Денес на 35.000km и месец дена пред првиот роденден, Шкодата повторно е на зимски гуми. Изненаден сум дека зимскиве се потивки од двата сета летни гуми што ги имав. Овој пат не ќе да е субјективно.
Инаку за ова време веќе и ги увидов и предностите и мааните. Не се многу ни едните ни другите. За разлика од претходната кола (Ланчиата), оваа ја гледам само како кола, и стварно можам да потврдам дека само италијанските коли имаат душа. Стварно е многу брза и во тој поглед сум задоволен. Не ќе беше лошо и нијанса помалку да трошеше и нијанса потивка да беше. Во поглед на опремата ми фали вентилација на седиштата и ништо друго. Заљубен сум во DSG-то иако сметам дека прилично грубо работи. Кога ја повозев тестната Шкода, тој DSG ми се виде помазен.
@zeroSignal вика ради мојот стил на возење ама сумњам дека баш тоа. Уште една работа има што не ми се допаѓа а тоа е големиот лаг (голем според мене) на kickdown.
Окулу добрите ствари е управувањето, маневрирањето и адаптивната суспензија... ТОП.
Така-така работи: Кочници. И покрај 4те вентилирачки дискови, на две три јаки кочења толку им е. Изглед како секој Суперб. Крем седишта, добро изгледаат, тешко за одржување.
И ако сумирам, веќе можам да одговорам на прашањето дали пак би купил.
Најверојатно не. Не зашто не е добра (напротив, многу е добра) туку зашто искрено, не ме возбудува. И не ме праи мангуп.
И то..
П.С.
Сите партал ќе ве направи.
П.П.С
Wireless полначот не ми го собира телефонот. Полни - не полни. Значи џабе доплата. Неверувам дека некогаш ќе имам помал.