Автор Тема: New Fiat Bravo  (Прочитано 18341 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
Одг: New Fiat Bravo
« Одговори #30 на: 20 Ноември 2011, 03:39:47 am »
Филип бе,Пунтото е супер ама за ова со Мито-то малку  ::) ::) ::) ::)  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #31 на: 20 Ноември 2011, 03:43:46 am »
Озбилен сум, земи седни во Мито и седни кај мене, па ќе прајме муабет. Од надвор ми е супер, ама внатре не
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #32 на: 20 Ноември 2011, 03:45:53 am »
Озбилен сум, земи седни во Мито и седни кај мене, па ќе прајме муабет. Од надвор ми е супер, ама внатре не
Имам седнато затоа ти велам,беше најопременото со нај јакиот мотор од 155кс,околу 21.300евра му беше цената(тоа беше месец или два одкако го донесоа во МК)....и за материјалите внатре стварно се одлични
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 20 Ноември 2011, 10:43:11 am »
Да го представам и јас моето возило овде..се надевам во најдобар ред :D

Мотор : 1.4 16v 90hp (127Nm/4500rpm)
Мах брзина : 182 na GPS
Мењач 6 брзини + R
Има поминато 70.000 км и како и очекуваното нејке ни да чуе за расипување.Ако имате некое питање слободно прашајте.

Ај добредојде :) Имаш најбоље ауто у својата класа, (после стилото мое - нормално, ама стилото е стар модел веќе, па не се брои) :) Моторот и не мора да биде појак, и овој мотор пружа добра забава во комбинација со 6 степениот менувач. Малку амортизацијата е климава, ама удобна, инаку се решава и тоа - ако сакаш само подобро држење без да нарушиш комоција, со едни убави билштен или кајаба амортизери, а ако решиш да ја спушташ, покрај амортизери и едни добри ајбах федери :) Штета што не си земал спорт пакет,  со 17-ки и спојлери, така е ептен фаца ипол аутово. :) Како и да е, имаш отворени опции за стајлинг, па и за тјунинг, можеш убаво да го стокмиш моторот до кај 110-115 кс со малку инвестиции :)

Поздрав, и добра дружба :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 20 Ноември 2011, 10:45:55 am »
Имам седнато затоа ти велам,беше најопременото со нај јакиот мотор од 155кс,околу 21.300евра му беше цената(тоа беше месец или два одкако го донесоа во МК)....и за материјалите внатре стварно се одлични

Незнам FilipM во какво Мито седнал, ама мислам дека доста субјективно збори :) Иако Гранде Пунто Спорт има доста подобар ентериер од обичните ГП-ци, сепак ентериерот на Мито е за класа посолиден.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #35 на: 20 Ноември 2011, 14:38:26 pm »
Едно од најличните коли во класата - топ количе, само да беше со појак мотор и ќе беше 10ка. Истиот мотор го имам во Пунто, за снагата е супер ;D
Filip, ако не се лажам, пунтото е полесно?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 20 Ноември 2011, 16:44:54 pm »
Едно од најличните коли во класата - топ количе, само да беше со појак мотор и ќе беше 10ка. Истиот мотор го имам во Пунто, за снагата е супер ;D
Filip, ако не се лажам, пунтото е полесно?

Околу 100-тина кг, не е нешто за паѓање во несвес :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #37 на: 20 Ноември 2011, 16:59:13 pm »
Во собраќајната кај мене пунтото е 11хх кг, не памтам точно. Моторот во Бравото има 3нм повеќе (125 вс 128 @4500рпм), но кај мене има 95кс @6000рпм, на Бравото се 90кс @5500рпм
I’m so mean, I make medicine sick

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 20 Ноември 2011, 17:37:17 pm »
Во собраќајната кај мене пунтото е 11хх кг, не памтам точно. Моторот во Бравото има 3нм повеќе (125 вс 128 @4500рпм), но кај мене има 95кс @6000рпм, на Бравото се 90кс @5500рпм

И Пунтото има 90 на 5500рпм :) (да не кажам има и бравото 95 на 6000), мислам дека тука станув збор за задоволување на некои законски норми (поволности) по европава, за коли до 65KW.....

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #39 на: 20 Ноември 2011, 23:01:19 pm »
Сум седел во мито и сум се возел и сум многу задоволем ама не мозам да казам бидејки немам седнато во Спорт Пунто... :D
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #40 на: 20 Ноември 2011, 23:02:36 pm »
Да го представам и јас моето возило овде..се надевам во најдобар ред :D

Мотор : 1.4 16v 90hp (127Nm/4500rpm)
Мах брзина : 182 na GPS
Мењач 6 брзини + R
Има поминато 70.000 км и како и очекуваното нејке ни да чуе за расипување.Ако имате некое питање слободно прашајте.

Ај добредојде :) Имаш најбоље ауто у својата класа, (после стилото мое - нормално, ама стилото е стар модел веќе, па не се брои) :) Моторот и не мора да биде појак, и овој мотор пружа добра забава во комбинација со 6 степениот менувач. Малку амортизацијата е климава, ама удобна, инаку се решава и тоа - ако сакаш само подобро држење без да нарушиш комоција, со едни убави билштен или кајаба амортизери, а ако решиш да ја спушташ, покрај амортизери и едни добри ајбах федери :) Штета што не си земал спорт пакет,  со 17-ки и спојлери, така е ептен фаца ипол аутово. :) Како и да е, имаш отворени опции за стајлинг, па и за тјунинг, можеш убаво да го стокмиш моторот до кај 110-115 кс со малку инвестиции :)

Поздрав, и добра дружба :)
Фала Carrier ако даде Господ мојата втора кола и дизел сакам да биде Стило 1.9 JTD мн.ниска потрушувачка а оде како лудо.Во право сум нели :D

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #41 на: 20 Ноември 2011, 23:03:23 pm »
Како и да е Пунтото во својата класа исто така растура милсам дека беше најбаран градски автомобил.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #42 на: 08 Декември 2011, 20:53:07 pm »
Visok energija :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #43 на: 08 Декември 2011, 21:37:07 pm »
Фино аутце. Гледам го рикаш по малце на видеово :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Virus-Alfa
« Одговори #44 на: 08 Декември 2011, 21:40:20 pm »
Malko ne nogo :D