13 цајкани одат на испит на факултет. Седнуваат еден позади друг, како на факултет. Влегува професорот и им задава една многу тешка задача. Треба да напишат една марка на кола. Првиот цајкан веднаш запишува 'Јагуар'. Вториот се мисли, и се мисли ('мислам значи постојам'), и пробува да види и да препише од првиот свој колега. И место да прочита 'Јагуар', тој прочитал 'Јануар', и си напишал целиот среќен 'Фебруар'.Третиот по примерот на вториот, си напишал 'Март', четвртиот 'Април'……..итн се до 12-тиот цајкан, а кој си напишал 'Декември'. 13-тиот мислел , мислел, мислел ('мислам значи постојам'), нема веќе месеци, и на крај му текнало и си напишало- 'Среќна Нова Година'.
Влегува џандар во бурекџилница и вика дајте ми бурек, продавачката му одговорила немаме бурек!Џандарот упорен пак дајте ми со месо! Го гледа продавачката и вика абе ти луд си или луд се правиш ти реков нема бурек!Џандарот повторно упорен.....е па тогаш дај ми со сирење!Се изнервирала продавачката и отишла во полициска станица да се жали кај шефот на џандарот велејки така и така дојде тој и ми вика дај ми бурек!Јас му одговорив дека немаме бурек а потоа тој будала ме прави ми вика тогаш дај со месо!Јас му кажав абе ти луд си или луд се правиш разбери дека нема бурек а он упорен ми рече е па тогаш дајте ми со сирење! Тогаш јас се изнервирав и решив да појдам до кај вас да ви се пожалам од него поради таквото негово однесување! И тогаш шефот на продавачката и рекол:Е штом така ти правел си требала да го земеш бурекот па удри му го од глава!!!???
Зш на влаот му изгорела куќата?
Зш им титкал во пожарна!
Кога го колит влаот магарето?
Ко ке му е станат за појке месо да излезит!
Играле фудбал, Македонија - Бразил. И на градски Роналдињо требало да шутира слободен удар, ама живиот ѕид на Македонија бил свртен накај голманот, и голманот им рекол:
- Што сте се свртеле накај мене?
А тие му одговориле:
- И ние сакаме да го видиме голот!
студент од шумски факс го пратиле на пракса у шума да сече нешто дрва,и студентов се приближил до едно дрво,таман да го сече,дрвово му рекло:
"не ме сечи,ќе ти исполнам три желби"
-и овој,добро,првата желба ми е да имам убава кола.....дрвото се согласило,втората желба му била да има многу пари....дрвото се согласило,и третата желба на студентов му била да има женска од Стив наумов која не е скината.....и на ова дрвово му рекло"сечи дечко"
Малиот Трпе собрал храброст да и каже на учителката дака ја сака.
- Учителке многу сум вљубен во Вас!
- Трпе, јас не сакам деца.
- Добро де, не мора да имаме деца