Автор Тема: Gilera Runner 50cc  (Прочитано 4060 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Gilera Runner 50cc
« на: 03 Јуни 2014, 13:40:04 pm »
Продавам Gilera Runner 50cc Симончели реплика со Мallossi опрема: Мallossi replica - клип и цилиндар- 70cc, Giannelli shoot ауспух, Mallossi варијатор, Mallossi Delta ламела, Mallossi филтер, stage 6 каиш, Dr. Pulley ролни. Има нови гуми Dunlop. Произведена 2007-ма година, трајно регистрирана пред 2 недели. Купеа од Piaggio (Лиса). Има околу 20 000 поминато, не е паѓана. Одржувана кај Мото Јове.
Слики од моторот кога ќе дојдам дома, еве една слика од нет колку да се види каква е.

Цена 1450Е.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
Одг: Gilera Runner 50cc
« Одговори #1 на: 05 Јуни 2014, 11:19:53 am »
Само да потврдам дека џилерчево е сервисирано секогаш на/пред време, со најквалитетни делови :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2 на: 05 Јуни 2014, 23:27:01 pm »
а јас уште еднаш да потврдам дека не е трајно регистрирана.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #3 на: 06 Јуни 2014, 11:11:13 am »
Трајно е. Беше другаров пред 2 недели во ПСС и му кажаа дека тој закон важи само за нови мотори. Старите се трајно регистрирани и секоја година треба да се вади само осигурување.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #4 на: 06 Јуни 2014, 11:57:19 am »
A koga motorot kje promeni gazda ???

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #5 на: 06 Јуни 2014, 12:05:09 pm »
Во тој случај не знам.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #6 на: 06 Јуни 2014, 12:29:22 pm »
Pak treba da ja registriras togas nanovo zatoa ne pisuvajte trajno registrirana bidejki kje si imas problem so naredniot sopstvenik koj kje go ubedis deka netreba da ja registrira ama koa kje go repnat tebe na vrat kje ti disi.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #7 на: 06 Јуни 2014, 16:25:45 pm »
Добро бе луѓе, значи 50цц мотор се регистрира ТРАЈНО. Точка, Т-О-Ч-К-А. Се вади само автоодговорност секоја година. Моментално кај нас има нови сообраќајни, па можеби заради тоа е до кога важи, за да ве ПОТСЕТАТ дека треба да извадите автоодговорност или за да не мора да го носите листот со вас ако ве сопре џандар, како кај старите сообраќајни.

Ако не сум во право, молам изнесете доказ дека е сменет начинот. Јас скоро вадев автоодговорност и го прашував дечкото за ова, тој се чудеше и се јави кај 2 џандари кои исто така се чудеа и рекоа, нека вади само автоодговорност и толку. За над 50цц треба и налепница.

Мене повеќе ми е проблемот ако тие на технички (а не ги прајте глупи) се замерачат за китот од 70 цц.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #8 на: 06 Јуни 2014, 16:52:27 pm »
Китот може да се извади и да се врати стандард по потреба. Нема проблем.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг:
« Одговори #9 на: 06 Јуни 2014, 17:22:15 pm »
Koja cena bi bil za standard?

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #10 на: 06 Јуни 2014, 17:38:55 pm »
Сега се слушнав со другаров, под 1300 не ја дава.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #11 на: 06 Јуни 2014, 17:39:49 pm »
на мето џилерата да не е ова ?

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #12 на: 06 Јуни 2014, 17:42:16 pm »
Да, ако збориме за истиот Мето :D
Не е оваа од сликата. Чекам да ми пушти слики да го ебам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #13 на: 06 Јуни 2014, 21:53:47 pm »
Добро бе луѓе, значи 50цц мотор се регистрира ТРАЈНО. Точка, Т-О-Ч-К-А. Се вади само автоодговорност секоја година. Моментално кај нас има нови сообраќајни, па можеби заради тоа е до кога важи, за да ве ПОТСЕТАТ дека треба да извадите автоодговорност или за да не мора да го носите листот со вас ако ве сопре џандар, како кај старите сообраќајни.

Ако не сум во право, молам изнесете доказ дека е сменет начинот. Јас скоро вадев автоодговорност и го прашував дечкото за ова, тој се чудеше и се јави кај 2 џандари кои исто така се чудеа и рекоа, нека вади само автоодговорност и толку. За над 50цц треба и налепница.

Мене повеќе ми е проблемот ако тие на технички (а не ги прајте глупи) се замерачат за китот од 70 цц.

значи не си упатен... 50 цц се регистрира трајно и точка... да во право си, ама кога го ресгистрираш еднаш и твој си е.. КОГА КЕ СМЕНИ СПОСТВЕНИК тогаш ПОВТОРНО СЕ РЕГИСТРИРА и да, пак трејно се додека е тој сопственик и да после вадиш авто одговорност само и толку...

значи за 50цц половен мотор(че) има трајна регистрација се додека е на твое име.. при промена на сопственост МОРАШ да го регистрираш и тоа кошта околу 4000 денари со се промена на сообраќајна и тогаш пак ти е трајно регистриран...

не барај да ти докажува некој нешто со линкови, ако не веруваш иди на технички и прашај вака:

добар ден, купив половно моторче од 50 кубици, сакам да го префрлам на мое име. што треба да направа и колку ке кошта? бидејки и јас префрлував знам што ке ти кажат.. но одкако ке отидеш и прашаш, БИДИ МАЖ ПОСЛЕ И ДОЈДИ ТУКА ПРЕНЕСИ ШТО ТИ РЕКЛЕ... па тогаш пишувај Т-Р-А-Ј-Н-О заедно со се Т-О-Ч-К-А...

ај овој мотор е поскап, ама кога ке купи некој кинеско тракаталче за 150 евра, а ти си го убедил дека е трајно регистриран, има после да ти ебе се по список што си го излажал и требало да додаде уште 45% од сумата за да го префрли на свое име... јас би... ако некој ме поебе за толкав процент од инвестицијата, би му го треснал од глава моторот зимајки си ги парите назад заедно со се камата и изгубено време...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Gilera Runner 50cc
« Одговори #14 на: 06 Јуни 2014, 22:48:22 pm »