Декември 2013, 00:15:08 am »
Ама убави се не викам не :D.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #1576 на: 27 Декември 2013, 00:18:45 am »
Ама убави се не викам не :D.

Italian - земјата на модата :D

BTW : После 1:30 само што ќе ја чепне гаста може да го скрши седиштето хаха :D

LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1577 на: 27 Декември 2013, 00:22:22 am »
Ништо посебно.

...em nisto posebno em oftopik.

BTW : После 1:30 само што ќе ја чепне гаста може да го скрши седиштето хаха :D

Borce...tuka.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,858.4755.html

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6845
  • French diamond
« Одговори #1578 на: 27 Декември 2013, 01:57:42 am »
На најгледаните емисии се гледа кој е побрз

Тhanks to its better balanced handling, the Megane is the champion!

п.с Кое време го има Астрата на Nurburgring не можам да најдам ?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1579 на: 27 Декември 2013, 09:11:02 am »
Novata nema oficijalno..ja vozea na TG Russia..so soobrakaj..i utnat pritisok na gumi

Starata bese 8:35...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1580 на: 27 Декември 2013, 09:19:27 am »
Meanwhile..uste edna pobeda za Astrata...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1581 на: 27 Декември 2013, 09:34:50 am »
Astra OPC - Еден од двата хот-хечови (од оваа класа) у моментов што ми праи мерак.

Очекувам Leon Cupra да се умеша у борба кога ќе излезе, пошто и овака изгледа сериозно добро, а во Cupra изведба би бил уште бољи, за разлика од Focus ST и Golf GTI. Се надевам дека ќе вози толку добро колку што ќе изгледа и дека ќе биде интересна двојба со Астрата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1582 на: 27 Декември 2013, 11:24:41 am »
Еве hot hatch-ови какви голфове..мерцедеси или било какве пи*ќе материне  8)

147 e neskladno napravena za taa shasija... ogromen moken motor, bez nikakov shper, a ovaa drugava ne ja racunam za hot hatch, mozes da vidis po site testovi daka ne ja mnozat so nula vo taa kategorija, ja NEMA :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #1583 на: 27 Декември 2013, 11:57:40 am »
Абе темава ко за Опел да е? Или грешам, а?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1584 на: 27 Декември 2013, 12:00:20 pm »
Alfa mora da se butne segde de, gjomiti prv pat e !

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1585 на: 27 Декември 2013, 12:17:40 pm »
Astra OPC - Еден од двата хот-хечови (од оваа класа) у моментов што ми праи мерак.

Очекувам Leon Cupra да се умеша у борба кога ќе излезе, пошто и овака изгледа сериозно добро, а во Cupra изведба би бил уште бољи, за разлика од Focus ST и Golf GTI. Се надевам дека ќе вози толку добро колку што ќе изгледа и дека ќе биде интересна двојба со Астрата.

Da bidam iskren, ocekuvav Astrata OPC da bide so kvatro 4x4 pogon so ogled na toa deka vakov pogon veke se vovede na Insigniata posle ogromna pauza od Kalibrata.

Da, zavrsile odlicna rabota na preden pogon i site go potvrduvaat toa, ali kvatro 4x4 si e kvatro4x4.. ;D

Klarkson najubavo go objasni toa na prviot test na Focus RS:
"Asking the front wheels to do their normal job of steering while handling more than 170 HP is like asking a man to wire a plug...while joggling..pengiuns..while making love to a beautiful woman...while on fire..on stage..in front of the queen"..  ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1586 на: 27 Декември 2013, 16:13:04 pm »
Ако Кларксон знае што зборува... :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1587 на: 27 Декември 2013, 20:49:31 pm »
Мислам дека е крајно време да се прекине да се јаде говна против Опел у неговата тема. Нико није савршен, ама ја претеравте со споредбите! Све је ствар на лично определување и искуство, нема сврха да се плашите од Опел чим немате доверба во него. Очигледно дека се работи за спротивното... Зад добрим коњем прашина се диже ;) ЦРВ е живо срање, сум имал прилика да го тестирам (пошто лично сакав да го купам), Грејт Вол е кинеско срање, кое впрочем у зависност од потребата ми остави многу бољи впечаток од ВЊ и др. сл. срања. Не правите баук од нешто што не е така базирано на туѓи неуки искуства или лични само-убедувања. Ако мислите дека Опел е срање, ОК, поштуем, АМА пишите го тоа у Рекла-Казала, а не у неговата тема, ако не друго чисто од култура. Тој сакатиот Тигуан или Јети или кој ли беа други нема везе, фали те ги во соодветните теми. Срамота е бе луѓе да јадете бурек у тема за Опел - против Опел! Не дека возам Опел, бев толерантен и преќутев многу работи, ама ја претеравте. ОК, нека биде Опел најмизерното нешто што се појавило заради потребите на Турците на Балканот, ама доста е ! Фала ви на разбирањето, а за препукувањата има соодветни теми. За вкусовите не се дискутира - по нив се плука (што би рекол Banzai) :) 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1588 на: 27 Декември 2013, 21:47:05 pm »
Џиџи, ако може у тема за Алфа да се збори за нејзините добри и лоши страни, зашто да не може за Опел? Само за фалење се овие теми, или за општа дискусија за брендот?

На крај краева, темата гласи "опел и неговите модели". Антара е модел на Опел и ете рецимо не ја бива, па зашто да не може тоа тука да стои? Адам е модел на Опел со благо кажано дискутабилен изглед. Тоа не е предмет на муабет во тема за Опел?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1589 на: 27 Декември 2013, 21:54:25 pm »
И исто би било згодно ако веќе се има искуство дека некоја марка/модел не чини, да се пише аргументирано зашто.

Мислам дека за Антара пишавме доста аргументи зашто не ја бива.

Џиџи, дали може да пишеш што не ти се бендисало кај ЦР-В? Што не ти се бендисува кај Тигуан или Јети?

Како го имаш изградено тој став? Врз кои аргументи? Лична некаква проба или?

Односно, еве спореди ја Антара со нив, и кажи што не чинат во однос на Антарата

Дарко