Автор Тема: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium  (Прочитано 2831 пати)

Отсутен Mikius

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 7041
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #30 на: Март 19, 2021, 09:45:48 am »
Не ти ја сфакјам ама ич логикава. Според тебе треба да бараме најмногу цилиндри за најмалку пари?
Значи некоја икс кола ете Греат вол нека е 8или некоја икс непозната кинеска кола, ако вреди 19.999 и има 8 цилиндри, тогаш таа е бест бај?
А ако е со 3 цилиндри и кошта 20.000 тогаш катастрофа?
 
Полека пријателе, прочитај што имам напишано убаво и со што го споредувам.
За мене  се пресудни повеќе работи ама за мотор со 3 цилиндри јас не би дал толку пари.

Toyot na Yaris GR vadi 300 ks od 3 cilindri, pa sea ti vidi
Toчно, НО, НО 1.6 литри зафатнина на истите 3 цилиндри и 360Нм  со 4х4 погон и торсен диференцијали и што ли уште не и кошта 40 000 евра- а не се споредуваат ниту каросериски со Pumata.
Аууу, друже, ти си у друга лига, остави не нас обичните смртници да присобереме 20 бона за кола која ќе се тркала колку толку, а твоите 40 бонови дај си ги за 400нм, диференцијали, погони, и се што следи :)
Си прочитал нешто ама сосем грешка си разбрал... не ја споредувам Pumata со 40 "бонови" ,  нит па некој го ставам во лиги, само кажав дека не се споредливи возилата...
Кој колку може ќе си купи, не го прозвав никого на кој му вреди возило ниту го класифицирав за обичен смртник, заклучокот не ти е наместо.
Кешки да има секој да даде 40 " Бонови " за тоа што го прави среќен и задоволен со неговиот избор.
Јас го изнесив моето мислење, а ти дали се слагаш е друга работа.
Јас сосема добро те разбрав, ама ти сам себе не се разбираш па другите не разбирале :)

Отсутен JDM4LIFE

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 197
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #31 на: Март 19, 2021, 09:47:44 am »
Не ти ја сфакјам ама ич логикава. Според тебе треба да бараме најмногу цилиндри за најмалку пари?
Значи некоја икс кола ете Греат вол нека е 8или некоја икс непозната кинеска кола, ако вреди 19.999 и има 8 цилиндри, тогаш таа е бест бај?
А ако е со 3 цилиндри и кошта 20.000 тогаш катастрофа?
 
Полека пријателе, прочитај што имам напишано убаво и со што го споредувам.
За мене  се пресудни повеќе работи ама за мотор со 3 цилиндри јас не би дал толку пари.

Toyot na Yaris GR vadi 300 ks od 3 cilindri, pa sea ti vidi
Toчно, НО, НО 1.6 литри зафатнина на истите 3 цилиндри и 360Нм  со 4х4 погон и торсен диференцијали и што ли уште не и кошта 40 000 евра- а не се споредуваат ниту каросериски со Pumata.
Аууу, друже, ти си у друга лига, остави не нас обичните смртници да присобереме 20 бона за кола која ќе се тркала колку толку, а твоите 40 бонови дај си ги за 400нм, диференцијали, погони, и се што следи :)
Си прочитал нешто ама сосем грешка си разбрал... не ја споредувам Pumata со 40 "бонови" ,  нит па некој го ставам во лиги, само кажав дека не се споредливи возилата...
Кој колку може ќе си купи, не го прозвав никого на кој му вреди возило ниту го класифицирав за обичен смртник, заклучокот не ти е наместо.
Кешки да има секој да даде 40 " Бонови " за тоа што го прави среќен и задоволен со неговиот избор.
Јас го изнесив моето мислење, а ти дали се слагаш е друга работа.
Јас сосема добро те разбрав, ама ти сам себе не се разбираш па другите не разбирале :)
Ништо не си разбрал, очигледно , штом од коментар за возило муабетот ти оди лична основа и на навреди бе стручњак, ајде не го дрви без да те повика никој во муабетот.
« Последно менување: Март 19, 2021, 10:02:51 am JDM4LIFE »
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Присутен Deni

 • Photo & Light
 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 50043
 • Махер
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #32 на: Март 19, 2021, 09:59:49 am »
Факт е дека си фали V8 фокус. За среќа последниов ST го нудат со 2300цц салам мотор кој по земјиве со паричка ќе си го изнакупат одма.

Отсутен Mikius

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 7041
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #33 на: Март 19, 2021, 10:00:39 am »
Не ти ја сфакјам ама ич логикава. Според тебе треба да бараме најмногу цилиндри за најмалку пари?
Значи некоја икс кола ете Греат вол нека е 8или некоја икс непозната кинеска кола, ако вреди 19.999 и има 8 цилиндри, тогаш таа е бест бај?
А ако е со 3 цилиндри и кошта 20.000 тогаш катастрофа?
 
Полека пријателе, прочитај што имам напишано убаво и со што го споредувам.
За мене  се пресудни повеќе работи ама за мотор со 3 цилиндри јас не би дал толку пари.

Toyot na Yaris GR vadi 300 ks od 3 cilindri, pa sea ti vidi
Toчно, НО, НО 1.6 литри зафатнина на истите 3 цилиндри и 360Нм  со 4х4 погон и торсен диференцијали и што ли уште не и кошта 40 000 евра- а не се споредуваат ниту каросериски со Pumata.
Аууу, друже, ти си у друга лига, остави не нас обичните смртници да присобереме 20 бона за кола која ќе се тркала колку толку, а твоите 40 бонови дај си ги за 400нм, диференцијали, погони, и се што следи :)
Си прочитал нешто ама сосем грешка си разбрал... не ја споредувам Pumata со 40 "бонови" ,  нит па некој го ставам во лиги, само кажав дека не се споредливи возилата...
Кој колку може ќе си купи, не го прозвав никого на кој му вреди возило ниту го класифицирав за обичен смртник, заклучокот не ти е наместо.
Кешки да има секој да даде 40 " Бонови " за тоа што го прави среќен и задоволен со неговиот избор.
Јас го изнесив моето мислење, а ти дали се слагаш е друга работа.
Јас сосема добро те разбрав, ама ти сам себе не се разбираш па другите не разбирале :)
Ништо не си разбрал, очигледно , штом од коментар за возило муабетот ти оди на навреди бе стручњак, ајде не го дрви без да те повика никој во муабетот.
А тебе те викна некој :)

Значи да разјасниме
20к ти се многу за 3 цилиндри и 180нм, но 40к ти се во ред за 3 цилиндри и 360нм?
Дали зборуваме за пари што ги имаш или кога би ги имал?

Второ спомнуваше нешто околу премиум ФВ, Ауди...Форд требало уште да лапа фурни леб...
Форд Пума не било премиум но затоа ФВ Трок, Ауди А2 биле премиум?
Или споредуваш Пума со А5?

Отсутен JDM4LIFE

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 197
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #34 на: Март 19, 2021, 10:06:46 am »
Не ти ја сфакјам ама ич логикава. Според тебе треба да бараме најмногу цилиндри за најмалку пари?
Значи некоја икс кола ете Греат вол нека е 8или некоја икс непозната кинеска кола, ако вреди 19.999 и има 8 цилиндри, тогаш таа е бест бај?
А ако е со 3 цилиндри и кошта 20.000 тогаш катастрофа?
 
Полека пријателе, прочитај што имам напишано убаво и со што го споредувам.
За мене  се пресудни повеќе работи ама за мотор со 3 цилиндри јас не би дал толку пари.

Toyot na Yaris GR vadi 300 ks od 3 cilindri, pa sea ti vidi
Toчно, НО, НО 1.6 литри зафатнина на истите 3 цилиндри и 360Нм  со 4х4 погон и торсен диференцијали и што ли уште не и кошта 40 000 евра- а не се споредуваат ниту каросериски со Pumata.
Аууу, друже, ти си у друга лига, остави не нас обичните смртници да присобереме 20 бона за кола која ќе се тркала колку толку, а твоите 40 бонови дај си ги за 400нм, диференцијали, погони, и се што следи :)
Си прочитал нешто ама сосем грешка си разбрал... не ја споредувам Pumata со 40 "бонови" ,  нит па некој го ставам во лиги, само кажав дека не се споредливи возилата...
Кој колку може ќе си купи, не го прозвав никого на кој му вреди возило ниту го класифицирав за обичен смртник, заклучокот не ти е наместо.
Кешки да има секој да даде 40 " Бонови " за тоа што го прави среќен и задоволен со неговиот избор.
Јас го изнесив моето мислење, а ти дали се слагаш е друга работа.
Јас сосема добро те разбрав, ама ти сам себе не се разбираш па другите не разбирале :)
Ништо не си разбрал, очигледно , штом од коментар за возило муабетот ти оди на навреди бе стручњак, ајде не го дрви без да те повика никој во муабетот.
А тебе те викна некој :)

Значи да разјасниме
20к ти се многу за 3 цилиндри и 180нм, но 40к ти се во ред за 3 цилиндри и 360нм?
Дали зборуваме за пари што ги имаш или кога би ги имал?

Второ спомнуваше нешто околу премиум ФВ, Ауди...Форд требало уште да лапа фурни леб...
Форд Пума не било премиум но затоа ФВ Трок, Ауди А2 биле премиум?
Или споредуваш Пума со А5?


Ти цитираш мои коментари без да си повикан
Кај прочита ти дека мене јарис ми вреди 40к?

Сосем различни платформи и намени имаат двете возила и не се споредливи во ниту една категорија , ниту па во цена.

Ако за тебе е Форд премиум бренд тогаш дај му и 35к за пумата, твое право си е.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Mikius

 • Легенда
 • *****
 • Пораки: 7041
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #35 на: Март 19, 2021, 10:44:54 am »
@JDM4LIFE
Па што го спомна Јарисот?

Дискутираме за брендови или модели на брендови?

ПС не мора да одговориш на моите прашања, секоја понатамошна дискусија е излишна.

Отсутен JDM4LIFE

 • Јуниор
 • **
 • Пораки: 197
Одг: CARclub Тест: 2021 Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium
« Одговори #36 на: Март 19, 2021, 10:49:51 am »
@JDM4LIFE
Па што го спомна Јарисот?

Дискутираме за брендови или модели на брендови?

ПС не мора да одговориш на моите прашања, секоја понатамошна дискусија е излишна.
Точно, има луѓе со кои вреди да дебатираш и научиш нешто од нив и од фактите кои ги изнесуваат, а има и луѓе за кои не вреди да си го трошиш времето.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.