Автор Тема: Авто Озвучување  (Прочитано 12798 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Авто Озвучување
« на: 19 Февруари 2016, 14:12:36 pm »
Пошто прашав на 2/3 пати и не добив одговор решив да отворам тема..
Значи пред некој ден земав озвучување ама не ми се бендиса и го вратив.. Сега гледам во нептун за 8000 можи да се земи добар кенвуд вуфер и појачало..
Дали ги бива овие и кое е подобро да се земи, буре или кутија ? и двата се 1200W..

Или па друга опција да земам од друго место ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Одг:
« Одговори #1 на: 19 Февруари 2016, 14:35:17 pm »
Сосе појачалo 8000?
Гледај 10 инчи да е барем.

Отсутен Бузуки

• Сениор
Одг: Авто Озвучување
« Одговори #2 на: 19 Февруари 2016, 14:42:31 pm »
Појачалото 400W е 4000 денари.. Вуферот е 12ка околу 5000 денари...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #3 на: 19 Февруари 2016, 16:15:40 pm »
Па тоа е некоја најефтина комбинација за во кола. Испод тоа веќе нема логика.

Добро е штом е 12ка. Другото е буџет ама нема да е лошо. Рачунај и кабли треба и тие коштаат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 19 Февруари 2016, 19:07:56 pm »
Осигурај се ако не те бендиса да може и ова да го вратиш ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5 на: 19 Февруари 2016, 19:13:25 pm »
Појачалото што си го гледал има ли хај левел инпут?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #6 на: 19 Февруари 2016, 19:53:00 pm »
Ako сакаш бас да ти развалува кола, земи ја тубата...Она е најбучна и ствара опасни вибрации...
Ако си љубител на покултурен звук, оди на кутијата.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7 на: 20 Февруари 2016, 02:36:09 am »
Па тоа е некоја најефтина комбинација за во кола. Испод тоа веќе нема логика.

Добро е штом е 12ка. Другото е буџет ама нема да е лошо. Рачунај и кабли треба и тие коштаат.
Веќе купив кабли за тоа половното што го земав... Иначе јас барам нај ефтина и најдобра комбинација...

Осигурај се ако не те бендиса да може и ова да го вратиш ;)
Симо ново си е ново.. Ова старото беше на изглед прилично оштетено, а и на појак бас зуеше, можеби некој штраф треба да за заштрафи али сепак... А и појачалото незнам дали е дозволено, али за 30 минути загреа до тој степен што од 5цм далечина се осеќа дека е топло...
Друго е ново, си знаеш гаранција имаш...

Појачалото што си го гледал има ли хај левел инпут?
Нема...

Ako сакаш бас да ти развалува кола, земи ја тубата...Она е најбучна и ствара опасни вибрации...
Ако си љубител на покултурен звук, оди на кутијата.

За културен звук по секако ги имам елипсите позади.. грмат а и одличен бас имаат... Значи ќе се оди на туба..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #8 на: 30 Март 2016, 22:57:26 pm »
без многу советување отидов и купив звучници за напред во врати
вакви http://setec.mk/Tv-Audio-Video/HI-FI-Audi-Video-products-for-car-use/JVC-CS-V418J60160
и сум презадоволен

е сега за позади(на пластиките ќе одат не на даската од ѓепекот)
дали се исплати да дадам некој денар плус за елипси или да земам вакви или некој слични само 16-17цм дијаметар

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 30 Март 2016, 22:59:44 pm »
имаш фабрички места за звучници таму? Ако имаш, барај си кастм фит, што ќе пасува таму.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #10 на: 30 Март 2016, 23:03:19 pm »
фабрички таму се планирани да стојат,само што овие пластики немаат држачи за звучници а пластиките со држач се од 100 евра нагоре
па затоа е направам кастм држач најмал проблем е тоа,иначе фабрички мислам има простор за околу 12-13цм звучник

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11 на: 30 Март 2016, 23:05:48 pm »
13-ки сигурно. Направи си држачи од шпер плоча и пичи. у комбинација со некое фино вуферче, има да си „везе“ :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #12 на: 30 Март 2016, 23:12:46 pm »
не сум баш љубител на вуфер а и немам место за вуфер освен оној што е како плочка за тој е најдам место ама треба да барам таков па појачало си повлеквува,а не ми се замара со тоа

него муабетот ми беше дали елипсите се подобри од обични звучници зошто гледам јачината во вати им е тука некаде

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 30 Март 2016, 23:28:11 pm »
И едните и другите ќе свират одлично. Елипсите можеби ќе имаат малку подлабоки и помоќни басови.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #14 на: 09 Јуни 2016, 09:39:32 am »
I jas sum vo nedoumica za elipsi.
Patot nakaj rabota i doma mi e 20-25min i cesto znam da si roknam glasna muzika,  i fabrickoto si brka rabota ne deka ne,  ali mislam deka treba dopuna.
Za vufer vo gepek mislam ne sum iako kupiv Tule :D samo elipsi me spasuvaat.
Ne sum instaliral do sega pa me interesira od kade se vlece kabli,  treba pojacalo i sl.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!