Imam Nissan Juke 1.5 dci reno dizel motor , problem imam pri prvoto palenje nautro . So pritisok na dugmeto za palenje vergla i ne pali pri vtoro pritiskanje vergla i plai.
Ova se slucuva samo nautro koga temperaturite se spustija pod 10 stepeni pri prvo palenje site naredni palenja vo tekot na denot se bez problem.
Posetiv eden majstor mi rece deka 3 grejaci bile izgoreni gi zameniv site 4 . Problemot ne se resi . Otidov kaj drug majstor mi rece deka ne e dobro releto za vklucuvanje na grejacite . Naracav rele no gresno naracano spored majstorot . Na mojata kola ima rele so 2 konektori a toj mi rece da naracam so 1 konektor. Od togas se somnevam vo problemot deka e releto . Vo meguvreme zameniv filter za gorivo problemot ostana , po sugestija na drug majstor pritiskav na racnata pumpa no problemot e ist .
Dogovoriv pregled na kolata vo reno servis vo Skopje , no na zakazaniot termin majstorot ne bil na rabota bil na sluzben pat. I taka nervozno sega neznam sto da napravam. Citam po forumi no nemozam da najdam ist problem , nekoj veli senzor na radilici .... Dali nekoj mozi da mi pomogni
Vi blagodaram