Автор Тема: PedalBox чип  (Прочитано 6203 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
PedalBox чип
« на: 03 Април 2016, 07:04:35 am »
Укратко добиваш и оптоварување на дизните и скратување на рокот на истите, и да не набројувам што се. Едно кутивче со два отпорника и некој микро чип што испраќаат дојава до ECU дека темп. на моторот е ниска... мислам кинез. Со среќа продажба.
>>>>><<<<<

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: PedalBox чип
« Одговори #1 на: 03 Април 2016, 08:49:48 am »
Нема врска ова со температурата на моторот, и било какви оптеретувања на било кој елемент на возилото. Ова само ја менува зависноста на торк побарувувањето од моторот во однос на притиснатоста на педалот за гас. Многу коли го имаат тоа вградено во некој свој систем, дали спорт или спорт + мод кај BMW, дали DNA кај Alfa, дали со city модот во FIAT...  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #2 на: 03 Април 2016, 09:20:18 am »
Нема врска ова со температурата на моторот, и било какви оптеретувања на било кој елемент на возилото. Ова само ја менува зависноста на торк побарувувањето од моторот во однос на притиснатоста на педалот за гас. Многу коли го имаат тоа вградено во некој свој систем, дали спорт или спорт + мод кај BMW, дали DNA кај Alfa, дали со city модот во FIAT... 
Да. Сум го пробал ова и не е лошо. Поентата е менување само на ПЕДАЛАТА за гас, ни дизни ни бутур. Нема никаква штета на мотор или што и да е. Само кога е стисната педалата 50%, он дава сигнал 75%. А кога е стисната 25% он дава сигнал дека е 45%. Грубо значи со помало стискање се добива поголема гас. Толку. Ништо страшно. Не се намалува векот на ништо, зошто не прави никаква разлика на колата, само на твојата нога.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 03 Април 2016, 09:38:41 am »
Еве на Стилото како е тоа изведено преку ECU-to и CITY копчето:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #4 на: 03 Април 2016, 09:42:01 am »
Дечки би ставале ваква ствар помеѓу битен елемент како што е папучата за гас и компјутерот на колата ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 03 Април 2016, 09:45:54 am »
Луѓе ставаат чип тјунинг боксови помеѓу ECU и мотор, не гледам зошто не би ставиле ваква модификација помеѓу педала за гас и ECU?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #6 на: 03 Април 2016, 09:49:46 am »
Затоа што ризикот кај вакви кинезарии е доста голем, може да ти ја заглави педалата до крај или па комплетно да ти ја онеспособи. Што во некои случаи може да испадне голема беља ако дојде до тоа.

А ставање на вакви стварчици само за филинг на папучата за гас, ја никад док сум жив не би го напраил тоа. Верувам ги има цел тон луѓе што мислат како мене.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 03 Април 2016, 09:56:04 am »
Сајла за гас се кине у вожња (и се заглавува), педала за гас откажуе (имаше пред неполн месец некое хјундаи на тест што му откажа педалата за гас - чичка ново), па преживуваат луѓе...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #8 на: 03 Април 2016, 10:03:10 am »
Абе не дека ќе изгинат, него може да се деси некоја помала материјална штета, искршени браници хладњак ова она ако се заглави педалата стисната, ваљда ме разбираш. Инаку сајла е хиљаду пути побезбедна од уредов.

Чисто да споделам мислење, не ми е намерата да му рушам бизнис на дечкото.

Отсутен joco225

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
PedalBox чип
« Одговори #9 на: 03 Април 2016, 16:20:43 pm »
...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #10 на: 03 Април 2016, 18:52:16 pm »
И никој не го спомна Џиџи, кој прв намести ваков гаџет, уште пред цели 5 години.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #11 на: 06 Април 2016, 22:22:10 pm »
ja imam vakvo,zaedno so tuning boxot go zemav. use ne sum go instaliral
http://www.diesel-performance.co.uk/box-details.php?id=15
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020