Спенсер, шапка и стазата Аеродром ти се топ за почетници .... ја не сум бил на шапка 2-3 години на скијање, така да конкретно за цени неможам да ти гарантирам ... грубо 500-800 ти се скии за изнајмување , ски карта имаш полудневна што е после 12-1 ..... и целосна што ти е од 9 и нешо коа отвараат ски лифтовите....
Ски карта не е баш евтина над 800 е сто посто... е сеа конкретно не ми текиња.... според мене најмногу ви се исплати ако идете на еден ден идете од порано да си го фатите цел ден уште од 9.... За изнајмување на скии најпаметно ти е до крај по патот со кола идете... на широкиот паркинг пред хотел Попова шапка мислам се викаше паркирајте си и тука кај сакате имате скии... јас памтам за сестрами изнајмував од кај браќата ... има еден веднаш штом го пројдеш хотелот Шапка од десна страна издава ... чоекот си е ок (мислам лична карта треба да оставиш ) ... бирај каков модел сакаш, и побај ценкај се, спуштаат цени
за почетници ако незнаат скиилифт да качат нека се пуштат скроз од доле на седишница (посебно 50денара мислам е за неа ) и излагаат директ на аеродром.... уствари ако незнаат апла да скијаат нека не ни зимаат ски карта ... (пошто за почетници е тешко скии лифт ако незнаат да стојат на скии ) нек се качуваат пешки и нек се пуштаат така дур научат
или 2-3 карти земете и мењајте се
Ваљда помогнав колкку толку