Каков е тој нов метод на затегање?
Инаку за маслото имаш на youtube каналот m539 restoration како се менува масло во менувач. Не е комплицирано и сам да го смениш.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Ne zapamtiv mi kazuvaa dodeka centrirav kolata kaj Meto K.Voda.
Nesto gi zima vo predvid i sostojbata na strafovite i navoite deka ne e isto nova i stara kola.
Za masloto izgledav nekolku tutotijala taka i doznav kako treba. Za pomali raboti sam si srabotuvam, ama treba da ziveat mislam sekoj od svojot zanaet i struka i za ovakov zafat bi odel na majstor. Poentata mi e ke si platam posteno ama cenata da e normalna i posteno da e sraboteno.
Baska iskljucivo mora ZF ulje koe e skoro duplo poskapo od drugite.
Ke treba nad glava da mu stojam dali ke stavi ZF. A se raboti za menjac od nad 5000 evra.
Da ne ja utneme temata epten ama samo uste ova. Drugarce rabotese vo servis za motori-moticikli. Nekoj meraklija si donel specijalno ulje cena puta dva da mu se smeni i go ostavil motorot. Gazdata na servisot dosol i mu go zemal kvalitetnoto ulje i mu rekol sipaj od toa sto go imame vo bure.
Deckoto e postenjacina, i vise ne raboti tamo sam si servisira za svoja klientela. Inace deckoto bil trkac takmicar vo moto kros.