Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1957128 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #8955 на: 09 Октомври 2020, 22:51:47 pm »
@StOrM Дефинитивно кај што рече @osmica8 , нема да згрешиш, 4 полни години си ја носам таму алфата, немам ниту една забелешка. Си закажуваш, ја оставаш и наредниот ден си ја земаш, макар и цела предница да е.
Контакт телефон?
...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #8956 на: 09 Октомври 2020, 23:39:55 pm »
I koga ke mi tekne deka na vremeto sakav 166 da zimam :)   Budala i gorniot go cuva :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Stole123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #8957 на: 11 Октомври 2020, 17:20:01 pm »
Informacija nekoja za Klucar Dragi od Cento?

Nikade nema broj na internet a mi e preporacan za problemi so dalecinsko na kluc.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #8958 на: 11 Октомври 2020, 17:26:12 pm »
Една дизна гледам има одстапување,бааѓи разлика е?не си разбирам баш....😁
Иначе осеќам некојпат во лер како имам малку вибрации во кабината,некојпат нема.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #8959 на: 11 Октомври 2020, 17:42:26 pm »
Не е. Бувни еден Wynn`s ќе се среди.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8960 на: 11 Октомври 2020, 17:51:58 pm »
Спреман е,чекам само некоја поголема дестинација 🙂

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #8961 на: 11 Октомври 2020, 21:06:16 pm »
Дали овие клинери може да имаат несакани последици, посебно кај постари коли?
Знам дека до дизни нафтата поминува низ филтри, ама сепак кога станува збор за хемија, остава простор за дилема.
Сигурно не сум попаметен од инженерите и хемичарите кои го прават производот, ама онака чисто прашувам за мислење.
Сигурно е зборено на форумов, ама не ми се врти во глава таква дискусија, можеби и не сум бил заинтересиран па сум прескокнал.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8962 на: 11 Октомври 2020, 21:14:06 pm »
Имаше некој евтини кинески адитиви правеа штета,знам оддамна имав читано на форумов,од овој wynn's јас сум немал проблеми,го користам и на дизел и на бензинец кога имам потреба,позитивно делуваат.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #8963 на: 12 Октомври 2020, 00:33:02 am »
Иначе осеќам некојпат во лер како имам малку вибрации во кабината,некојпат нема.

@riki_staff кај можам ова да си го проверам? Си користиш ти Multiecuscan?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7077
« Одговори #8964 на: 12 Октомври 2020, 08:08:37 am »
И кај мене дава исто за едната дизна. Пред година дена ставив ваков адитив и немам појма дали има разлика.

Во меѓувреме почна во 5та на 120км/ч, поточно на 2.200 врт/мин да затресува колата, на повеќе вртежи се е ок, на помалце исто се ОК.

Вчера тргнав накај Берово и ставив од Wynns адитив и полн резервоар, па ќе видиме. Сега купив од поскапиот:

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #8965 на: 12 Октомври 2020, 08:11:31 am »

@riki_staff кај можам ова да си го проверам? Си користиш ти Multiecuscan?
Да,Мултиекускан 🙂

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #8966 на: 12 Октомври 2020, 08:15:19 am »
И кај мене дава исто за едната дизна. Пред година дена ставив ваков адитив и немам појма дали има разлика.

Во меѓувреме почна во 5та на 120км/ч, поточно на 2.200 врт/мин да затресува колата, на повеќе вртежи се е ок, на помалце исто се ОК.

Вчера тргнав накај Берово и ставив од Wynns адитив и полн резервоар, па ќе видиме. Сега купив од поскапиот:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да не те плашам ама така почнува сагата со замаец. Полека полека ќе почне и на пониски вртежи да го прави истото.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8967 на: 12 Октомври 2020, 08:18:02 am »
Провери ги дизните и при оптеретување, не само во лер, јас сум имал ситуација кога оптеретени дизни се скоро околу нулата, а во лер пти минимална работа беа близу 1 +/- ситно.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #8968 на: 12 Октомври 2020, 08:20:02 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да не те плашам ама така почнува сагата со замаец. Полека полека ќе почне и на пониски вртежи да го прави истото.
Не ме плашиш, тоа ми е во план да го сменам, чекам само прилика да го купам од Србија.

А се мислев дали е до замаецот или до дизните, пошто почнува да тресе на тргање кога ќе се загрее, тоа знам дека е до замаецот. Ако успеам само со промена на замаац да се решат двата проблеми тогаш одлично.

Фала ти на совет, ќе биде порачан нов во брзо време.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #8969 на: 12 Октомври 2020, 08:23:44 am »
Провери ги дизните и при оптеретување, не само во лер, јас сум имал ситуација кога оптеретени дизни се скоро околу нулата, а во лер пти минимална работа беа близу 1 +/- ситно.
Истото ми го кажа дечкото од сервисот што работи репарација на Сиеменс дизни, се наоѓа во Омча, блиску до Белград. Вика морамо да скинемо дизне и да проверимо дали је проблем само на леру или и под оптеречењем.

Иначе репарацијата на овие физни кошта 100 еур по комад, што не е прескапо мислам, нова е 400.