Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 208976 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1065 на: 30 Април 2013, 12:42:03 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1067 на: 30 Април 2013, 13:26:13 pm »
^

Така се трошат државни пари, или во превод со парите од центарот на Скопје би направиле скоро 1500 км автопат.

Земајќи ја големината на територијата, Македонија би имала најсовремена инфраструктура на Балканот па и пошироко.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1068 на: 30 Април 2013, 13:35:53 pm »
А од Велес-Скопје, боље да не стаиш слика... Ќе ти пукне апаратот од мука, нема да можеш ни да сликнеш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1069 на: 30 Април 2013, 14:08:39 pm »
Велес - Скопје е прича за себе. Него знаевте ли дека автопатот Скопје - Тетово нема технички прием? Важно патарина се наплаќа, а гледам и при Технички преглед на возилото нешто бааѓи мрсничка сума за патишта...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1070 на: 30 Април 2013, 14:36:00 pm »
^

Така се трошат државни пари, или во превод со парите од центарот на Скопје би направиле скоро 1500 км автопат.

Земајќи ја големината на територијата, Македонија би имала најсовремена инфраструктура на Балканот па и пошироко.

Да бе, после сервисниот центар на Алфа Ромео да рикне
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1071 на: 30 Април 2013, 15:02:59 pm »
Можда ќе си оди Грујо од власт, можда нема да дојде Бранко, ама ќе дојде некој ист како овие двајца само ќе се вика Петко. Така да ние сме го јаделе во секој случај :)

Иначе ја џабе речит кога гледаш дека ќе напишам нешто и S16 као власта е научен, одговара селективно или воопшто не одговара него вика дека има споменици и бранко е крив, добитната комбинација ;D

Он уствари е власт,get it ??
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #1072 на: 30 Април 2013, 15:23:25 pm »
Eve nesto neselektivno od mene:

"Site se isti govna..samo smrdat na razlicen nacin."

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1073 на: 30 Април 2013, 15:27:06 pm »
Можда ќе си оди Грујо од власт, можда нема да дојде Бранко, ама ќе дојде некој ист како овие двајца само ќе се вика Петко. Така да ние сме го јаделе во секој случај :)

Иначе ја џабе речит кога гледаш дека ќе напишам нешто и S16 као власта е научен, одговара селективно или воопшто не одговара него вика дека има споменици и бранко е крив, добитната комбинација ;D

Он уствари е власт,get it ??
Сите сме власт, get it?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1074 на: 30 Април 2013, 16:05:16 pm »
гласајте за мене  :) јас ќе ја качам минималната плата на 15 000, ќе вработам само квалитет, ќе летне се што е по партиски или рамковен кључ, секоја инвестиција ќе биде за општо добро, во собрание парламентарци луѓе од народот а не мамини и татини роднини и олигарси, ќе стрпам во затвор се за што ќе се најдат докази и ќе направам ревизија на тазето ни милионерчиња  ;D ;D ;D ;D
е ај сеа...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1075 на: 30 Април 2013, 16:06:19 pm »
гласајте за мене  :) јас ќе ја качам минималната плата на 15 000, ќе вработам само квалитет, ќе летне се што е по партиски или рамковен кључ, секоја инвестиција ќе биде за општо добро, во собрание парламентарци луѓе од народот а не мамини и татини роднини и олигарси, ќе стрпам во затвор се за што ќе се најдат докази и ќе направам ревизија на тазето ни милионерчиња  ;D ;D ;D ;D
е ај сеа...
Верувај ќе те изглесаат сите 2000 души кои вредат во државава. Ама останатите...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1076 на: 30 Април 2013, 16:11:50 pm »
е ај сеа...

Еве јас ќе гласам за тебе, ама тоа во случај да имаме поинакво уредување во државава е ок, шо праиме со твоите сопартијци кои ќе треба да се нахрант здраво? ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1077 на: 30 Април 2013, 16:48:55 pm »
ako ima za narod ke ima za site, ne za dzabe e bogat narod bogata drzava, a deni e vo pravo poveke ima ovci i paraziti otkolku samosvesni luge kaj nas....

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1078 на: 30 Април 2013, 17:10:33 pm »
Убаво викаше комшијава бог да го прости..

"Магаре да стават од вмро, за него ќе гласа народов".

Така што сега и да се кандидира некој ултра поштен човек со искрени намери, никој нема да го гласа. (Освен ако не го стават во некоја од постоечките партии, затоа што народов гласа за вмро и сдсм, а не гледа кои луѓе се таму и нивните дела). 

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1079 на: 30 Април 2013, 17:21:07 pm »
Шала на страна, ај вака фино да пишам за да станат некои работи појасни.

Значи, Скопје 2014- та, па Скопје 2014- та, па не чинеле скулптурите, па не чинеле зградите, стилот, па ревизија, па многу пари се дале и што уште не, а за сето ова доколку вака се однесувале народите и цивилизациите на кои секој им се поклонува ќе биле и незнајни и изгубени низ вековите. Нели и јадењето чини пари ама пак трошиме пари за јадење, не ?! Или и куќата чини пари ама пак правиме...

Нешто друго е во прашање. Неумеењето да се сфати смислата на своето постоење и опстојување мерена не со аршинот на 1 ден и година, не со ракурсот на некаква партија, зашто тие се атоми во споредба со грандиозноста на мисијата што треба да си ја има секој народ, да гради и создава нови вредности, да остави трајни траги за својата смисла дека животот не се живее со пилешки ум туку со својата длабочина како океан бара широки вонвременски видици и критериуми. После определен број години, децении, па и векови проблематизирањето на Скопје 2014, како и причините поради кои тоа се прави сигурен сум уште отсега треба да ги замолчи и засрами критичарите.

Убаво вели нашиот народ, од секое дрвце не бива шупелче.