Дај ставете ги стики сите што продаваат гуми, да не се повторуваме и пребаруваме постојано. Сега што одлучивме, солидни зимски гуми до кај 18 000ден? 205/55/16 совет барам само од некој што ги возел и што има позитивно искуство со нив. Треба да одлучам до кај среда затоа што планирам да доаѓам ск па да се сторам со нови гуми.
За 17к во Стоп&Го ми понудија Hankook Winter i*cept RS2 W452. Гледам одлични се на мокро. Не можам да најдам некое ривју, пошто се релативно нови, а ако погледнеш ке видиш дека имаат мнгу слична шара како Т850.
Имаш и W320 кои се исто така нов модел и не изгледаа воопшто лошо. Цената им беше нешто поскапа од првите.
Инаку W442 ги имам на службената кола и сега за сега сум задоволен од нив но со мала резерва кога е врнежливо времето. Во поглед на удобност се меки, добро се однесуваат на суво, но како што реков, на влажно, односно врнежливо време ми се малку чудни. Немам 100% доверба.
Инаку затоа и посочив дека за мене зимска гума мора да има најдобри карактеристики на мокро. 99% од времето ке се вози на влажни коловози, а снег гледаме еднаш во година.