Фала за честитките поубаво да се враќа на сите.Јас мислам дека за таа цена подобро неможи да се најди(дизел,над 150кс,автоматик)...Сега можеби да чекаш подолго време можи ќе излези нешто,ама немам време за чекање,а и доста сум по патишта,така да и да излези нешто дур одам да го видам ќе го снема.
Околу сервисирањето,шо знам моторот е на ланче,90)% од такси возилата низ Германија го возат тој мотор и поминуваат по 500-600Ккм без проблем.
Сервис на менувачот ќе си добие,масло филтри,водна пумпа,термостат и сл.и тоа ќе му биди.
Па тоа е што е.

Со здравје да се вози и без проблеми да те служи. Не знаев дека и од оваа година има со 5г-троник менувач. Како е во споредба со 7г-троникот на w211?
И јас незнаев дур не го пробав.Разлика вака немам осетено подетална пошо не гп имам саламнразвозено,го зедов го паркирав и заминав на пат.

Уште не ми е ни пријавен,ама шалта убаво,малку повисок обртај има ама ќе проверам подетално па ќе пишам.
Споррдено со W210 270cdi има многу разлика.Тој беше на 190-200кмх на 4500вртежи,а овој на 200 мислам дека е околу 3700-800.
Сигурно е подесен поинаку,доработен или нешто слично.