Автор Тема: Услужен оглас : Alfa Romeo 147 GTA  (Прочитано 5935 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Одг: Услужен оглас : Alfa Romeo 147 GTA
« Одговори #15 на: 12 Декември 2020, 10:52:29 am »
Колава има само една маана. Што не е црна боја. :)

Со среќа продажбата.
Си пишал црна наместо црвена. Не е страшно слично се пишуваат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43699
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 12 Декември 2020, 12:02:20 pm »
najdi ista vakva na MK tabli

Нема да најде друга 147GTA на MK табли. Оваа е единствена. За жал, поради лошите закони кои не дозволуваат увоз на коли со пониски од Euro4 еко стандарди, нема ни да видиме.
Колата како модел е страшно добар и вреди пари, но за жал, овој примерок видел и подобри денови. Барем пред 2 години имаше доста маани како естетски така и механички кои не дозволуваа цена тогашна (доста пониска), а не па сегашна. Но, на газдата е да бара, а на купувачите е да понудат. Бидејќи тука нема купувачи за оваа кола, може само да „лаеме“ за цената што си ја бара газдата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен hajlender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #17 на: 15 Декември 2020, 17:35:08 pm »
A remontot sto e praaven vo garaza vo strumica poso vo automobile sk im bilo skapo go znae nekoj toa ? :)

Samo kako info... Ovoj motor si bara mnogu znaenje i pari za da se odrzava i ne sekoj majstor znae da go naprai kvalitetno i ubavo..... Kizo koa bese vo normalnite go prasuvav za da odime da ja gledame za da ja kupam ama koa mi kaza deka i delovi tesko se naogaat za nega za redovno odrzavanje i koa doznav za problemot okolu motorot se otkazav...

Veke koa se prodava po taa cena redno e da se kaze se za kolata neli

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #18 на: 15 Декември 2020, 19:34:34 pm »
Штета што газдата не го кажува.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #19 на: 15 Декември 2020, 19:46:24 pm »
Od kaj znaete koga e usluzen oglas?

Se javil nekoj?

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #20 на: 31 Декември 2020, 12:20:01 pm »
A remontot sto e praaven vo garaza vo strumica poso vo automobile sk im bilo skapo go znae nekoj toa ? :)

Samo kako info... Ovoj motor si bara mnogu znaenje i pari za da se odrzava i ne sekoj majstor znae da go naprai kvalitetno i ubavo..... Kizo koa bese vo normalnite go prasuvav za da odime da ja gledame za da ja kupam ama koa mi kaza deka i delovi tesko se naogaat za nega za redovno odrzavanje i koa doznav za problemot okolu motorot se otkazav...

Kakov remont sto zboruvas ti ? Zosto zboruvas nevistini, ne mi e jasno. Ako za nesto ne si siguren i ne si videl so svoi oci, ne e ubavo da se zboruva nevistini.
Samo sto i gazdata na Alfata mi potvrdi deka nema nikakva veza ova. Kolata osven smeneto komplet rebrast kais, i redovni servisi, nema nisto drugo cepkano.

Pak ke kazam ne e ubavo da se zboruva nevistini, nipa da si lecime kompleksi po forumot ;)
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #21 на: 31 Декември 2020, 13:03:59 pm »
Пробува да му ја падни цената за да ја купи  ;D

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #22 на: 31 Декември 2020, 17:18:04 pm »

Kakov remont sto zboruvas ti ? Zosto zboruvas nevistini, ne mi e jasno. Ako za nesto ne si siguren i ne si videl so svoi oci, ne e ubavo da se zboruva nevistini.
Samo sto i gazdata na Alfata mi potvrdi deka nema nikakva veza ova. Kolata osven smeneto komplet rebrast kais, i redovni servisi, nema nisto drugo cepkano.

Pak ke kazam ne e ubavo da se zboruva nevistini, nipa da si lecime kompleksi po forumot ;)
.

Во нашава држава тоа е тоа, сите повеќе знаат за колата од сопственикот, или било што и да е.
А сите дознале преку 16 раце одкако поминала информацијата...
Некој неупатен поминал кај мајсторот кога менувал каиши, го видел отворен моторот на 100 дела и од тука почнува хаваријата од иформацијата пренесена од еден на друг на крај ќе испадне дека не ни е в6ка  ;D

Но исто така зашто е нашата држава не верувам ни дека сопственикот ќе ти каже ако навистина и правел ремонт во гаража во струмица  ;D

Само свои очи што ќе видат е ведродостојноза секоја останата информација можеби е можеби не.
« Последно менување: 31 Декември 2020, 17:26:00 pm Anton »
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #23 на: 31 Декември 2020, 18:12:32 pm »
Јас дојдов само да ја изнагледам, бидејќи не ни знаев дека има 147 GTA во Македонија. Со среќа продажбата!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13913
« Одговори #24 на: 01 Јануари 2021, 19:58:18 pm »

Во нашава држава тоа е тоа, сите повеќе знаат за колата од сопственикот, или било што и да е.

Една од причините зошто долго време не бев на форумов е токму заради таквите (да не употребувам друг збор) ликови. Жени на чешма.

Отсутен hajlender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #25 на: 05 Јануари 2021, 01:20:23 am »
Ај така нека биде.... Колата сакав да ја купам со кеш спремен во мене, бев во разговор со дечкото го замолив да дојде во скопје да се провери во овластен ми рече неможе дојди ти проверија тука по сервисиве.... Дека колата има скинато каиш има и нека не ми кажува никој никакви прикаски.... колата е купена од аутомобиле ск... и он е втор сопственик ја има земено со многу малце км....за проблемот кој го имал колата ми го кажаа сервисерите во аутомобиле ск сите ја знаат колата и може да отидете и да прашате... Јас не реков дека колата моментлано не е добра јас само кажав дека колата е правена во сервис каде што не и доликува на една ваква машина... Точниот муабет не знам што беше дали скинала каиш клацкалици или што се десило незнам битно ја направија и човекот знам дека си ја чува и си вози... Не се факајте одма како слеп за стап ако некој сака алфи тоа сум сигурно јас повеќе од сите вас да се соберете... Имам 3 алфи во гаража и не ми беше проблем да ја купам и оваа но не е така како што ја кажуваат јас бар знам за вас незнам...

Во ауто мобиле ск кога прашал за цена му рекле енормно висока цена а и мегудругото сакале да му ја откупат за смешни пари затоа дечкото си ја направил во струмица од каде и што е колата...

BTW колата се продава повеќе од 3 години час ја има во оглас час ке ја тргне од оглас јас ја гледав да ја купам пред 2 години.

Немам за што да бидам љубоморен имам 147 1.9 JTDm која ја имам направено побрза од оваа 147 GTA што се продава така да љубомората тргнете ја на страна... :)

Пак ке напоменам не реков дека колата е лоша може е добро напраена но нема потреба да се крие и лаже. Јас лично немам зашто да лажам за муабетов освен ако ме лажело цело аутомобиле ск и газдата што ја продава пошто и самиот он ми потврди кога требаше да ја купувам колата. Да дојдеше во скопје и да ја проверевме во аутмобиле ск сега сигурно ќе беше моја но пошто он неќеше да ги види тие од аутомобиле ск така искочи и да не идам ни ја да ја гледам колата....

Имајте убав ден.
« Последно менување: 05 Јануари 2021, 01:35:53 am hajlender »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #26 на: 05 Јануари 2021, 08:14:38 am »
Колку што знам некои мотори имаат заштитен механизам баш за ваков случај, кинење каиш. Ако овој тип на мотор има такво нешто, тогаш "ремонт", "отварање глава" итн се термини кои не ја опишуваат соодветно настанатата ситуација. Бидејќи, едно е да пукне каиш на мотор без заштита, па отишол клипот у небо и друго е да пукне каиш н мотор со џаштита па да треба да се сменат само клацкалки или кко и да се викаат и сет каиш.

Затоа некој поупатен може да каже.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #27 на: 05 Јануари 2021, 12:35:49 pm »
Ај така нека биде.... Колата сакав да ја купам со кеш спремен во мене, бев во разговор со дечкото го замолив да дојде во скопје да се провери во овластен ми рече неможе дојди ти проверија тука по сервисиве.... Дека колата има скинато каиш има и нека не ми кажува никој никакви прикаски.... колата е купена од аутомобиле ск... и он е втор сопственик ја има земено со многу малце км....за проблемот кој го имал колата ми го кажаа сервисерите во аутомобиле ск сите ја знаат колата и може да отидете и да прашате... Јас не реков дека колата моментлано не е добра јас само кажав дека колата е правена во сервис каде што не и доликува на една ваква машина... Точниот муабет не знам што беше дали скинала каиш клацкалици или што се десило незнам битно ја направија и човекот знам дека си ја чува и си вози... Не се факајте одма како слеп за стап ако некој сака алфи тоа сум сигурно јас повеќе од сите вас да се соберете... Имам 3 алфи во гаража и не ми беше проблем да ја купам и оваа но не е така како што ја кажуваат јас бар знам за вас незнам...

Во ауто мобиле ск кога прашал за цена му рекле енормно висока цена а и мегудругото сакале да му ја откупат за смешни пари затоа дечкото си ја направил во струмица од каде и што е колата...

BTW колата се продава повеќе од 3 години час ја има во оглас час ке ја тргне од оглас јас ја гледав да ја купам пред 2 години.

Немам за што да бидам љубоморен имам 147 1.9 JTDm која ја имам направено побрза од оваа 147 GTA што се продава така да љубомората тргнете ја на страна... :)

Пак ке напоменам не реков дека колата е лоша може е добро напраена но нема потреба да се крие и лаже. Јас лично немам зашто да лажам за муабетов освен ако ме лажело цело аутомобиле ск и газдата што ја продава пошто и самиот он ми потврди кога требаше да ја купувам колата. Да дојдеше во скопје и да ја проверевме во аутмобиле ск сега сигурно ќе беше моја но пошто он неќеше да ги види тие од аутомобиле ск така искочи и да не идам ни ја да ја гледам колата....

Имајте убав ден.

Nekoj debelo te laze vo Automobile SK, on e prv sopstvenik, so svoi oci vidov vo ne taka dalecnata 2003-4g deka kolata bese so 0km zemena, beh megu prvite sto se " povozi " vo nea. Toa ti garantiram deka e prv gazda.

Rece deka ima menato rebrast komplet, i deka osven osnovni servisi, nema nisto drugo praveno.

Ako sakas da kupes kola, normalno odas i ja gledas, so tvoj majstor. Nikoj prodavac, ni jas ne bi se soglasil da odam da nosam kola so drug grad da ja gleda kupuvac, ne odi toa taka.

Pozdrav
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #28 на: 05 Јануари 2021, 19:09:46 pm »
Лесна е проверката. На оригиналната сервисна е запишано името на првиот сопственик ако истиот е сопственик сеуште... прв е 😁
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...