Здраво дечки. 6 месеци ново возило. Никогаш не сум бил љубител на BMW и од секогаш сум ја хејтал X3 како ружно количе. Ама ете во последно време (пред да ја купам) почна да ми се свиѓа. И покрај тоа не беше во потесен избор, ама фактот што го зедов од близок член од фамилија кој го возеше 3 години и 100.000 километри и кој не жали пари за сервис на возило, беше клучно да го земам BMW-то.
2.0 мотор со 177 коња
2008 година
Од опрема знам дека нема кожа, панорама, мултимедија, греење на седишта и слични ствари кои горе долу не ми се битни, но знам што се е менувано на возилото и на која километража што е полн погодок, како на пример ланчето кое е поскап потрошен матријал, прилично нови M+S 17' гуми, масла и филтри, плочки, дискови, акумулатор.
Јас во овие 6 месеци сменив само кратко светло со прибушница - 2400 денари и реле 6300 со работна рака. Регистрација 12.500 денари.
За 6 месеци 9.000 километри па за кратко треба да се смени и масло.
Нешто наскоро што ќе се менува/надградува е angel eyes, странични жмигавци, на пролет ќе се залепи сјајна црна фолија на заден спојлер и ќе се фарбаат браниците.
Сакам и мултимедија со камера. На Contigo.mk е 14.000 без монтажа а истите на AliExpres се околу 7-8 илјади со шипинг. Па прашањето ми е дали се наплаќа некоја царина? Дали има некој слично искуство?
https://contigo.mk/index.php/product/bmw-x3-android/Во блиска иднина и бандажи со назнака на овој модел до 300 евра. Дечкото за овие ми бара 400 евра без гуми што ми е прилично скапо.