Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1297610 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
Одг: Зимски гуми
« Одговори #9015 на: 17 Ноември 2022, 19:57:30 pm »
Пиштолот на YES му е наместен.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен tomm1060

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 205
« Одговори #9016 на: 17 Ноември 2022, 20:59:26 pm »
Ја мислам дека многу цепидлачите сега... другиве "прочуени" и "проверени" вулканизери што наплаќаат х2 од цената да не користат момент клуч? Или полесно е да се нафрлиме на дечкиве сега?
Треба малце реалити чек, дали сметате дека ви се реални очекувањата со оглед на тоа каде живееме?
Ја кажав, среќен сум ако си отидам со стегнати штрафови, со здрав навој и неоштетен бандаш/гума од кај вулканизер. Плус и ако се добро избалансирани...папааа на коњ си

Sent from my motorola one using Tapatalk

What is Alfa Romeo known for?
It was founded on 24 June 1910 in Milan, Italy, as A.L.F.A., an acronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. The brand is known for sport-oriented vehicles and has been involved in car racing since 1911.🍀

Follow me on IG: https://www.instagram.com/disco_volante159/#

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #9017 на: 17 Ноември 2022, 22:04:10 pm »
Дечките се топ!

Услуга цена се најдобро

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #9018 на: 18 Ноември 2022, 00:21:21 am »
Цени од Мотоцентар ако некој се интересира, за 195/65 Р15.

Машала, рипнати цените едно 20% од пред 6 месеци.

Иначе најубава димензија, 1000ка разлика од најефтина до најскапа гума.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9019 на: 18 Ноември 2022, 07:09:19 am »
Ефтините се многу рипнати, во 2014-та за Континентал кај истите платив 3850ден од гума, Мишелинот беше ~4000ден. Сега се едно 10% поскапени, шо не е лошо ама нискобуџетниве најмалку 20%.

За 400ден од гума, кој е тој Барум што ќе земи, а не Континентал.  ::)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #9020 на: 18 Ноември 2022, 08:12:32 am »
Ефтините се многу рипнати, во 2014-та за Континентал кај истите платив 3850ден од гума, Мишелинот беше ~4000ден. Сега се едно 10% поскапени, шо не е лошо ама нискобуџетниве најмалку 20%.

За 400ден од гума, кој е тој Барум што ќе земи, а не Континентал.  ::)
Епа ете, изгледа 90% се "тој".

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6366
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9021 на: 18 Ноември 2022, 08:28:07 am »
Реков да проверам да не грешам нешто, можи оправдана е цената, и добра е гумата за парите...
проверив, сепак не била.  ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3798
« Одговори #9022 на: 18 Ноември 2022, 19:42:48 pm »
Земени денеска Hankook Winter I*Cept RS3 225/45R17 XL, ги земав од Е-Купи, таму имаа најдобра цена. Ќе чекаат монтажa некој ден наредната недела. Ќе се монтираат на бандажи од Голф 6 GTI ED35, 17" али да ги измијам убаво и да комплетирам сетот па ќе ставам слика.

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #9023 на: 18 Ноември 2022, 20:08:21 pm »
Дали некаде во Скопје воопшто вулканизерите користат момент клуч?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Мотоцентар East Gate
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #9024 на: 18 Ноември 2022, 20:59:42 pm »
Не е проблемот во користењето.

Како се користи, е прашањето...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2659
« Одговори #9025 на: 19 Ноември 2022, 08:44:04 am »
Stvarno neznam zosto koristenje na moment kluc se racuna za naucna fantastika.
Si kupiv i sam si proveruvam.
E sega imalo nekoja nova metoda na zateganje treba da se doinformiram.

Nego aj trkala lesna rabota.
Koga ke dojde vreme da smenam ulje vo menjac automatik, se menuva cel dolen kapak koj e i filter.
Ima 20tina strafa i posebni instrukcii kako se zategaat. Ednostavno samo treba da se napravi po propis cekor po cekor. Isto i za sianje ulje si ima procedura se sipa ulje, se izvrtuva menjacot vo site brrzini segde da navleze, se zagreva do odredena temperatura pa pak se dotura ulje.
E sega dali ke najdam majstor sto ke zameni kako treba sekogas sum pod stres.

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2996
« Одговори #9026 на: 19 Ноември 2022, 08:51:30 am »
Каков е тој нов метод на затегање?

Инаку за маслото имаш на youtube каналот m539 restoration како се менува масло во менувач. Не е комплицирано и сам да го смениш.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2659
« Одговори #9027 на: 19 Ноември 2022, 09:04:23 am »

Инаку за маслото имаш на youtube каналот m539 restoration како се менува масло во менувач. Не е комплицирано и сам да го смениш.

Ne zapamtiv mi kazuvaa dodeka centrirav kolata kaj Meto K.Voda.
Nesto gi zima vo predvid i sostojbata na strafovite i navoite deka ne e isto nova i stara kola.

Za masloto izgledav nekolku tutotijala taka i doznav kako treba. Za pomali raboti sam si srabotuvam, ama treba da ziveat mislam sekoj od svojot zanaet i struka i za ovakov zafat bi odel na majstor. Poentata mi e ke si platam posteno ama cenata da e normalna i posteno da e sraboteno.
Baska iskljucivo mora ZF ulje koe e skoro duplo poskapo od drugite.
Ke treba nad glava da mu stojam dali ke stavi ZF. A se raboti za menjac od nad 5000 evra.

Da ne ja utneme temata epten ama samo uste ova. Drugarce rabotese vo servis za motori-moticikli. Nekoj meraklija si donel specijalno ulje cena puta dva da mu se smeni i go ostavil motorot. Gazdata na servisot dosol i mu go zemal kvalitetnoto ulje i mu rekol sipaj od toa sto go imame vo bure.
Deckoto e postenjacina, i vise ne raboti tamo sam si servisira za svoja klientela. Inace deckoto bil trkac takmicar vo moto kros.

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2996
« Одговори #9028 на: 19 Ноември 2022, 11:26:19 am »

Ne zapamtiv mi kazuvaa dodeka centrirav kolata kaj Meto K.Voda.
Nesto gi zima vo predvid i sostojbata na strafovite i navoite deka ne e isto nova i stara kola.

Za masloto izgledav nekolku tutotijala taka i doznav kako treba. Za pomali raboti sam si srabotuvam, ama treba da ziveat mislam sekoj od svojot zanaet i struka i za ovakov zafat bi odel na majstor. Poentata mi e ke si platam posteno ama cenata da e normalna i posteno da e sraboteno.
Baska iskljucivo mora ZF ulje koe e skoro duplo poskapo od drugite.
Ke treba nad glava da mu stojam dali ke stavi ZF. A se raboti za menjac od nad 5000 evra.

Da ne ja utneme temata epten ama samo uste ova. Drugarce rabotese vo servis za motori-moticikli. Nekoj meraklija si donel specijalno ulje cena puta dva da mu se smeni i go ostavil motorot. Gazdata na servisot dosol i mu go zemal kvalitetnoto ulje i mu rekol sipaj od toa sto go imame vo bure.
Deckoto e postenjacina, i vise ne raboti tamo sam si servisira za svoja klientela. Inace deckoto bil trkac takmicar vo moto kros.
Не знам дали си озбилен за штрафовите или не. Размисли логични што може да се потроши на навој.

Мене кај мето ме убедуваа дека сите гуми требале да бидат 2 бара напумпани а не како што е пропишано.

Остај го што ти збори и не се замарај, зошто само така докажува колку не разбира некои работи

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #9029 на: 21 Ноември 2022, 15:25:59 pm »
Abe 2.2-2.4 ili kolku i da e na pat shto e pista, kaj nas so sahtive/dupkive mozhda e podobro 2 bari da se. Sekako treba da se ima vo predvid deka kje ima nus pojavi i da janpriilagodish vozhnjata.