Автор Тема: CARclub Тест: Jaguar XE 20d Prestige  (Прочитано 2357 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Jaguar XE 20d Prestige
« на: 05 Ноември 2018, 14:20:19 pm »

--

https://www.carclub.mk/2018/11/05/test-jaguar-xe-2-0d-prestige-nepokorliv-jaaaaaaag/

--

Прекрасен. Стварно прекрасен. Ах, златни седани...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Одг: CARclub Тест: Jaguar XE 20d Prestige
« Одговори #1 на: 05 Ноември 2018, 14:40:07 pm »
Како делува споредено со Giulia?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2 на: 05 Ноември 2018, 14:44:14 pm »
Мене ме интересира како би ги подредил трите германци, јагуар и џулија во однос на квалитети на внатрешност и завршна обработка и секако во динамичност на возење.

Јагуаров добро изгледа, иако е подолго време на пазарот, а и секаде читам дека има вожња блиску до БМВ што за мене е голем плус.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #3 на: 05 Ноември 2018, 14:51:10 pm »
Јас па читав дека Јагуаров и Џулијата се најдинамични за возење, али во моторот и менувачот заостанувал Јагуаров зад БМВ 3 и Џулија.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 05 Ноември 2018, 14:56:16 pm »
Мене ме интересира како би ги подредил трите германци, јагуар и џулија во однос на квалитети на внатрешност и завршна обработка и секако во динамичност на возење.

Јагуаров добро изгледа, иако е подолго време на пазарот, а и секаде читам дека има вожња блиску до БМВ што за мене е голем плус.

Внатрешност и fit & finish, на прво место мислам дека е А4. Под неа на исто рамниште се BMW 3 и Mercedes C, па Jag XE, па Џулијата. Зборам од мое искуство и од колите што сум ги возел.

За динамичност, мислам дека борбата би била меѓу BMW 3, Giulia и Jaguar-от. Mercedes-от е бродест во споредба, Audi-то во ова друштво е стерилно. Мислам дека би дал нееееекоја минимална предност на Giulia-та ради побрзото управување.

--

Следната недела треба да ја возам новата 3-ка, па ќе пренесам впечатоци. Сигурен сум дека ќе има значителни промени во распоредиве.

--

Јас па читав дека Јагуаров и Џулијата се најдинамични за возење, али во моторот и менувачот заостанувал Јагуаров зад БМВ 3 и Џулија.

Моторот и менувачот не се воопшто лоши. Го користат истиот 8-брзински менувач од ZF што го користат и Германците, ама мислам дека калибрацијата не е на тоа ниво (пошто секој посебно си го калибрира). Моторот е океј, и се гледа од пет километра дека шасијата плаче за уште 100 коња.