Автор Тема: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?  (Прочитано 19913 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Мислења, искуства, поплаки, совети за Aprilia50?
« Одговори #15 на: 04 Септември 2011, 15:00:24 pm »
Мотор џабе да ми дадеш не би го возел.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #16 на: 04 Септември 2011, 15:05:25 pm »
како скутер е одличен ама имам слушнато дека трошат околу 4-5 на сто и инџекшанот имал проблем со компјутерот али ова ти го кажувам од муабети сепак провери подобро
за потрошувачката и јас мислам дека е толку,пошо мене толку ми трошеше Хонда Дио на времето
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #17 на: 04 Септември 2011, 15:48:25 pm »
Мотор џабе да ми дадеш не би го возел.

Погодно е за на лето ... Помала потрошувачка, нема гужви(колони), еднаш плаќаш регистрација, се вози со Б, не плаќаш паркинг, ке го паркираш кај сакаш ...
What else is there?

Иначе, да не знае некој од која година се почнати со инџекшн?
« Последно менување: 04 Септември 2011, 15:58:07 pm Tommy »

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #18 на: 04 Септември 2011, 16:00:25 pm »
motorcevo e odlicno,samo gledaj da e so karburator a ne so ditech poso imaat problemi so ditech-ot,inace za slicna cena imas novo kymco Super 8 - 50 2T

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #19 на: 04 Септември 2011, 16:40:56 pm »
Tommy побарај и Aprilia RS 50, одлично моторче со брзини, врши работа кога треба, а дава адреналин кога ќе побараш од него. ;)

• Сениор
« Одговори #20 на: 04 Септември 2011, 16:44:26 pm »
zavisi za sto mu e namenata,ako saka da se vozi niz gradskite guzvi bez nervozi,da ne se zamara so saltanje skuterot mu e podobra opcija nego motorciklot.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 04 Септември 2011, 16:47:23 pm »
Tommy побарај и Aprilia RS 50, одлично моторче со брзини, врши работа кога треба, а дава адреналин кога ќе побараш од него. ;)
жива срамота ке биди со тој мотор
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #22 на: 04 Септември 2011, 16:53:40 pm »
Mi padna izborot na skuterche radi gradskite uslovi ... Go znam motorcheto, ubavo e na izgled, ama ne e za mene.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #23 на: 04 Септември 2011, 20:34:52 pm »

Не не... Мартин,тоа РС-50ката е брмчало... брчи а не иде :) За таков мотор,се знае... над 250 кубика се зема :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #24 на: 05 Септември 2011, 00:27:44 am »
Баш и иде. Stock нечепкано иде рамно 100.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #25 на: 05 Септември 2011, 02:10:18 am »
RS50 е глупост 50цц 6 брзини иде докај 90 иначе априлииве кај нас се карбуратор а инџекшнот(Di-Tech)се наоѓа од постарите модели ама не се погодени и скапи им се деловите.Ако ти е за моторче за натаму наваму во Maxima Suzuki 125an а ако ти е за 50цц имаш keeway, kymco ефтини за оддржување и многу помала потрошувачка.

• Сениор
« Одговори #26 на: 05 Септември 2011, 03:09:57 am »
lele suzuki an poizdrzliv motor od toa amin

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #27 на: 05 Септември 2011, 03:47:38 am »
Види да ти каже нешто чичо, веројатно тука за оваа тема сум еден од покомпетентните... за да ти казам совет и мислење...

Вака, прво во секој случај ја сум за да земеш италианско моторче во никој случај кинеско... е сеа, разликата помегу Априлија, Џилера и Пјаџо, скоро као да и нема... значи се бреднови, во права смисла на зборот... сеа моментално мати вода и кимко, со луда гаранција од 50 000 или од 100 000 км... нешто такво... и сум возел кимко, а и гледам кај нас ги има, ама во грција уште повеке ги возат....

Е сеа... само да ти кажам сервисот за Било кое од овие Италијански моторчиња, е 5 пати поскап од кинеско моторче...  а разликата е од едно до друго е во тоа што, кај италинскиве мотори се поквалитетни, помалце се кварливи, поубаво држат, по стабилни се, поубаво кочат... потрошувачката на 2Т ако е со со карбуратор е околу 5 литра, зависи од вожња... али тука е некаде, зборам дека сум имал апрлија РС модел 2001-2002-2003 година... а кај инџекшан апрлилиите слушам потрошувачката е околи 3 литри... а и имам и јас муабети слушано, а и се имам сам уверено дека ... кварлив им бил инџекшранот на апрлилиите...

Е сеа... кинескиве 50-ка 4т малце трошат околи 2 литри а стандард не иде повеке... од 50-60 км, а има и 80 кубика а се водат, како 50ки во книшка идат 60-70 кмч а трошат 2.5-3 литри... а оджувањето им е ефтно... најскапа работа е каиш, павер линк....

Е сеа имаш и кинески 2т значи, на фаца реплика на априлија, и од нив, ти ги препорачувам БАОТИАН, некако нај погодени се од кинеските... 2т а и 4т ...

И битно е дали ти со веспата планираш да се вртиш, само во Куманово, или планираш да идеш, за Скопје... Штип и итн, а ако ти е у план да се возиш ван Куманово... мала ти е веспава, цела вечност ке се возиш, а и забрането е 50ки по автопат... плус, ако возиш по автопат, ке и држиш пуна колку што иде и ке зариба...

Ова све што ти го кажав, од искуство го зборам... 20 години веке возам мотори, а веке 10-15 години поправам веспи/скутери

Пред да купуваш, мотор... било каков слободно контакрирај ме мене, или гледам тука и Влатко се разбира... па прашај за софет...

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #28 на: 05 Септември 2011, 04:16:39 am »
Купи си томосЌе ќе ти го средиме со Влатко ќе иде по брзо и од на Рики фенот :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #29 на: 05 Септември 2011, 04:30:24 am »
Рики, за низ град ми го треба, надвор од град, автопат, идам со кола ...

Кинеско ни на крај памет не ми паѓа да купам ..  Дали би можел да ми кажеш од која година се почнати од производство на Априлиа со карбуратор ...

Ја ги гледам огласиве од 2007-2008-ма нагоре ... За 1500 Е има доста голем избор, со по 7-8 000 км поминато...

Тоа Томосче еднаш ме остави на пат, и го туркав доста време, во 14.00h на сред лето ..
« Последно менување: 05 Септември 2011, 04:35:55 am Tommy »