Автор Тема: VW Golf 5 1.9 TDI 2004 - Црна муња  (Прочитано 26658 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: VW Golf 5 1.9 TDI 2004 - Црна муња
« Одговори #150 на: 06 Јуни 2016, 16:08:34 pm »
У принцип.. Тоа не кажува ништо. Затоа и ја нагласив потрошувачката.

Влечење на мотор, споредба со други мотори од негова класа, потрошувачка на уље, снага на тие и тие обртаи, обртаи на 120км/ч со твојот мењач, бучава, тресење и ред други работи.

Ама битно не ти троши па така да се ова погоре и не е толку битно.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #151 на: 06 Јуни 2016, 16:15:30 pm »
1.9тди во гољф не може а да не го бива, не знам што не ви е јасно. :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #152 на: 06 Јуни 2016, 16:50:39 pm »

Влечење на мотор, споредба со други мотори од негова класа, потрошувачка на уље, снага на тие и тие обртаи, обртаи на 120км/ч со твојот мењач, бучава, тресење и ред други работи.

Да не сакаш и број на мотор да ти напише овде ?  Е што чудни луѓе.....
Го прашаја фино лепо како е задоволен, си одговори и беше фин и си даде плус инфо за потрошња.. Ако си очекувал такви информации, зирни си со некој што праи тестови и споредби на возила...еве, почни од Админов, ко на пример..

то златко: ти стигна хром прекидач за светла?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #153 на: 06 Јуни 2016, 16:57:55 pm »
Како год, кога ќе напраиш неколку муабети со инаетчии, кои цело време ти зборат само за потрошувачка и за потрошувачка. Секој трети збор им е „троши“, ќе ме сфатиш.

- Леле брат ама добар моторов, влече и ич не бучи, одличен е...
- Колку ти троши ?
- 8.
- Мојот троши 5, твојот нечини нешто, мојов е боље...

И тоа ти го понавља уште 10 пати, индиректно. Затоа и така изреагирав.
И не треба да праиш тестови и споредби на возила како Зеро што праи, за да можеш да дадеш твое лично мислење за моторот што е и како е... ;)

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #154 на: 06 Јуни 2016, 17:27:50 pm »

Батка, прашањето беше како си задоволен, значи едно прашање не 10. Ја не сањам дека него го интересира колку обртаи на 120км/ч. Ако сака подетално нека праша индивидуални прашања па што знам ќе му кажам. Од кај да знам споредба? Ја не сум вработен во компанија кога секојдневно возам различни коли па ќе споредувам сеа, ја сепак не сум некој механичар или па некој експрет за коли па да зеам сеа ревју да му напишам.

Али еве накратко пошто глеам имаш голема желба нешто подетално да ти кажам ќе кажам.

Влечење на мотор, влече за мои потреби таман. Тестирано и за накај стража и за маврово и за релации до блиски села со прилични угорнини.
Потрошувачка на уље нема. Пред да го правам сеа редовниот сервис, после 8000км извозени немаше воопшто потрошено.
Обртаи на 120км/ч мислам дека беа 23000 или 24000 што и не е така многу за 5 степен.
Бучава само на поголеми брзини али пак споредба неможам да направам пошто немам возено многу коли.
Тресење не сум забележал. Ма да на секое менување на гуми, следува балансирање.

Кај овие коли познат пролем е долго верглање на загреана кола со кој ја го решив со рестраврација на анласер и нов акомулатор, иако сеа после 7000 км малце по малце повторно се врака проблемот. Предпоставувам дека трајно решение е ремапот.

На околу 200 000 знае да заебе замаецот каде што цела промена мене ме коштање 27 000 а ми се деси на 190 000. Така да ако земате ваква а има приближно километри прашајте дали е менуван сет ламела со замаец пошто ако не е, кад тад во блиска иднина ќе се деси.

Генералниот сервис го пишав погоре во темава, кошташе близу 15 000 што и не е така многу според мене.

то златко: ти стигна хром прекидач за светла?

Зедов тука од локален продавач

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #155 на: 06 Јуни 2016, 18:03:31 pm »
Е ова веќе е пост на место и сосема солидно објаснување за „како си задоволен од моторот“. :) Битно се разбравме.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #156 на: 06 Јуни 2016, 21:15:37 pm »
Дај жити се објасни како си задоволен од задниот браник и предното лево крило?...

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
« Одговори #157 на: 06 Јуни 2016, 21:52:11 pm »
Дај жити се објасни како си задоволен од задниот браник и предното лево крило?...

Предното лево крило иако е лево ја го играм и лево и десно а понекогаш и центарфор, нешто слично како Кристиано Роналдо, а задниот браник најчесто ми е во позиција на задњи влезни :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #158 на: 07 Јуни 2016, 10:40:16 am »

Дај сликни го ако не ти е тешко...има ауто опција?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #159 на: 07 Јуни 2016, 11:05:09 am »

На околу 200 000 знае да заебе замаецот каде што цела промена мене ме коштање 27 000 а ми се деси на 190 000. Така да ако земате ваква а има приближно километри прашајте дали е менуван сет ламела со замаец пошто ако не е, кад тад во блиска иднина ќе се деси.

Грешка. Ако веќе отвораш да менуваш замаец се менуваат и другите компоненти т.е потисна, друк лагер и ламела.

Ако не чини замаецот голема веројатност е и дека овие компоненти се отидени, особено ламелата.

Ако некој сменил само замаец, а другите компоненти ги оставил е само замачкување очи. Кога веќе се отвора мењач, се менува СЕ!

Е тогаш цената станува повисока, речиси дупло. Но тој сервис е добро да се направи бидејќи наредните 150 000 до 200 000 километри (освен ако не си потполн ретард) си безгрижен во однос на овој дефект.

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
« Одговори #160 на: 07 Јуни 2016, 11:14:28 am »

Дај сликни го ако не ти е тешко...има ауто опција?

Има ауто опција да.

Разлика со оргиналот (кој исто така нема хром елемент) е тоа што овој не е обложен со гума и не се лушти така лесно и свети само црвено додека оргиналот имаше + зелено сиаличе кога ги пушташ магленките.

Слика покасно.

Грешка. Ако веќе отвораш да менуваш замаец се менуваат и другите компоненти т.е потисна, друк лагер и ламела.

Ако не чини замаецот голема веројатност е и дека овие компоненти се отидени, особено ламелата.

Ако некој сменил само замаец, а другите компоненти ги оставил е само замачкување очи. Кога веќе се отвора мењач, се менува СЕ!

Е тогаш цената станува повисока, речиси дупло. Но тој сервис е добро да се направи бидејќи наредните 150 000 до 200 000 километри (освен ако не си потполн ретард) си безгрижен во однос на овој дефект.

Точно. Ја може лошо се изразив. Инаку да, и јас менував се, фактички понудата беше сет ламела од LUK со плус замаец и ова се со работна рака ме кошташе 27 000 од локален сервисер, не овластен.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #161 на: 07 Јуни 2016, 11:55:59 am »
Karpatski,ne se otvara menjac za set lamela. ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #162 на: 07 Јуни 2016, 13:50:28 pm »
Karpatski,ne se otvara menjac za set lamela. ;)

Благодарност за техничката исправка.

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
« Одговори #163 на: 08 Јуни 2016, 21:48:24 pm »
Монтирани метални педали.

Дупењето може да започне :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен