Автор Тема: Nissan Juke 1.5 dci Problemi so prvo palenje nautro  (Прочитано 2731 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Одг: Nissan Juke 1.5 dci Problemi so prvo palenje nautro
« Одговори #15 на: 13 Ноември 2021, 14:50:55 pm »
Пробај со друг акумулатор. Не е битно дали има волтажа твојот.

Отсутен фокус_мк2

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #16 на: 13 Ноември 2021, 15:47:57 pm »
Форумци
Информативно , сите грејачи изгорени . Фалц серија на веке вградените грејачи . Ги заменав со нови  и тоа е се засега .
Ви благодарам за помошта засега .

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #17 на: 13 Ноември 2021, 17:30:29 pm »
Тука веќе се раѓа сомнеж во првиот мајстор.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #18 на: 13 Ноември 2021, 17:46:44 pm »
Он битно ги наплатил...

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19 на: 13 Ноември 2021, 21:29:56 pm »
И сега пали на прво?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #20 на: 13 Ноември 2021, 21:32:52 pm »
Не би требало да има врска со греачи палењето ако е во Скопје колата, уште не е доволно ладно да се палат.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #21 на: 13 Ноември 2021, 22:39:01 pm »
Не би требало да има врска со греачи палењето ако е во Скопје колата, уште не е доволно ладно да се палат.
?

Меганот на сестра ми сред лето имаше отежнато палење (подолго верглање) поради грејач/грејачи.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #22 на: 13 Ноември 2021, 22:59:59 pm »
?

Меганот на сестра ми сред лето имаше отежнато палење (подолго верглање) поради грејач/грејачи.

Можно е да дава сигнал моторот на тој начин тогаш, кај ТДИ барем мислам до -4 не палат греачи.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #23 на: 14 Ноември 2021, 01:02:05 am »

Греачите се вклучуваат ако надворешната температура е под некоја вредност. Е сеа дали кај dCI е така, не знам.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #24 на: 14 Ноември 2021, 01:28:30 am »
Јас па мислам дека барем на ладен мотор секогаш одработуваат греачите, сепак не сум експерт.

Со i30kata на ладен мотор некаде Мај/Јуни ми се случи да не запали.
Влегов во кола, дадов контакт и пред да запалам ми заѕвони телефонот, краток разговор, заверглав и затаи, свртев клучот, дадов повторно контакт, завергла кратко и без проблем запали.

Меганот на сестра ми што подолго верглаше, секогаш на ладен мотор, на загреан си палеше ок.
Си замина за Белград пред школска година, и кога заладило се продлабочил проблемот, смениле некој грејач или комплет, не се сеќавам, пред Ковидот беше.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #25 на: 14 Ноември 2021, 02:37:13 am »
Проблемите со палење на ладно време во главно се од слаб акумулатор, кога ќе падне температура многу сила губи акумулаторот иако може да покажува ок напон.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #26 на: 14 Ноември 2021, 09:05:54 am »
Друже, кое ладно време во Мај/Јуни, впрочем еве пола година подоцна на поладно ноемвриско време си пали со кратко заверглување.

Отсутен фокус_мк2

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #27 на: 14 Ноември 2021, 09:27:11 am »
Значи ,  се работи за 1.5 dci мотор од рено кој го има во нисанот. На дисплеј нема никаква гршка ако некој грејач е мртов. На дијагностика ке покажи дека има можен проблем со гречи или реле. Заради фактот дека грејачите се замнети првиот мајстор ништо не проверил и како баба Ванѓа  рече релето ми слика . Го набавив и проблемите започнааа електро деловите немале гаранциј и проблем за вракање . (информативно за цената  на релето 4000 е ново 2000 е половно )  Различно  мислење од мајсторите а ова е моето искуство :   денес на 2 степени во Битола сијаличката светеше 2-3 секунди тоа значи дека се вклучиле , предходно воопшто не светеше само се пали и веднаш се гасеше. Си запали нормално како што треба .  (по битолски Чакмак)
Како што кажав предходните греачи спаковани во оригинал кутија од некој производител биле фалсификат , мајсторот што ми ги замена во Ред Ауто во Битола  веднаш ја погледа бројот на серијата на грејачот и ми рече дека биле лоши. Ги заменивме со други и без никаков проблем се заврши оваа епизода . На сите ви благодарам за ангажманот за решавање на мојот проблем . Топол поздрав од ладна Битола
« Последно менување: 14 Ноември 2021, 09:37:25 am фокус_мк2 »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28 на: 14 Ноември 2021, 09:59:28 am »
Проблемите со палење на ладно време во главно се од слаб акумулатор, кога ќе падне температура многу сила губи акумулаторот иако може да покажува ок напон.

На 1.5дци со слаб акумулатор ќе завергла 2-3 круга како без душа и после нема второ верглање. Ако вергла, е добар.

Добро е што си го решил само со нови греачи, да си знам барем јас ако ме фати нешто слично.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #29 на: 14 Ноември 2021, 10:09:09 am »
Истотака е добро што е побарано второ/трето мислење, односно што не се спиело врз фактот променети грејачи па мора да е нешто друго.